Nu al Google Music hebben? Hackje!

Google heeft net de nieuwe dienst Google Music gelanceerd. Voorlopig alleen in de VS beschikbaar. Met wat gehack kun je hier in Nederland ook al over de dienst beschikken. Bij mij werkt het, probeer het uit zolang het werkt! De hack staat op mijn eigen blog.

Check: Google Music buiten de VS doe je zo 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

10 Comments

 • Annelies Verhelst
  Posted 22/11/2011 5:02 pm 0Likes

  Even ter algehele kennis en begripsvorming: auteur is tevens eindredactie van deze website. In onze blogrichtlijnen staat tevens dat auteurs met een inleiding naar hun eigen website mogen linken als daar een handige lifehack staat, omdat we op zich ook een gidsfunctie willen dienen. Dat dat tot nu toe vrij weinig gebeurt is op zich natuurlijk prima want we hebben ook graag originele content, maar het mag gewoon. En liever een verwijzing dan een regelrechte volledige kopie (ivm duplicate content).
  En om hem erin te koppen: het is me niet te doen om er ‘weer een hit bijschrijven’, ik wilde alleen de lezers van dit blog wijzen op de mogelijkheid. Lijkt me niks mis mee, je hoeft er niets mee te doen als je niet wilt.
  Tot zover weer. En nu graag weer inhoudelijk. Wat denken jullie van Google Music en maak je gebruik van deze hack om er nu al bij te kunnen?

 • Ron
  Posted 22/11/2011 4:50 pm 0Likes

  Bovenstaande discussie had achterwege kunnen blijven als de auteur gewoon de moeite had genomen een fatsoenlijk artikel te schrijven in plaats van een link naar een (eigen) site. Erg jammer want dit draagt niet bij aan de kwaliteit van deze site die ik toch al erg wisselvallig vind. Nu kunnen we natuurlijk gaan soebatten over de voors en tegens van deze handelswijze. Inderdaad bereikt de betreffende informatie de lezer nu slechts een deur verder en kan de site van de auteur er weer een hit bijschrijven maar als we daar vanuit willen gaan kunnen we net zo goed het halve internet opdoeken.

 • mickey
  Posted 18/11/2011 6:42 pm 0Likes

  Ten aanzien van shady business: DRm van een bestand afhalen waar je voor hebt betaald en waar je dus legaal en volledig eigenaar van bent, dat vind ik niet shady. Een hack publiceren om gebruik te kunnen maken van een dienst die de leverancier dus nog niet beschikbaar stelt voor jou, vind ik op mijn beurt weer shady. Zeker als je daarbij jezelf voordoet (of deels voordoet) als iemand anders.

  Maar om het aaf te ronden, met alle respect: ik verwacht niet van je dat je een allesomvattend artikel schrijft. Ik bekritiseer jou ook niet voor het korte bericht maar doe suggesties voor meer info.
  Maar laten we er maar geen discussie van maken. Succes met alles, als je nog meer info publiceert dan zal ik het wellicht lezen maar ik denk dat het goed is om deze thread nu af te sluiten.

  • Annelies Verhelst
   Posted 18/11/2011 9:26 pm 0Likes

   Ik heb zojuist een linkje toegevoegd naar iets meer info. Zoals gezegd: dat was een goede suggestie. Overigens doe je je met de hack niet voor als iemand anders, de creditcardgegevens zijn van jouzelf, je hebt alleen een andere postcode (adres kun je gewoon normaal invullen) en ik heb inmiddels gehoord dat een Nederlands 06-nummer ook werd geaccepteerd zonder 0031 ervoor. Plus dat je de gegevens weer aan kunt passen op het moment dat Google Music hier wel echt beschikbaar komt. Dus het valt nogal mee.
   Over DRM-dingen valt te twisten, het zal ervanaf hangen hoe het precies ingestoken wordt en hoe dat juridisch in elkaar zit. Denk ik. Thanks voor je bijdrage in elk geval.

 • Annelies Verhelst
  Posted 18/11/2011 5:42 pm 0Likes

  Mickey: Ik kan inderdaad nog een link naar info toevoegen. Maar je gaat erg voorbij aan het feit dat meneer van hierboven het bij voorbaat al onzin noemt, zonder te weten wat het is, en dan de vergelijking trekt met diensten die een hele andere infrastructuur en businessmodel hebben. En dat is waar het misgaat en niet zozeer bij het niet melden van wat het is (ik ga er (misschien onterecht) vanuit dat mensen dat zelf allang gelezen hebben ergens of dat anders prima nog zelf kunnen uitzoeken). Dat had in ZIJN geval waarschijnlijk niets uitgemaakt.
  Ik zal vanavond een linkje naar meer info toevoegen, voor de volledigheid.

  Maar ik zal straks proberen of ik dezelfde nummers die ik op deze pc heb staan ook naar mijn pc thuis nog kan downloaden (denk ik wel) en met andere players kan afspelen terwijl de internetverbinding uit is. Ik denk (en ook dat weet ik niet zeker) dat je met de app op Android niet zonder verbinding af kunt spelen omdat dat gestreamed wordt (anders moet je dus over je dataverbinding 9MB per nummer gaan downloaden) maar ook dat zal ik straks even testen. Het kan namelijk zo zijn dat ie ze downloadt over de wifi en 3G met rust laat.

  Los daarvan: het gaat om de kleine hack, niet om alle andere rompslomp eromheen. Ik doe graag mijn best om daar ook een antwoord op te vinden maar dat is niet de strekking hier. Je zit hier op lifehacking, ik plaats een hack, das al.

  En DRM’s verwijderen, ik weet niet of we dat soort shady business hier kunnen uitleggen zonder problemen te krijgen met bepaalde instanties.

