Nieuwe GTD applicatie – Things

ThingsEen nieuwe applicatie zal de komende dagen de overvolle GTD-markt bestormen. Things van CulturedCode is een Mac -applicatie met de basis features voor elke GTD-er (verzamelen, organiseren, projecten, volgende acties) maar heeft ook een aantal fraaie glimmertjes als tagging, samenwerken en een quick-entry venster. Eerlijk gezegd vind ik het weinig nieuws onder de zon. De interactie tussen software en gebruiker mag wat vooruitstrevender zijn maar verder vind ik het meer van hetzelfde. Ben je op zoek naar een GTD programma voor de Mac? Schrijf je in voor de preview release en laat ons weten wat je ervaringen zijn

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

16 Comments

 • michal
  Posted 18/01/2009 9:03 pm 0Likes

  Things heb je nu ook op je Iphone.
  Maar ik mis het mapje “Waiting for ..” in things.

 • Gerrit
  Posted 12/01/2008 11:47 pm 0Likes

  Rick,
  bedoel je dan OmniFocus. Ik kan namelijk wel taken naar de balk slepen. Was gebruiker van iGTD maar ben overgestapt op OmniFocus. En tot nu toe tevreden. Maar nieuwsgierig als ik ben zal ik toch even kijken naar de applicatie waar jij naar verwijst.

 • Rik
  Posted 11/01/2008 5:15 pm 0Likes

  In het begin leek het een handig programma.. totdat ik ondekte dat je taken niet in de sidebar kan slepen…
  Een ander programma wat productiviteit versterkt is een programma dat ook Think heet, bedoelt om je op één programma te kunnen concentreren en niet afgeleid te worden door andere programma’s: http://freeverse.com/apps/app/?id=7013

 • Gerrit
  Posted 09/01/2008 5:15 pm 0Likes

  Heb ook de applicatie bekeken maar ik vind het qua functionaliteit niet veel verschillen met Omnifocus. En waarom het gaat is dat je op een eenvoudige manier alle zaken in beeld krijg (de next actions) en daarom blijf ik maar bij Omnifocus. En daarbij, bij elke switch maak je weer kosten.

 • Karel
  Posted 26/12/2007 6:49 pm 0Likes

  @Abdul.
  Wist ik het maar. Ik ben niet betrokken bij de ontwikkeling van ‘Things’, ik ben alleen maar een enthousiast gebruiker. Het enige dat ik weet is dat Culturedcode een kleine enthousiaste club is die momenteel erg hard werkt om deze applicatie de deur uit te krijgen.
  Dat ik al zo ‘lang’ Things gebruik komt omdat ik op de MacWorld in Parijs een van de developers van Things sprak en we eigenlijk beiden precies op hetzelfde spoor zaten wat betreft GTD applicaties.
  ik was in Parijs omdat ik in mijn vrije tijdredacteur van MacFreak ben en heb daar dus ook een artikel over ‘Things’ geschreven.

 • Abdul-Rahman Advany
  Posted 26/12/2007 6:00 pm 0Likes

  @Karel is daar een bepaalde termijn voor? want met de dingen die jij beschrijft is het natuurlijk de perfecte app, vind dat ook jammer aan Remember the milk, het is alleen webbased, en daardoor soms een beetje traag, zou graag sync willen zien met een desktop app die lekker werkt.

 • Filips Jager
  Posted 26/12/2007 3:04 pm 0Likes

  @Karel Thanks. Nu dan toch maar de screencast bekeken.
  Super, Things kan meer dan iGTD.
  Ik begin vandaag met de switch. Het is toch kerst, heb ik niet direct veel op mijn ’today’ bordje. Tegen de tijd dat ik klaar ben, komt de volle release uit.

 • Karel
  Posted 26/12/2007 1:57 pm 0Likes

  @Filips Dat doe je door je contexts in ’tags’ te zetten.
  Je kunt dan je next action filteren op deze tags.
  Zie ook de screencast vanaf 8:30 min.
  Webbased integration komt eraan, evenals full keyboard support, Mail (Leopard todo’s) en Quicksilver integratie (zelfs iPhone support is aangekondigd)

 • Filips Jager
  Posted 26/12/2007 12:32 pm 0Likes

  Ik draai al een tijdje op iGTD en ben vooral verslaafd aan de Quicksilver integratie. Sinds een week probeer ik ook Things, ziet er goed uit en draait ook lekker. Het mist gewoon nog een aantal add-on als mail en Quicksilver integratie maar ik heb gelezen dat die in versie 1.0 komen. (momenteel beta 0.8.4)
  Wat ik jammer vind is dat je de next actions niet kan rubriceren naar locatie of activiteit (internet, bellen, mailen etc.) Als iemand me dat nog eens kan uitleggen in Things ga ik hoogst waarschijnlijk overstag.
  Vooralsnog blijf het iGTD, maar ik houd jullie op de hoogte

 • erwin blom
  Posted 26/12/2007 12:16 pm 0Likes

  Hier nog een voltijds GTD app uitprobeerder 😉 Ik vind Omnifocus teveel, maar Things ziet er in de screencast uit als een programma dat je simpel kunt houden. Overigens denk ik niet dat ik weer terug ga naar lokaal draaiende applicaties. Webbased is voor mij een must. Deze week ben ik het enthousiastst over de Remember The Milk integratie in Gmail via Greasemonkey script.

 • Dirk Sierd
  Posted 26/12/2007 11:20 am 0Likes

  Things stoort mij enorm doordat ik het niet volledig met mijn toetsenbord kan besturen, een project aanmaken vereist weer een andere handeling dan het maken van een taak en taken in een project stoppen moet dan vervolgens ook weer met drag&drop. Daarnaast vind ik het gebrek aan iCal sync op dit moment in zoverre een probleem dat ik echt nog niet zonder omnifocus kan.
  Toch blijf ik de updates in de gaten houden en zodra het feature-complete is opnieuw overwegen om over te stappen. Op dit moment heeft het voor mij omnifocus nog lang niet ingehaald.

 • Karel
  Posted 26/12/2007 10:53 am 0Likes

  Ik ben het niet met je eens dat het ‘meer van hetzelfde’ is. Ik gebruik ‘Things’ nu ongeveer anderhalve maand en ben er veel productiever in dan in ‘Omnifocus’.
  Het ongelofelijk grote voordeel van Things vind ik dat het enorm simpel gehouden is, waardoor het programma zelf niet afleidt.
  Daarnaast is het idee van de ‘area’s’ voor mij een zeer welkome aanvulling.
  Even om een idee te krijgen hoe ik ‘Things’ gebruik: ik volg gemiddeld zo’n 200 tot 300 ’todo’s’ in verschillende projecten bij 3 tot 5 klanten en ‘Things’ is nu echt het eerste pakket dat het voor mij op een simpele manier overzichtelijk weet te houden.
  Kortom: ik ben er erg enthousiast over.

Comments are closed.