Oblique Strategies widget

Ik ontdekte een hele spannende widget; de Oblique Strategies widget. De Oblique Strategies zijn oorspronkelijk bedacht door Brian Eno en uitgegeven in vijf verschillende kaartensets, en nu dus gemakkelijk te installeren als widget op je Mac. Oblique Strategies zijn voor het moment dat je vastzit in een creatief proces en je onder druk wat wijsheid nodig hebt of een goede vraag om over na te denken om de vaart er in te houden (of juist niet).
Hier kom je wijsheden en dilemma’s tegen als: ‘wat zou je beste vriend doen?’, ‘sta je voor een keuze, doe beide’, ‘welke fouten maakte je de vorige keer’, ‘herhaling is een vorm van verandering’ en ‘wanneer de zoektocht begonnen is zal er iets gevonden worden’
Nieuwsgierig naar de rest? Download hier!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Tomas Leyers
  Posted 03/01/2008 10:43 pm 0Likes

  Ik ben nieuw hier – mar wel al vanaf gisteren een fervent bezoeker en adept
  @lassale
  Voor je ze tot een wollige hoek probeert te veroordelen, even de geschiedenis schetsen: Brain Eno heeft de Oblique Strategies samen met Peter Schmidt in 1975 ontwikkeld om zichzelf en andere muziekproducers uitdagingen op te leggen wanneer ze aan het werk waren in de muziekstudios. Er staan ook simpele opdrachten als ‘use filters’ of ‘use instruments in a different role’ in. Dus wat betreft de discussie over de onwerkbaarheid van de Oblique Strategies, vergeet niet waarvoor het oorsprongelijk ‘geschreven’ was. En deze mag u voor niets hebben.

 • Bart
  Posted 02/01/2008 2:20 pm 0Likes

  Leuk voor de mac, maar op het werk open ik hem gewoon in firefox en werkt hij net zo goed.
  Een tip van een Apple gebruiker die opgesloten zit in een windowswereld.
  Groetjes,
  Bart
  p.s.
  In IE is de uitlijning niet goed maar het principe werkt.

 • martijn aslander
  Posted 26/12/2007 11:03 pm 0Likes

  @lassale
  wat ons betreft hier op lifehacking.nl gaat lifehacking over het geheel aan tips en trucs, én inzichten die je kunnen helpen om slimmer en effectiever te bewegen in de netwerk- en informatiesamenleving.
  Mocht je niets kunnen met een tip, helaas, blijkbaar had je die kennis al, of zie je er de waarde (nog) niet van. Vooralsnog proberen we zoveel mogelijk inzichten te verzamelen die aansluiten bij ons gekozen thema. Natuurlijk kunnen we het nooit iedereen naar de zin maken, en zullen er mensen zijn die beter uit de voeten kunnen met de amerikaanse lifehacking-sites,waar domweg meer en gevorderde auteurs aan verbonden zijn.
  Toch zien we veel enthousiaste reacties, zowel on- als offline en doen we ons best om onze kennis te delen, en de kwaliteit en de hoeveelhied posts te doen stijgen. Iedereen die inhoudelijk wil bijdragen is daarbij van harte welkom!
  dank voor je reactie, ik zie uit naar je bijdragen.

 • Sanne Roemen
  Posted 26/12/2007 8:28 pm 0Likes

  @lassale: jammer dat je dit, als het je niet aanspreekt, niet gewoon links laat liggen dan. Waar is zo’n kattige reactie nou goed voor? Zou je ook zo reageren als je face to face met de schrijver was? Een beetje respect graag.
  @Ninti: werk je op een mac of een pc?

 • ninti
  Posted 26/12/2007 6:57 pm 0Likes

  hoi,
  ik heb het gedownload, en kreeg een zip bestand. Maar ik kan er niks mee. (‘extract’, naar een andere map, maar dat maakt ook geen verschil). Wat moet ik doen om het progamma te gebruiken?

 • Lassale
  Posted 26/12/2007 2:36 pm 0Likes

  Heremetijd, normaal getuigen jouw uitspraken over lifehacking al van een softheid die in goeroeachtige contreien niet zouden misstaan maar het stukje over Oblique Strategies vormt het (voorlopige?) dieptepunt. Wat een hoog en zwammerig NLP-gehalte!! Heeft deze Kerst jouw blik op (het uitblijven van) creatieve processen in een mens of interacties vertroebeld?
  Eventueel daartoe uitgenodigd ben ik graag bereid inhoudelijk in te gaan op de valkuilen en onwerkbaarheden van Oblique Strategies maar daarbij hanteer ik het motto “voor niets gaat de zon op”.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]