Muggen verjagen: tips tegen muggen

In de zomer kun je er vaak mee te maken krijgen: muggen. Een mug is niet alleen buiten in de tuin vervelend, maar ook in je slaapkamer kunnen ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes tegen muggen, waardoor muggen verjagen simpel wordt!

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-kun-je-eenvoudig-fruitvliegjes-vangen/

Vliegt er al eentje rond in je slaapkamer? Lees dan onze tip voor het vangen van een mug in je slaapkamer. Is het kwaad al geschied en ben je gestoken? Lees dan deze tip met huismiddeltjes tegen muggenbeten.

De beste tips om iets tegen muggen te doen

Om te voorkomen dat muggen überhaupt bij je in de buurt komen, kun je het volgende doen:

Citroen met kruidnagel

ls je ‘s avonds rond een tafeltje zit, kun je muggen verdrijven door een anti muggen tafelstukje te maken. Hiervoor heb je een citroen en wat kruidnagel nodig. Snij de citroen in tweeën en steek hier de kruidnagels in. Muggen houden niet van de heftige geur die hier vanaf komt. Als je de andere helft van de citroen niet nodig hebt, kun je natuurlijk ook kruidnagels in de andere helft steken om het effect te vergroten.

Peterselie

Als het ‘s avonds afkoelt heb je meestal al iets meer kleding aan. Toch is er vaak nog genoeg huid onbedekt en een makkelijke prooi voor een mug. Zelfs het kleinste stukje huid geeft lichaamsgeur af, waar muggen op af komen. Gelukkig houden muggen niet van peterselie. Door wat peterselie op de onbedekte huid te smeren, kun je eenvoudig muggen weghouden.

Tocht

Muggen vluchten voor tocht en landen in veel gevallen pas op de huid als het (even) windstil is. Zet daarom voor het slapengaan de ramen zo ver mogelijk open en zorg dat het lekker doorwaait in slaapkamer. De mug zal de slaapkamer ontvluchten naar een plek waar het minder hard waait. Nu weet je gelijk waarom je tijdens lange zomeravonden in die windstille hoekjes van de tuin helemaal lek wordt geprikt.

Je kunt tocht natuurlijk gewoon nabootsen met een ventilator in je slaapkamer. Sommige mensen zetten de ventilator ook ‘s nachts richting het bed, waardoor de steekmug niet in de buurt van het bed komt. Het verstomt tegelijkertijd het zoemende geluid!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Marij
    Posted 31/07/2018 9:29 am 0Likes

    Muggen houden ook niet van lavendel, een zakje lavendel in de buurt van je hoofdkussen houdt ze ook uit de buurt. Nog beter, lavendel room spray (DeTuinen, tegenwoordig Holland Barett).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]