No-Shave November: De 12 populairste baarden

No-Shave November is in volle gang en inmiddels is je baard ruim twee weken oud. Waar de één inmiddels een volle baard heeft, ontdekt de ander dat zijn snor of bakkebaarden maar niet willen groeien. Misschien wil je ‘m wel laten staan na november? In dat geval kan het geen kwaad om alvast een keuze te maken uit alle soorten baarden die we kennen. Volgens de trendsetters zijn dit de 12 mooiste baarden van het moment!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/baard-gezondheid-vertellen/

1. De Balbobalbo-beard-styles1-e1451943938900-300x361

Deze baard is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat hebben we met name te danken aan Robert Downey, Jr. Deze Amerikaanse acteur speelde Iron Man in de gelijknamige film en The Avengers-reeks en draagt al jaren een Balbo.

Past bij:

Mannen met een smalle kin.

Zo kweek je ‘m:

Je moet eerst een volle baard laten groeien voordat je deze kan omtoveren naar een Balbo. Dat betekent dat je zo’n 4 weken geduld moet hebben of tot je een volle baard hebt. Doordat het een zeer precieze baard is, is een goed scheermes een must om hem goed bij te houden. Je kan een gewoon scheermes of scheerapparaat gebruiken om het haar op je wangen de verwijderen, en een scherp scheermes om de Balbo goed bij te houden.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. heeft een Balbo.

2. De Bandholzbandholz-beard-styles1-1-300x449

Deze enorme baard is populair geworden dankzij Eric Bandholz, oprichter van Beardbrand. Eric werkte eerst in het bedrijfsleven, tot hij verliefd werd op het groeien van een baard. Door de kritiek vanuit zijn werkveld op zijn baard, nam hij ontslag en richtte hij Beardbrand op.

Past bij:

Mannen met een driehoekig, omgekeerd driehoekig, langwerpig, ovaal of diamantvormig gezicht.

Zo kweek je ‘m:

Je raadt het al: vooral veel geduld. De eerste 4 maanden zal je er niet bepaald verzorgd uitzien, maar toch moet je jezelf dwingen om er vanaf te blijven. Je kan je scharen en scheermessen weggooien, die heb je toch de komende maanden niet nodig.

Na ongeveer 7 maanden kun je beginnen met het vormen van de baard, maar je kan ‘m ook zo laten. Een voordeel van deze baard is dat je ‘m niet vaak hoeft bij te houden.

Eric Bandholz
Eric Bandholz

3. De cirkelbaardcircle-beard-styles1-e1452233220137-300x379

Ook wel bekend als de ‘gewone baard’. Deze baard is een combinatie van een snor en een stijl van een ronde sik. Doordat het er verzorgd uitziet, is het een populaire keuze voor mannen die met een baard toch professioneel willen overkomen.

Past bij:

Ovale en ronde gezichten.

Zo kweek je ‘m:

Zorg eerste voor een flinke baard; dit maakt de kans kleiner dat je hem te kort knipt of scheert. Om de ronde vorm te krijgen kun je het beste een salon bezoeken. Op het moment dat de lijn is getrokken, kun je de baard zelf bijhouden met een trimmer en een scheermes.

breaking-bad-hair-art
Bryan Cranston heeft een cirkelbaard in Breaking Bad.

4. De verlengde sikextended-goatee-beard-styles1-e1452233277772-300x379

Deze baard wordt vaak gespot op de rode loper. De verlengde sik is een combinatie van een sik en een snor. De verlengde sik is niet hetzelfde als een volle baard, omdat je de bakkebaarden er wel afhaalt.

Past bij:

Vierkante en oval gezichten

Zo kweek je ‘m:

Begin pas met het ‘shapen’ van je baard nadat je een flinke stoppelbaard hebt. Verwijder je bakkebaarden en maak de baard net zo breed als je zelf wil. Haal niet de snor weg. Een verlengde sik is in feite een volle baard zonder bakkebaarden.

