Niets meer kwijt met de Gigaset G-Tag

“Wáár zijn mijn sleutels nu weer gebleven?” Weer Zoek. Weg. Waar is het gebleven? Niets is vervelender dan voor de zoveelse keer je sleutels kwijt zijn, vergeten waar je je auto hebt geparkeerd of waar je telefoon nu weer ligt. We zouden geen lifehackers zijn als we daar geen oplossing voor vinden. We zetten een paar ideeën voor je op een rij.

Sleutels en portemonnee kwijt?

Vroeger stond er heel groot op mijn deur geschreven “SLEUTELS TELEFOON PORTEMONNEE” om te voorkomen dat ik die drie dingen vergeet als ik de deur uit ga. Lekker handig. Want ’s ochtends is mijn brein nog niet op zijn scherpst en kan het wel wat hulp gebruiken. Nu los ik dat op door een haakje bij de deur te hebben voor de sleutels. Of een vaste schaal met allerhande spullen die je elke dag nodig hebt. Zo’n plankje of schaal is enorm handig omdat je brein er langzaam maar zeker vanuit gaat dat dáár je belangrijke spullen liggen.

TfDuY0c

 

Nog een open deur maar daarom niet minder handig: Hou je spullen in je jas/broekzak of tas. Leg ze niet ineens ergens anders op een tafel of je bureau. Kies een vaste plek en hou je daar aan vast. Je hersenen zijn verdomd slecht om steeds dat soort nieuwe informatie te verwerken.
Technologie kan je eveneens helpen. Check bijvoorbeeld eens de G-Tag van Gigaset. Dit is een kleine sleutelhanger, waarmee je via een smartphone app je zoekgeraakte sleutels of andere voorwerpen kan terugvinden. En dat scheelt een hoop.

Telefoon foetsie

Vroeger legde ik mijn telefoon bij bovengenoemde deurplankje. Want waarom zou ik mijn mobiele telefoon binnenshuis gebruiken? Inmiddels is dat wel anders en gaat mijn smartphone waar ik ga. Ik heb hem nodig in de keuken voor recepten uit Evernote, om op de bank Netflix te bedienen en in de woonkamer mijn Sonos te besturen. En ja, dan raak je hem wel eens kwijt. De makkelijkse oplossing? Stel je smartphone zo in dat het geluid altijd aan staat als je door de huistelefoon of de telefoon van je partner wordt gebeld. Een simpel “Kan je me even bellen?” brengt je dan snel terug naar je digitale kneinood. Makkelijk toch?

Opladers in overvloed

Als je veel onderweg bent zal je vaak opladers bij je hebben. Deze raken vervolgens makkelijk zoek. Hier hebben we twee tips voor. Allereerst, dezelfde tip als voor sleutels en portemonnee: creëer een plek en gebruik deze plek. Ten tweede, zorg voor meerdere laders en laat die lekker bij het stopcontact. Misschien heb je maar één telefoonlader nodig in de woonkamer die je makkelijk kan delen, laat die daar hangen en je bent minder heen en weer aan het slepen.

De bovengenoemde dingen zijn voorwerpen. Fysieke, kleine voorwerpen die makkelijk kwijt te raken zijn. Voor fysieke voorwerpen geldt één makkelijke regel: A place for everything and everything in its place. Voor alles een plek en alles op zijn plek. Maar wat als we het hebben over iets grotere objecten?

Parkeren van de auto of fiets

Was het nou op verdieping D? Of bij die paal met die schildpad? De groene etage? Parkeerplaatsen doen hun best om je te helpen je auto makkelijk terug te vinden, maar mijn ervaring is dat het toch lastig onthouden is. Ik maak altijd een foto van de paal of etage waar ik sta. Maar met de G-Tag van Gigaset kan ik mijn auto nog sneller opsporen. Ik laat de G-Tag in de auto liggen en met de smartphone app kan ik hem weer makkelijk terug vinden. Het is me zelfs al eens met de fiets gelukt. Op menig treinstation zie je een oceaan aan fietsen en na een paar dagen reizen vergeet ik waar mijn fiets stond. De G-Tag had ik onder aan mijn zadel bevestigd en zo kon ik redelijk makkelijk de hoek terugvinden waar mijn fiets ongeveer moest staan.

gigaset-gtag-auto

De Gigaset G-Tag is een klein blokje met opvallende kleuren die je aan vrijwel alles kunt bevestigen. Hoe zou jij de G-Tag gebruiken in de vakantieperiode?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Marcel
  Posted 15/06/2015 9:55 pm 0Likes

  Een alternatief is de tile https://www.thetileapp.com/
  Werkt met Bluetooth Low Energy en 128 bits Encryptie. Ik heb er goede ervaringen mee

 • Ivo
  Posted 15/06/2015 2:38 pm 0Likes

  Wel grappig z’n G-Tag, ik zie echter wel veel negatieve reviews van het product. Zijn er hier nog meer gebruikers met een goeie ervaring, naast bovenstaande voorbeelden?

 • Nico Z
  Posted 15/06/2015 11:19 am 0Likes

  G-Tag werkt op basis van Blue Tooth. Maximum bereik in ideale omstandigheden is 10 meter. GPS zal alleen goed werken in de open lucht, dus laatst opgeslagen locatie zal niet altijd correct zijn. Als de G-tag inpandig wordt gebruikt, dan heb je niets meer aan de GPS-functionaliteit. Door slecht inpandig GPS ontvangst zou het zelfs een locatie kunnen “onthouden” dat nergens op slaat.

  Ik stel mij een een toepassing voor deze G-tag in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis of voor mantelzorgers die willen weten of hun dementerende ouder nog steeds in de buurt is.

  Bij toepassing in een verzorgingstehuis laat je een alarm afgaan als de persoon te dicht in de buurt van de uitgang komt (lees: als de G-tag binnen bereik komt van je toestel). De verzorger aan de receptie kan visueel constateren of er moet worden ingegrepen of niet.

  Voor mantelzorgers dan dit ook een uitkomst zijn. Altijd weten of een dementerende ouder nog steeds in de buurt is, lees: binnen het bereik van de blue tooth (max. 10 meter) Handig om te weten of ze in huis zijn bent terwijl je bezig bent met allerlei huishoudelijke taken, of als je samen naar buiten gaat om boodschappen te doen en je even omdraait om bijv. af te rekenen. Je kunt immers niet altijd de betreffende persoon in het zicht houden.

  In beide toepassingen wordt de blue tooth functionaliteit gebruikt en niet de GPS functionaliteit. gezien de kwetsbaarheid van de doelgroep zou ik deze scenarios wel eerst flink in de praktijk testen voordat ik er meer op zou gaan vertrouwen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: