Nu ook in Nederland: Google Maps verkeer

Sinds 2008 is het in Amerika al mogelijk om in Google maps de drukte op de weg te zien. Sinds vorige week is het ook in Nederland en 12 andere Europese landen mogelijk. Dit kan via de browser of een Google Maps-applicatie op de Iphone en Android. Je krijgt een extra laag over de plattegrond waarmee je kan zien hoe druk het op de weg is. Google haalt de informatie realtime uit de snelheid waarmee mobiele telefoon zich voortbeweregen. Hiermee kunnen ze vrij precies zeggen hoe druk het op een (snel)weg is. Ook kunnen ze voorspellingen geven op basis van eerdere metingen, waardoor je ook kan zien hoe laat je de volgende dag het beste in de auto kan stappen.

De verkeersinformatie krijg je door naar www.google.com/maps te gaan, een plaats te zoeken en dan rechts in het venstertje ‘verkeer’ aan te vinken. In de extra laag zie je dan hoe druk het op verschillende punten in Nederland is. Hierop kan je nog steeds gewoon in- en uitzoomen. Wil je vooruitkijken, klik dan op ‘wijzigen’, hierna kun je een dag en een tijdstip ingeven. De drukte wordt in vier maten aangeven, van langzaam (zwart/rood) tot snel (groen).

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Niels
  Posted 31/07/2011 10:58 pm 0Likes

  @robert, thanks

 • FF
  Posted 20/07/2011 1:31 pm 0Likes

  Dit kon je al langere tijd in Google navigatie op i.i.g. Android zien.
  Raar dat dit nog niet op maps kon dan.

 • Robert
  Posted 20/07/2011 9:40 am 0Likes

  Zelf gebruik ik al tijden http://route.tomtom.nl waarop actuele verkeerssituaties op een soortgelijke manier in kaart worden gebracht. Voordeel hierbij is dat de lengte van de file en vertragingstijd wordt vermeldt. Bijzonder handig!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]