Eenzaam? Zo ontmoet je nieuwe mensen

Nieuwe mensen ontmoeten – en zeker nieuwe vrienden maken – is niet altijd even makkelijk. Niet alleen is het erg spannend om op nieuwe mensen af te stappen, is het ook niet gegarandeerd dat het ook echt klikt. Nieuwe mensen ontmoeten kan gelukkig op verschillende manieren. Bij onderstaande tips zit er ook vast een manier voor jou bij.

Download een app

Heb je een probleem? Download een app. Tegenwoordig is er voor alles wel een app, dus zijn er ook talloze apps om met andere mensen in contact te komen. En dan hebben we het niet over dating-apps, er zijn ook diverse vriendschap- en penvrienden-apps te downloaden.

Denk bijvoorbeeld aan Bumble. Deze app is zowel geschikt voor het maken van nieuwe vriendschappen, voor het uitbreiden van je netwerk, maar ook om mee te daten. Met de app Hitwe kun je met mensen over de hele wereld chatten. Ben je op zoek naar een unieke manier om met mensen in contact te komen? Download dan Slowly, een penvrienden-app waarbij mensen wereldwijd zijn aangesloten. In deze app kies je verschillende onderwerpen waarin jij geïnteresseerd bent, en vervolgens kun je automatisch een vriend toegewezen krijgen of zelf op zoek gaan.

Zoek een hobby

Hobby’s zijn ook ideale gelegenheden om nieuwe mensen te leren kennen. Hou je bijvoorbeeld van sport, lezen, schrijven of schilderen? Ga dan op zoek naar een vereniging of cursus die je aanspreekt. De mensen die bij de aanvang van een cursus aanwezig zijn, kennen elkaar ook nog niet. Contact met elkaar maken gaat daarom veel natuurlijker en makkelijker. Door een cursus te volgen, krijg je de kans mensen beter te leren kennen en hou je er misschien een vriendschap aan over.

Scan je netwerk

Is er een collega die je aardig vindt? Of misschien een studiegenoot die cool lijkt? Spreek de mensen in je netwerk aan als je op zoek bent naar nieuwe vrienden of contact. Hoogstwaarschijnlijk ken je namelijk al mensen waar je best makkelijk vrienden mee zou kunnen worden. Je hoeft ze slechts aan te spreken. En omdat je deze mensen al kent, is de drempel ook lager om een gesprek te beginnen.

Speel online games

Vriendschappen hoeven echt niet alleen face-to-face gemaakt te worden. Ben jij groot fan van een online game zoals World of Warcraft, Fortnite of welke online game dan ook? Probeer dan eens wat mensen in deze virtuele wereld aan te spreken. Hier loop je namelijk een grote kans dat je gelijkgestemde mensen vindt die (enigszins) dezelfde interesses hebben als jij. Ook online vriendschappen kunnen namelijk ontzettend waardevol zijn. Misschien kom je zelfs iemand tegen die niet al te ver uit de buurt woont waardoor jullie uiteindelijk kunnen afspreken en het spel in dezelfde kamer kunnen spelen.

Tell Us What You Think
3Te gek28Leuk6Serieus?27Meh...44Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]