48403775-cached
DiCaprio heeft een verlengde sik.

5. De bakkebaardenfriendly-mutton-chops-beard-styles1-e1452233857413-300x379

Hoewel deze baard vooral populair was op foto’s en schilderijen uit de 19e eeuw, is de bakkebaard de laatste decennia weer teruggekomen dankzij de bakkebaarden van onder andere Elvis Presley. De trendsetter was toentertijd Ambrose Burnside. Het Engelse woord voor bakkebaarden, sideburns, is naar deze generaal vernoemd.

Past bij:

Ronde of vierkante gezichten.

Zo kweek je ‘m:

Laat je bakkebaarden en snor groeien tot ze bij elkaar komen. Scheer het haar van je kin tot het gebied onder je onderlip. Hoewel je de snor kort houdt, kun je de bakkebaarden laten groeien.

hugh-jackman-wolverine-interview-slice
Hugh Jackman heeft bakkebarden als The Wolverine.

6. De volle baardfull-beard-beard-styles1-e1452234522952-300x380

De mannelijkste en tegenwoordig meest populaire baard. Een goed verzorgde volle baard kan de beste eigenschappen van je gezicht accentueren.

Past bij:

Mannen met een diamantvormig, driehoekig en omgekeerd driehoekig gezicht.

Zo kweek je ‘m:

De volle baard hangt grotendeels af van je genen. Als je overal op je gezicht sterke haargroei hebt, heb je in no-time een volle baard. Laat het groeien tot een flinke stoppelbaard, waarna je de haren trimt om alles dezelfde lengte te maken. Als alles gelijkmatig is getrimd, stop je zo’n 6 weken met scheren om de volle baard te krijgen. Vervolgens trim je gelijk je hele baard om alles op één lengte te scheren.

gyllenhaal-jumbo
Jake Gyllenhaal heeft een volle baard.

7. De Garibaldigaribaldi-beard-styles1-e1452234563646-300x384

Geen zin om veel tijd te besteden aan je baard? Als je haargroei het toelaat kun je een Garibaldi kweken. Bij deze baard loopt de snor over in een volle baard die aan de onderkant breder is. De Garibaldi doet sterk denken aan de klassieke houthakkersbaard en is een makkelijke manier om een dubbele kin te verbergen achter een indrukwekkende baard.

Past bij:

Ovale of rechthoekige gezichten.

Zo kweek je ‘m:

Het duurt wel een maand of vier totdat je een Garibaldi hebt. Als het haar van je baard zo’n 15 tot 20 centimeter lang is, trim je af en toe de onderkant van de baard om hem rond te maken. De lengte van de snor moet je ook in de gaten houden, aangezien deze niet moet overheersen. Op het moment dat de verhoudingen kloppen, heb je een baard die weinig aandacht nodig heeft. Verzorging is bijna niet nodig, doordat de baard een natuurlijke look moet hebben.

Zach Galifianakis draagt een Garibaldi.
Zach Galifianakis is één van de weinige beroemdheden met een Garibaldi.

8. Keizerlijke snorimperial-beard-styles1-e1452234642629-300x418

Hoewel dit officieel geen baard is, gaat deze keizerlijke snor tegenwoordig vaak samen met een kleinere baard of bakkebaarden. Houd er rekening mee dat de baard klein moet worden gehouden, zodat de keizerlijke snor het meest blijft opvallen.

Past bij:

Rechthoekige en langwerpige gezichten.

Zo kweek je ‘m:

Je mag je weken of zelfs maanden niet scheren. Wacht tot je snor lang genoeg is om een vorm te kunnen geven. Sommige enthousiastelingen beweren dat ze wel 3 maanden hebben gewacht om een snor te kweken die ze konden tweaken.

Scheer je bakkebaarden en de haren naast de snor weg. Je mag de snor nooit trimmen, omdat de haren lang moeten blijven. Als de snor in de weg zit tijdens bijvoorbeeld het eten, shape je de snor naar buiten met behulp wat baardolie of baardwax.

