Nooit meer formulierfrustraties met Lazarus Form Recovery

Je herkent het vast wel: je hebt net je hele levensverhaal ingetikt in je webmail, of je hebt na een uur tobben eindelijk het online formulier van het Ministerie van Bureaucratische Zaken goed ingevuld. Je drukt op de verzendknop en… foutmelding. Of je wil even naar de vorige pagina met de terugknop. Of de kat besluit mee te gaan typen. Allemaal met hetzelfde resultaat: al je moeizaam ingetikte tekst is weg. Frustratie!

Lazarus Form Recovery is een browser-extensie voor Firefox, Chrome en Safari om dit soort kleine drama’s te voorkomen. Het principe is simpel: Lazarus onthoudt automatisch alle teksten die je intikt in een formulier. Afhankelijk van de browser die je gebruikt kun je via een rechterklik in een invoerveld, of via een klik op het icoontje van Lazarus in dat veld (een soort hiërogliefje) toegang krijgen tot alle teksten die je eerder had ingetypt. Zo kun je ze met één klik terughalen.

De volgende keer dat er zich een formulierdrama heeft afgespeeld, ga je dus gewoon terug naar het formulier en klik je op het icoontje van Lazarus (Chrome en Safari) of klik je met de rechtermuisknop in het formulier en kiest “Recover Form” (Firefox). Vervolgens selecteer je de gewenste tekst uit de geschiedenis. Al je tekst is weer terug, alsof er niets gebeurd is!

De extensie heeft verder een paar simpele maar handige instellingen, te bereiken via het menu “Add-ons” (Firefox) of “Extensions” (Chrome). Je kunt bijvoorbeeld aangeven hoe lang formulierteksten bewaard moeten blijven. Ook is het mogelijk om opgeslagen teksten te beveiligen met een wachtwoord, zodat niet iedereen die achter je computer zit zomaar kan zien wat je in een formulier hebt ingevuld.

Kortom, als je Chrome, Firefox of Safari gebruikt is Lazarus Form Recovery eigenlijk een onmisbare extensie. Op de achtergrond doet hij stilletjes zijn werk, en je vergeet misschien zelfs bijna dat je ‘m hebt, totdat het noodlot weer een keer toeslaat.

lazarus-firefox

arjen_bwArjen de Korte helpt bedrijven en organisaties om geo-informatie op een aantrekkelijke manier te presenteren op een kaart, te beheren en te interpreteren. Bij voorkeur maakt hij gebruik van open source software en open standaarden. Op zijn website kun je zien met welke projecten hij bezig is. Daarnaast is hij te vinden op Twitter en LinkedIn.
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • Arjen de Korte
    Posted 27/06/2013 3:28 pm 0Likes

    De tekst die je in formulieren in je webbrowser intikt worden inderdaad opgeslagen op je computer. Als je je zorgen maakt over veiligheid kun je een wachtwoord gebruiken. De gegevens worden dan versleuteld opgeslagen, zodat ze alleen via het wachtwoord toegankelijk zijn. Zie http://getlazarus.com/FAQ#security. Je kunt overigens ook instellen hoe lang de gegevens bewaard moeten blijven.

  • OmeWillem
    Posted 27/06/2013 10:37 am 0Likes

    Handig maar wel een beetje creepy, een programmaatje dat alles logt wat je intikt.

Comments are closed.