Nozbe: takenmanager voor alle platforms vernieuwd

Takenmanager Nozbe, eerder op Lifehacking besproken, heeft alle apps en toepassingen van een eenduidige vormgeving voorzien en  nieuwe functionaliteit toegevoegd. Een interessante toepassing is dat je de geschiedenis van taken en projecten kunt volgen.

version15

 

Nozbe takenmanager

Er zijn veel takenmanagers en regelmatig worden die besproken op Lifehacking. De lichte takenmanagers die lijstjes mooi presenteren en je herinneren aan to do’s maar ook de complexere op GTD-geïnspireerde takenmanagers, hier wordt Nozbe-GTD in een video uitgelegd in 10 stappen, die je projecten en acties met allerlei contexten laten bijhouden. Bij die laatste zijn projecten ook nog al eens te koppelen aan documenten uit Dropbox of notities uit Evernote met bijvoorbeeld ook de mogelijkheid voor verschillende soorten project-sjablonen aan te maken. Nozbe is een takenmanager van die laatste soort.

 

Nozbe apps gratis met één vormgeving

De iPad- en iPhone-app van Nozbe waren voorheen door externe partijen in opdracht van Nozbe gemaakt. Nozbe heeft nu alle apps zelf ontwikkeld en de vormgeving gelijk getrokken. De oude apps zijn nog wel in de app store te koop. De nieuwe zijn te herkennen aan de prijs, namelijk: gratis. Nozbe verdient aan de accounts die nodig zijn om meerdere  projecten (tot 5 is gratis) bij te houden of tussen de apps te synchroniseren. De accounts beginnen bij $ 7,50 en worden duurder als je met meer mensen wilt samenwerken.

Nozbe laat je taken bijhouden op de website, iPhone, iPad, Android en er is een client voor Mac en Windows.

De vormgeving is niet die van de lichte frisse zwart-wit apps als Everdo.it of Remember the Milk of juist de bonte kleur van Clear maar is wat bruinig-groen. Niet de meest markante vormgeving maar wel werkbaar. Met name de mogelijkheid om een navigatiemenu met daarnaast een lijst projecten en daarnaast een lijst acties uit een project te zien geeft snel overzicht.

Eén extra eenduidigheid had ik prettig gevonden: de slimme syntax. In de web-toepassing kun je een taak tikken met allerlei codes. Zo wordt:

Henk bellen over afspraak die verzet hebben #MR @bellen on tomorrow !

de taak

“Henk bellen over afspraak die we verzet hebben” met als context Bellen in het project MR met als deadline morgen en gemarkeerd als next action.

In de desktop-versie kun je met een # een menu zien met allerlei projecten, deadlines en contexten, waarbij intikken #bellen je die context aan laat klikken. Dat is alweer minder snel. De web-codes kun je ook  gebruiken als je via de mail taken naar Nozbe mailt, dus de liefhebbers kennen die snel.

 

Nieuwe functies

In de blog The bright Future of Nozbe werden al allerlei plannen aangekondigd. Concreet zijn nu functies toegevoegd als:

  • Activity view: per project kun je zien wie een taak heeft toegevoegd of afgevinkt, wanneer dat is gebeurd, wie er waar aan werkt of toegevoegd is. Zeker in samenwerking nuttig maar ook wel eens handig als je je afvraagt wanneer je iemand ook al weer gebeld had of wanneer je een actie afgevinkt had.
  • Team view: naar wie zijn taken gedelegeerd en worden die gedaan?
  • Taken die afgevinkt zijn blijven bewaard. Zeker handig als je bijvoorbeeld contactinformatie in een taak of als commentaar erbij zet.
  • Auto-update: wijzigingen worden meteen gesynchroniseerd en je app afsluiten zonder taken bijgewerkt te hebben kan dus niet meer.

 

Wat zijn jouw voorkeuren om taken bij te houden? Analoog, digitaal? Wat voor systeem gebruik je en waarom? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]