Ninite helpt je met installeren applicaties

Ninite

Het is natuurlijk altijd leuk om een vers OS op je machine te hebben zoals Windows 7. Alles is lekker fris, geen overbodige bestanden en iconen. Maar dan besef je dat een halve avond kwijt bent aan het opnieuw installeren van je favoriete programma’s. Niets is vervelender dan elk kwartier door Next-Next-Finish vensters te moeten gaan om het systeem weer een beetje eigen te maken. Ninite maakt dat werk iets makkelijker. Ga naar Ninite.com, vink de gratis applicaties aan die je wilt hebben, download de installer en ga iets nuttigs met je tijd doen terwijl Ninite je machine deels weer in orde maakt. Browsers, Evernote, Filezilla, Launchy, VLC, Dropbox, OpenOffice, het is allemaal te selecteren en te installeren.

Ninite.com

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • FTV
  Posted 11/04/2010 10:53 am 0Likes

  alternatieven voor Ninite:
  http://www.freenew.net (meer keuze, installeert helaas wel toolbars mee).
  En http://www.allmyapps.com. Beetje onoverzichtelijke site, maar heel veel keuze uit programma’s die je aan een lijst (zeg maar winkelwagentje) kunt toevoegen. Voor diverse besturingssystemen geschikt.

 • cysoon
  Posted 25/10/2009 2:44 pm 0Likes

  Software op die manier downloaden en laten installeren vind ik niet zo veilig. Ninite zal kosten hebben en die moeten gedekt worden. Via advertenties misschien, maar t.z.t…. misschien een beetje achterdochtig, maar zelf zou ik het doen via een online bookmarker als Delicious. Zo heb ik mijn favoriete add-ons daar ondergebracht: http://delicious.com/cysoon/mijn-add-ons.
  Ubuntu (Linux) kent dit natuurlijk ook, maar wordt het doorgaans geregeld via het OS.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 25/10/2009 1:16 pm 0Likes

  @Johan klopt, Portableapps is zeker goed te gebruiken. Mijn persoonlijke ervaring is toch dat je steeds aan het backuppen van je instellingen/gegevens moet denken. Bv Keepass met nieuwe wachtwoorden of nieuwe/geupdate plugins in Firefox. Truecrypt kan ik ook ten zeerste aanbevelen!
  @John Lokalisatie werken ze aan als je op de site kijkt.

 • John
  Posted 25/10/2009 9:39 am 0Likes

  De tool op zich is handig, alleen heb je bij veel programma’s waar wel een Nederlandstalige versie van is, alleen de keuze voor de Engelstalige versie.

 • Johan Klos
  Posted 25/10/2009 9:29 am 0Likes

  Heh, en waarom heb je niet al die programma’s als PortableApp (www.portableapps.com) geïnstalleerd zodat je al je instellingen ook gelijk hebt? Kwestie van een folder van je USB stick kopiëren.

  Sterker nog, die PortableApps niet lokaal installeren, maar in een TrueCrypt container. Ook TrueCrypt draait prima van een USB stick.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 24/10/2009 9:57 pm 0Likes

  @Kevin-K nee op Lifehacker.com 🙂

 • Kevin-K
  Posted 24/10/2009 9:36 pm 0Likes

  Net zo enthousiast geworden toen je ‘t artikel op MakeUseOf.com las?

 • Frank Meeuwsen
  Posted 24/10/2009 9:03 pm 0Likes

  @Aja ik kan me je vraag voorstellen, maar kijkend naar wat reacties op Twitter (http://bit.ly/4cS0K5) en andere sites die Ninite reviewen zie ik nergens dit gegeven staan. Ik denk ook niet dat ze dan een lang leven beschoren zullen zijn en een business-optie zouden aanbieden zoals ze nu op de site doen!

 • AJA
  Posted 24/10/2009 8:41 pm 0Likes

  Leuk,
  Maar hoe weet je dat er niet stiekem ook nog andere programmaatjes mee geinstallleerd worden. Ik zou het niet vertrouwen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]