Nieuwe dingen leren in een handomdraai met deze apps

Een mens is nooit te oud om te leren, het is een afgezaagd gezegde maar het is wel waar. Door te leren met apps help je jezelf te ontwikkelen op allerlei gebieden en dat gewoon vanuit je luie stoel.

Zo doe je dat: slechte gewoontes afleren

Blinkist

Met Blinkist krijg je elke dag een korte samenvatting van inzichten uit belangrijke en veel verkochte non-fictieboeken. Ze gaan zelf voor de slogan dat je met de app vier boeken per dag kunt lezen. Elke dag krijg je gratis toegang tot één boek met een bepaald onderwerp. Je kan ervoor kiezen om deze tekst zelf te lezen of in audio te beluisteren. De premiumversie kost €6,67 per maand en je krijgt hiermee toegang tot meer dan tweeduizend titels, beschikbaar op al je apparaten. (Android/iOS)

Memrise

Een nieuwe taal leren wordt makkelijker gemaakt door de app Memrise. Deze prachtig vormgegeven app maakt het leren van een nieuwe taal aantrekkelijk door middel van storytelling en spel. Je kan kiezen voor een aantal talen waarbij woorden geïllustreerd worden met memes om ze beter te onthouden. De app kost €7,11 per maand voor volledige toegang maar heeft ook genoeg gratis functies om mee aan de slag te gaan. Zo is het leren van nieuwe zinnetjes en woorden gratis en ontvang je met de pro-versie extra mogelijkheden om te leren zoals video’s, chatten met bots om je spreekvaardigheid te oefenen en ga zo maar door. (Android/iOS)

De historische kalender

De historische kalender is een fantastische app voor geschiedenisliefhebbers en voor het leren van historische triviaweetjes. Elke dag laat de app zien wat er zich die dag in de geschiedenis heeft afgespeeld maar niet alleen dat, ook maakt de app inzichtelijk welke historische personen die dag geboren zijn, welke er overleden zijn, welke herdenkingen en vieringen er in de geschiedenis plaats vonden en wat de weerextremen van die dag waren. Nog leuker is dat de gebeurtenissen doorlinken naar gerelateerde Wikipedia-artikelen waardoor elke dag een kleine geschiedenisles wordt. (Android)

DailyArt

Bij DailyArt staat er elke dag één kunstwerk centraal waarbij je informatie krijgt over de titel van het werk, de maker ervan en historische achtergrond met betrekking tot de betekenis en de setting van het werk. In het archief scroll je makkelijk door de al aan bod gekomen kunstwerken maar je kan er ook voor kiezen om rustig door de week te scrollen en meteen een foto te zien van het kunstwerk. (Android/iOS)

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek3Leuk0Serieus?1Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]