Mel Gibson combineerde de keizerlijke snor met een kleine sik.
Mel Gibson combineerde de keizerlijke snor met een kleine sik.

9. Korte stoppelbaardshort-stubble-beard-styles1-e1452234733369-300x375

Een populaire baard, doordat hij makkelijk in onderhoud is en je er toch verzorgd uitziet.

Past bij:

Alle gezichtsvormen.

Zo kweek je ‘m:

Stop simpelweg 1 of 2 dagen met scheren. Als je wat haargroei ziet opkomen, pak je een trimmer en houd je je baard kort. Als je baard hoger groeit dan je wangen, kun je dit af en toe wegscheren. Je kan de stoppels in je nek ook wegscheren, door de nadruk te leggen op de stoppels op de onderkant van je gezicht.

Jason Statham heeft doorgaans een korte stoppelbaard.
Jason Statham heeft doorgaans een korte stoppelbaard.

10. Gewone stoppelbaardmedium-stubble-beard-styles1-e1452234809271-300x376

Als je niet teveel tijd wil steken in het trimmen van je korte stoppelbaard, heb je al snel een gewone stoppelbaard. Laat je baard een tijdje groeien en begin met trimmen tot je baard 3 tot 5 millimeter lang is. Om er niet onverzorgd uit te zien, is het belangrijk om hem goed bij te houden of je iets netter te kleden.

Past bij:

Alle gezichten.

Zo kweek je ‘m:

Zorg ervoor dat je baard niet voorbij je wang en nek groeit. Scheer of trim die haren weg en hou je baard op ongeveer 5 millimeter. Een goede trimmer is belangrijk, doordat je die minimaal 1 keer per week moet gebruiken.

2gxrb7vn8bv4ytczwhhq7j06dygr63
Gerard Butler heeft vaak een iets langere stoppelbaard.

11. Lange stoppelbaardlong-stubble-beard-styles1-e1452234904242

De langste stoppelbaard is niet langer dan ongeveer 6 millimeter. Deze stoppelbaard is moeilijker om bij te houden vergeleken met de andere stoppelbaarden, doordat er vaker haren groeien op de wang of de nek.

Past bij:

Alle gezichtsvormen.

Zo kweek je ‘m:

Laat je baard ongeveer 2 weken staan tot hij 6 millimeter lang is. Door hem goed te trimmen lijkt de baard op een soort schaduw die over het onderste deel van je gezicht valt. De haren op je wang en nek haal je weg met een trimmer of scheermes.

169044502
Justin Timberlake laat af en toe een langere stoppelbaard groeien.

12. Van Dyckvan-dyke-beard-styles1-e1452234949893-300x384

Deze baard is vernoemd naar de beroemde Vlaamse barokschilder Antoon van Dyck. De Van Dyck is een strakke combinatie van een snor en een baard.

Past bij:

Mannen met een smalle kin.

Zo kweek je ‘m:

Wacht tot je een lange stoppelbaard hebt. Met een goed scheermes geef je je baard vorm. Al het haar op je nek en wangen haal je weg, evenals je bakkebaarden. De snor laat je staan. Geef de baard op je kin vorm door een omgekeerde T te scheren. Laat de baard op je kin groeien tot ongeveer 5 centimeter. Trim het af en toe bij om de V-vorm te krijgen in de onderkant.

Johnny Depp is verreweg de bekendste persoon met een Van Dyck.
Johnny Depp is verreweg de bekendste persoon met een Van Dyck.

Wat vind jij de mooiste baarden? Kies je een model of ben je blij als ie eraf mag?

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Bram
    Posted 28/11/2016 12:41 pm 0Likes

    In deze mooie opsomming van baarden mis ik de dutchbeard die zonder snor en voor de rest stevige baard

Leave a comment

[wpterms id="3193"]