Nieuw life-hacken: 7 tips voor zwangerschappen en ouderschappen

Lifehacking.nl staat vol met handige tips hoe je slimmer kunt werken en leven. Enkele weken voor de geboorte van mijn eerste kleine wilde ik dolgraag de periode die voor me lag slimmer leven. Op lifehacking.nl stond welgeteld één tip: https://lifehacking.nl/spullen/wieg-je-baby-in-slaap-met-linux/ (helaas gebruik ik geen linux…).

Er moest meer zijn, bij deze een start:

1. Daddy511 (android)

Je bent nu klaar voor het moment dat de eerste weeën komen. Zodra deze beginnen kun je ze hiermee timen en weet je precies wanneer je de verloskundige moet bellen. Plus deze app zorgt ervoor dat je in de spanning niet je hele adressen lijst af moet zoeken naar de verloskundige. Daarnaast telt de app op (en af) naar de bevalling en zorgt er dus voor dat je niet telkens aan je vriendin hoeft te vragen in welke week je zit…

2. De adressen lijst van je emailaccount bijwerken.

Er moeten (toch) kaartjes worden gestuurd dus eindelijk eens een goede reden om je adressen (emails en kaartjes met afdreswijzigingen) bij elkaar te vegen en op te ruimen. Leuk is het niet maar wel erg handig. Daarna kun je natuurlijk labels printen.

3. Een groeps-sms lijst maken

(niet iedereen gebruikt Whatsapp)
Als die gup er is moeten er natuurlijk een aantal mensen op de hoogte worden gesteld, een groep maken met familie is erg handig. Dit kan makelijk met bijvoorbeeld Group SMS (Android)

4. De naam!

Mocht je nog geen naam hebben, of de naam nog even op uniekheid wil checken dan kun je dat checken in de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut. Er zijn toch nog 16154 mensen die de naam Ruben dragen, waarvan al 800 in Amsterdam.

PS. Inmiddels is mijn zoon, Gijs, geboren! (31-05-2011), dus ook alvast maar wat Lifehacks voor na de geboorte

1. Baby listener (Android) en baby monitor (Android)

App die je belt als de baby geluid maakt. Erg handig als je geen babyfoon bij de hand hebt. Helaas altijd twee telefoons nodig. Of je kunt de app doorschakelen naar je Online nummer (Skype, Voipbuster etc.). Baby monitor kan ook nog foto’s maken in geval van een ‘calamiteit’ en geeft aan wanneer de batterij van je telefoon low is. Geeft een veiliger gevoel!

2. Breast feeding Tabulator (Android)

Deze app helpt je met herinneren wanneer de kleine heeft gedronken. Als je flesvoeding geeft kun je ook nog de hoeveelheid toevoegen. Uit ervaring weet ik dat dit erg handig is, je vergeet dit soort dingen snel. Daarnaast genereert het nog allerlei geinige statistieken.

3. Cry Translator (Iphone)

Kwam ook nog een Iphone app tegen die 5 soorten huilen kan onderscheiden. Ben benieuwd naar ervaring met deze app, kan hem zelf niet uittesten.  http://www.biloop.com/crytranslator_en.html

En voor de mensen die alvast willen oefenen is er Baby adopter (Android) een game die het hebben van een baby simuleert, althans zonder poepgeur dan.

 

Dit artikel is geschreven door Ruben Zijlmans (1981). Ruben is zelfstandig dialoogmanager. Hij helpt mensen samen doelen te bereiken als facilitator en als community manager. Houdt van de technologie, mensen en nieuwe ideeën en natuurlijk Gijs. Hij deelt zijn gedachten op zijn blog http://rubenzijlmans.wordpress.com/

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

Comments are closed.