 • Annelies Verhelst
  Posted 18/11/2011 4:32 pm 0Likes

  Nou sorry Mickey, het was nooit de insteek om hier eerst een hele uitleg van de dienst te geven. Ik ga er vanuit dat mensen die op Google Music willen zich al eerst verdiept hebben in wat het is. Vandaar. En het gaat me ook niet om die 5 minuten typwerk, maar meer dat als mensen lopen te mekkeren dat andere diensten beter zijn (en roepen dat iets onzin is), zonder eerst te kijken wat deze dienst inhoudt, ik al meteen die moeite niet meer wil nemen, want die krijg je toch niet overtuigd van de waarde van een dienst. Ik neem aan dat je die redenering wel snapt. Beetje als roepen dat Mac beter is dan Windows terwijl ze amper met Windows gewerkt hebben. Ik noem maar een dwarsstraatje.

  Over de rechten: zo ver ik weet kun je de nummers downloaden en daarna gewoon als mp3 opslaan op je pc en beluisteren, ook via andere spelers. Ik heb ze hier namelijk gedownload en afgespeeld via iTunes, zonder rare meldingen. Is dat wat je bedoelt?

  • mickey
   Posted 18/11/2011 5:05 pm 0Likes

   Ik denk dat je er onterecht van uit gaat dat mensen die deze site bezoeken, al weten wat Google Music is. Het mooiste was geweest als je dat zelf even had uitgelegd (of alsnog doet als je een artikel kunt bewerken), maar je zou ook een of meer links kunnen toevoegen naar een pagina met meer uitleg over Google Music en dan bij voorkeur een onpartijdige pagina.

   Juist omdat sommige mensen bij voorbaat al lyrisch zijn op basis van merknaam, is het lastig om een nieuwe dienst als Google Music te beoordelen. Ik heb elders wel dingen gelezen over Google Music, maar geen uitsluitsel over de rechten en portabiliteit. Dat je de muziek op dit moment kunt afspelen op de hardware die je nu gebruikt is niet zo vreemd, dat is de bedoeling van de dienst. De hamvraag is of je die muziek ook overal enaltijd kunt BLIJVEN luisteren.

   Ik heb in het verleden vaak genoeg legaal muziek gedownload (bijvoorbeeld van MusicPlanet) maar die was voorzien van DRM. Dan kun je die prima afspelen op de computer waar je die hebt gedownload, maar je krijgt problemen als je dat wilt via een eigen thuisnetwerk en/of als je geen internet verbinding hebt. Dan krijg je in Windows Media Player een melding dat de licentie verlopen is of i.d. Je hebt ervoor betaald, je bent eigenaar, maar je kun het niet afspelen. Raar maar waar.

   Het probleem is dat mensen die niet betalen en illegaal downloaden, die beperkingen nooit hebben en dat is een grote strategische fout geweest van de muziek bizniz. Ik ben principieel en betaal nog steeds voor muziek, maar wel op CD omdat ik een hekel heb aan DRM. Een manier om DRM te verwijderen van muziekbestanden is overigens om ze te branden op een CD en die te rippen, dat had x jaar terug een mooie lifehack geweest.

 • mickey
  Posted 18/11/2011 4:08 pm 0Likes

  Annelies, ik vind je een reactie niet passend. Je schrijft “voordat je een partij negatief gaat lopen doen over iemand dus eerst jezelf verdiepen in de materie. Scheelt mij weer 5 minuten typwerk”. Dat schrijf je tegen iemand die de tijd neemt om jouw artikel te lezen. Niet erg beleefd. Mijn aanvulling – met respect – is dat je zijn reactie had kunnen voorkomen, als jij met een paar extra minuten eerst uitleg had gegeven over Google Music.

  In je reactie geef je uitleg dat er een sociaal aspect aan zit. Prima, maar dat had je dus ook in het artikel kunnen schrijven. Tevens kun je lezen dat mensen – ik ook – zich afvragen hoe het zit met de rechten van de muziek. Want veel mensen voelen zich geen eigenaar van muziek, als daar nog bepoerkingen aan zitten zoals DRM. Wellicht kun je meer informatie geven?

 • Annelies Verhelst
  Posted 18/11/2011 9:45 am 0Likes

  Renato: Google Music biedt niet alleen de mogelijkheid om 20.000 nummers te uploaden. Je kunt ook muziek uit Android Market kopen en daarna afluisteren via web en mobiel. Via de Music Manager desktop applicatie kun je de muziek ook naar je eigen computer downloaden, als mp3, dus je bent wel degelijk de eigenaar van de muziek. Google biedt ook een boel nummers gratis aan als download, bepaalde artiesten stellen ook een populair nummers van een nieuwe album gratis beschikbaar. Verder, als jij een nummer aan het luisteren bent en je deelt dit via Google+ kan iemand die dat bericht ziet het nummer ook gratis beluisteren. Dus er zit ook nog een beetje sociaal aspect aan.
  Voordat je een partij negatief gaat lopen doen dus eerst jezelf verdiepen in de materie. Scheelt mij weer 5 minuten typwerk.

 • renato
  Posted 18/11/2011 2:18 am 0Likes

  Wat heeft googlemusic dan te leveren? Net als iTunes je eigen muziek in de cloud zetten? Wat een onzin. Dat heeft toch nauwelijks toegevoegde waarde. Of muziek kopen die je niet werkelijk mag bezitten. Na verloop van tijd ben je die muziek weer kwijt. Moet je deze weer opnieuw kopen. Zowel google, itunes als amazon bieden geen toegevoegde waarde als je enkel je eigen muziek online kunt zetten om deze op al je apparaten af te kunnen spelen. Daar wil ik niet voor betalen. Dan liever Spotify. Voor een lauzy bedrag per maand verdomd veel muziek tot je beschikking.

Comments are closed.