Netwerk informatie via Linkedin en RSS

LinkedIn.com is het belangrijkste business netwerk op internet voor in ieder geval iedereen die een focus heeft op het marketing, communicatie en online speelveld. Deze tip is bedoeld voor actieve linkedIn-ers. Geen idee wat linkedIn is? Lees wikipedia over linkedIn. Wel een account, maar geen idee hoe nu verder: lees het “I’m on linkedin and now what?” blog of koop het boek.

De homepage van linkedIn (na inloggen) bevat al lange tijd een overzicht van de laatste wijzigingen van profielen van mensen met wie jij geconnect bent. Nieuwe functie, nieuwe baan, nieuwe opdracht, nieuwe studie of juist iets afgerond, maar ook wie connect zich aan wie (wie praat met wie). Wat veel mensen niet weten is dat deze informatie ook al langere tijd sinds eind maart 2008 buiten de linkedIn site kan worden bekeken. Linkedin biedt een RSS feed aan van de laatste updates in jouw netwerk. Deze feed moet je echter wel eerst aanzetten in het RSS admin gedeelte van linkedIn.

Zelf heb ik de laatste updates als contentblokje op mijn browserstartpagina staan (IGoogle, gelijksoortige aanbieders zijn Netvibes of Pageflakes). Enerzijds is het niet de informatie waarvoor je dagelijks even naar linkedIn wilt surfen (tevens kost dat te veel tijd), maar anderzijds is het wel die info die er voor zorgt dat jij exact weet wat er allemaal speelt binnen jouw netwerk. De aanwezigheid van deze laatste updates op mijn startpagina, zorgen er voor dat ik dit dagelijks meerdere keren in mijn ooghoeken voorbij zie komen, waardoor ik in een fractie van een seconde weet wat er gaande is. Waar is je eigen personeel mee bezig, wat speelt er bij je klanten, je leveranciers, je concurrenten…

Meer linkedIn gebruikerstips? Lees dit artikel van Guy Kawasaki.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Martijn Aslander
  Posted 15/05/2008 7:36 pm 0Likes

  tip van een power user:) als je veel mensen in je linkedin netwerk hebt (200+) dan kan het zijn dat je een beetje gek wordt van al die networkupdates via rss.

  Als je hier slim mee om wilt gaan zonder gek te worden, dan kun je doen wat ik gedaan heb.

  In pipes.yahoo.com kun je de rss feed filteren en aparte feeds maken per soort update. Zo heb ik een filter gemaakt voor “has joined linkedin” en “recommends”. Deze feeds stuur ik apart weer naar google reader waardoor ik het verschillende nieuws beter kan volgen.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 12/05/2008 11:03 pm 0Likes

  Update: Nadat ik mijn Google Reader opnieuw opende stond de feed er wel in. Raar!

 • Ton Wesseling
  Posted 12/05/2008 10:44 pm 0Likes

  @Frank al op deze pagina http://www.linkedin.com/rssAdmin?display= de RSS feed aangezet en op de button “+google” geklikt (en daarna gekozen voor Google Reader)? Werkt bij mij prima…

 • Frank Meeuwsen
  Posted 12/05/2008 10:10 pm 0Likes

  Ton, interessant dat LinkedIn nu RSS aanbiedt! Het is alleen jammer dat ik de feed met geen mogelijkheid aan Google Reader krijg geknoopt. Netvibes werkt wel, maar die gebruik ik te weinig. Tips iemand?

Comments are closed.