Muisloos surfen met DeadMouse

In het verleden hebben we al veel extensies behandeld die het werken met Chrome eenvoudiger maken. Zo kun je sneltoetsen toevoegen aan favoriete websites, kan Chrome je ingevulde velden voor je onthouden voor wanneer een pagina crasht en kun je in verschillende accounts tegelijk inloggen. Maar natuurlijk zijn er veel meer tips. Met de extensie DeadMouse is het mogelijk om (bijna) muisloos te surfen.

Gebruik Deadmouse

Installatie is eenvoudig, installeer deze extensie in Chrome. Wanneer je vervolgens op een website komt, hoef je alleen maar de tekst van een link te typen. Zodra de extensie een link herkent begint deze te bewegen. Door op enter (of op Command/Ctrl + enter voor openen in nieuw tab) te klikken wordt de link geopend. Hierdoor hoef je minder te schakelen tussen je toetsenbord en muis. Vooral als je jezelf ook aanleert om tussen tabbaden te schakelen met Ctrl + tab (en Ctrl + shift + tab voor andere kant op). En tab om te schakelen tussen invoegvelden en knoppen. Op deze manier reduceer je het gebruik van je muis en werk je misschien iets sneller.

Lifehacking.com heeft een video gemaakt die duidelijk maakt hoe de extensie werkt:

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Oscar
  Posted 11/01/2014 5:08 pm 0Likes

  In een woord geweldig!

 • Silphya
  Posted 09/01/2014 10:02 am 0Likes

  Of Alt + D: hiermee spring je ook naar de adresbalk. Tooltje lijkt me wel handig overigens.

 • Freerk Terpstra
  Posted 09/01/2014 9:50 am 0Likes

  Met Ctrl + L ga je inderdaad naar de adresbalk en kun je een url intoetsen. Deze extensie zorgt ervoor dat je linkjes op een pagina kunt openen, zonder ze te hoeven aanklikken. Als je de video bekijkt zal het je duidelijk worden.

  • OmeWillem
   Posted 09/01/2014 11:14 am 0Likes

   Ah, ik snap ‘m. Iets te vroeg geroepen! 😛

 • OmeWillem
  Posted 09/01/2014 9:23 am 0Likes

  Met Ctrl + L (in Windows, de Mac variant weet ik zo even niet) spring je ook naar je adresbalk en kun je beginnen met typen. Op zich een handig tooltje dus, maar het voegt niets toe.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]