Nieuwe mobiele apps IFTTT: Button, Do & Camera

Automatiserings-app IFTTT (kort voor If This Then That) is een favoriet bij ons. Zo schreven we al eerder over de beste IFTTT hacks en de basis van het automatiseren er mee. En hoewel de iOS app al een tijdje uit was, kwam IFTTT plots met drie nieuwe apps voor iOS en Android: Do Button (iOS | Android), Do Camera (iOS | Android) en Do Note (iOS | Android). Wat kun je er mee?

De originele IFTTT app — die universeel is en dus ook op de iPad te gebruiken — heet voortaan simpelweg IF (iOS | Android), en heeft een nieuw icoon gekregen.

De apps moeten met name nieuwe gebruikers helpen om makkelijker aan de slag te gaan met de dienst. Door een soort light-versie aan te bieden, waarin veel van de implementatie-details weggehaald zijn door abstractie, wordt het makkelijker om aan de slag te gaan en je eigen acties te bouwen.

Do Buttton

In de Do Button app kies je een actie, zoals het over laten gaan van je telefoon, een bericht posten in het Slack channel van je onderneming of je huidige locatie tweeten. Zo kun je tot maximaal drie recepten in de app plaatsen. Tik op één van de recepten en je krijgt simpelweg een grote knop om de actie uit te voeren.

De app heeft bovendien een widget voor het berichtencentrum in iOS, zodat je de acties gelijk kunt lanceren vanaf daar.

Download Do Button in de iOS App Store of de Android Play Store.

Do Camera

Bij Do Camera draait alles om de camera, zoals je waarschijnlijk al zou vermoeden uit de naam.

Recepten die je hier zou kunnen maken zijn bijvoorbeeld het mailen of tweeten van een foto die je maakt, een foto uploaden naar Flickr of zelfs de foto opslaan in Dropbox.

2015-02-20 09.52.20

Ook deze recepten werken erg simpel: je maakt een foto (dit is de IF, in IFTTT) en voert daar gelijk een actie mee uit (de Then That) die je vooraf ingesteld hebt.

Download Do Camera in de iOS App Store of de Android Play Store.

Do Note

De laatste app, Do Note, werkt vergelijkbaar met de eerste twee: je kunt maximaal drie recepten maken, die ook weer bestaan uit een “IF”- en een “That”-deel.

Het IF-deel is hier een stukje tekst wat je zelf intypt, en de “That” kan bestaan uit acties als het plaatsen in een Slack kanaal, emailen naar vooraf ingestelde ontvangers, posten op Facebook of opslaan in Evernote.

ifttt-do-note

Om je een indruk te geven hoe de app werkt, heb ik een kort filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe je bijvoorbeeld snel een tekst kunt tweeten:

Download Do Note in de iOS App Store of de Android Play Store.

Web automatisering bereikbaar voor iedereen

Na alledrie de apps getest te hebben op mijn iPhone, moet ik zeggen dat het inderdaad erg makkelijk en laagdrempelig is geworden om te beginnen met IFTTT.

Heb je nog nooit iets gedaan met automatisering via het web, en wil je beginnen? Dan zijn de nieuwe IFTTT apps een goede start!

iOS:

Android:

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Bart Breeschoten
    Posted 26/02/2015 5:56 pm 0Likes

    Ik zou zo graag willen dat het IFTTT écht iets nuttigs kan doen. Ben dol op dat soort dingen en heb in de afgelopen jaren al verschillende malen de IFTTT recepten doorgespit in de hoop een echte “killer” toepassing te vinden. Het blijft echter vooral bij foto’s, documenten, berichten of events van de ene clouddienst kopiëren naar een andere. Treffend is het voorbeeldrecept dat IFTTT adverteert voor de DO app: “send a random GIF to my email”. Leuk dat het kan, maar wat heb je er nu echt aan?

    Heeft er iemand een echt nuttige toepassing gevonden?

    • Martijn Engler
      Posted 02/03/2015 9:50 pm 0Likes

      Hoi Bart,

      Wat “écht nuttig” is, is natuurlijk erg persoonlijk. Dus of er een “echt nuttige toepassing” gevonden is door iemand, vind ik lastig te zeggen. Ik kan hooguit delen welke recepten ik zelf gebruik en fijn vind:

      Elke ochtend een post in een (speciaal) Slack channel met een soort vraag van de dag
      Websites die ik bookmark op Pinboard.in automatisch als .md-files opslaan in Dropbox
      … en terwijl ik zo verder kijk, zie ik dat dat dus inderdaad ook voornamelijk diensten aan elkaar koppelen is. Iets wat voor mij (en kennelijk véle andere mensen) erg nuttig is, maar misschien niet voor jou.

      Wat zou voor jou erg nuttig zijn?

      - Martijn

Comments are closed.