Nooit meer licht tussen je gordijnen door

Goed, we geven toe, het zijn natuurlijk wel first world problems, maar het is gewoon heel irritant als je een klein fortuin hebt uitgegeven aan mooie gordijnen, om je vervolgens te moeten ergeren aan die strook licht die precies tussen de twee delen van het gordijn komt schijnen. Je zou je kunnen afvragen, stel ik me niet een beetje aan?

Er zullen vast mensen zijn die daar bevestigend op antwoorden, maar wij zijn hier vandaag om je te vertellen: nee! Je stelt je zeker niet aan. Zo’n strook licht tussen de gordijnen door heeft namelijk doorgaans de neiging om precies op je ogen te vallen, waardoor een rustgevende bezigheid zoals het lezen van een boek of een middagje Netflixen een behoorlijk frustrerende ervaring wordt. Of erger nog, als het raam zich achter je bevindt, tekent zich een bloedirritante witte lijn af op je televisie, waardoor spannende scènes in donkere omgevingen volledig hun momentum verliezen. IT 2 kijken met een lichtstreep? Zelfs je kleine nichtje zou nog gapen!

De oplossing

Nu is er natuurlijk voor ieder probleem een oplossing te bedenken, en laat het maar aan het internet over om daar zo creatief mogelijk mee om te springen. Zo zagen we laatst iemand op Twitter met een briljante oplossing voor dit probleem. Wanneer je namelijk een kledinghanger gebruikt, en dan wel het soort met een gedeelte waar je je broek aan ophangt, dan kun je deze, in combinatie met twee of meer wasknijpers veranderen in een ideale gordijnhouder. Nu horen we je denken: waarom dan die kledinghanger? Die zorgt voor de stabiliteit waardoor de knijper niet direct z’n kracht verliest als beide gordijndelen hun eigen kant op trekken.

De échte oplossing

Hoe cool en creatief we deze oplossing ook vinden, echt fraai staat het natuurlijk niet in je huiskamer. Moet je je dan toch maar overgeven aan die vermaledijde streep licht die een wig drijft tussen jou en je favoriete programma, of erger nog, jou en je partner? Gelukkig niet zeg. De oplossing is namelijk heel eenvoudig: zorg dat het buitenlicht wordt geblokkeerd met behulp van een jaloezie. Met een jaloezie of plisségordijn houd je het licht probleemloos buiten de deur (of het raam in dit geval) waarna je alsnog gordijnen daarvoor kunt gebruiken voor de sfeer, en natuurlijk om de warmte binnen te houden, hetgeen zeker in de winter een aanrader is.

Het fijne is dat deze oplossing ook nog eens heel betaalbaar is. Op een site als Topjaloezieen vind je al mooie jaloezieën voor nog geen 37 euro, en da’s wat ons betreft een verdraaid klein offer om korte metten te maken met een ergernis van deze omvang. En die kledinghanger? Die houden we erin voor als we een keer tegen dit probleem aanlopen in een hotel!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek5Leuk4Serieus?6Meh...23Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]