Niets meer kwijt met de Gigaset G-Tag

“Wáár zijn mijn sleutels nu weer gebleven?” Weer Zoek. Weg. Waar is het gebleven? Niets is vervelender dan voor de zoveelse keer je sleutels kwijt zijn, vergeten waar je je auto hebt geparkeerd of waar je telefoon nu weer ligt. We zouden geen lifehackers zijn als we daar geen oplossing voor vinden. We zetten een paar ideeën voor je op een rij.

Sleutels en portemonnee kwijt?

Vroeger stond er heel groot op mijn deur geschreven “SLEUTELS TELEFOON PORTEMONNEE” om te voorkomen dat ik die drie dingen vergeet als ik de deur uit ga. Lekker handig. Want ’s ochtends is mijn brein nog niet op zijn scherpst en kan het wel wat hulp gebruiken. Nu los ik dat op door een haakje bij de deur te hebben voor de sleutels. Of een vaste schaal met allerhande spullen die je elke dag nodig hebt. Zo’n plankje of schaal is enorm handig omdat je brein er langzaam maar zeker vanuit gaat dat dáár je belangrijke spullen liggen.

TfDuY0c

 

Nog een open deur maar daarom niet minder handig: Hou je spullen in je jas/broekzak of tas. Leg ze niet ineens ergens anders op een tafel of je bureau. Kies een vaste plek en hou je daar aan vast. Je hersenen zijn verdomd slecht om steeds dat soort nieuwe informatie te verwerken.
Technologie kan je eveneens helpen. Check bijvoorbeeld eens de G-Tag van Gigaset. Dit is een kleine sleutelhanger, waarmee je via een smartphone app je zoekgeraakte sleutels of andere voorwerpen kan terugvinden. En dat scheelt een hoop.

Telefoon foetsie

Vroeger legde ik mijn telefoon bij bovengenoemde deurplankje. Want waarom zou ik mijn mobiele telefoon binnenshuis gebruiken? Inmiddels is dat wel anders en gaat mijn smartphone waar ik ga. Ik heb hem nodig in de keuken voor recepten uit Evernote, om op de bank Netflix te bedienen en in de woonkamer mijn Sonos te besturen. En ja, dan raak je hem wel eens kwijt. De makkelijkse oplossing? Stel je smartphone zo in dat het geluid altijd aan staat als je door de huistelefoon of de telefoon van je partner wordt gebeld. Een simpel “Kan je me even bellen?” brengt je dan snel terug naar je digitale kneinood. Makkelijk toch?

Opladers in overvloed

Als je veel onderweg bent zal je vaak opladers bij je hebben. Deze raken vervolgens makkelijk zoek. Hier hebben we twee tips voor. Allereerst, dezelfde tip als voor sleutels en portemonnee: creëer een plek en gebruik deze plek. Ten tweede, zorg voor meerdere laders en laat die lekker bij het stopcontact. Misschien heb je maar één telefoonlader nodig in de woonkamer die je makkelijk kan delen, laat die daar hangen en je bent minder heen en weer aan het slepen.

De bovengenoemde dingen zijn voorwerpen. Fysieke, kleine voorwerpen die makkelijk kwijt te raken zijn. Voor fysieke voorwerpen geldt één makkelijke regel: A place for everything and everything in its place. Voor alles een plek en alles op zijn plek. Maar wat als we het hebben over iets grotere objecten?

Parkeren van de auto of fiets

Was het nou op verdieping D? Of bij die paal met die schildpad? De groene etage? Parkeerplaatsen doen hun best om je te helpen je auto makkelijk terug te vinden, maar mijn ervaring is dat het toch lastig onthouden is. Ik maak altijd een foto van de paal of etage waar ik sta. Maar met de G-Tag van Gigaset kan ik mijn auto nog sneller opsporen. Ik laat de G-Tag in de auto liggen en met de smartphone app kan ik hem weer makkelijk terug vinden. Het is me zelfs al eens met de fiets gelukt. Op menig treinstation zie je een oceaan aan fietsen en na een paar dagen reizen vergeet ik waar mijn fiets stond. De G-Tag had ik onder aan mijn zadel bevestigd en zo kon ik redelijk makkelijk de hoek terugvinden waar mijn fiets ongeveer moest staan.

gigaset-gtag-auto

De Gigaset G-Tag is een klein blokje met opvallende kleuren die je aan vrijwel alles kunt bevestigen. Hoe zou jij de G-Tag gebruiken in de vakantieperiode?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author