Offline je Gmail Gebruiken: Google Maakt het Mogelijk

Offline je Gmail kunnen beheren is al sinds de eerste bèta van Gmail een veelgevraagde functie. Waar je normaal de desktop email-programma’s hebt werkt Gmail enkel en alleen via je browser. Mocht je als een ware lifehacker nu slimme mail-systemen hebben, dan is offline kunnen werken absoluut fijn. Zo verwerkt Gary Vaynerchuck (een bekende naam in internetland) al zijn mail als hij in een vliegtuig zit, wat dan verstuurd wordt op het moment dat hij weer verbinding heeft.

Zelf werk ik bijvoorbeeld met een ‘follow-up’ map die ik 2-3 keer per week verwerk. Dan ga ik even goed zitten voor mijn mail en verwerk ik alles in één keer, in één batch. Zelf doe ik dat graag in de trein, waar ik wekelijks in zit. Van Groningen naar het zuiden zit ik dan lekker mijn mail te verwerken.

Helaas moest ik hiervoor mijn iPhone gebruiken (niet aan te raden), want Gmail zelf kon niet offline! Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Offline Gmail verwerken

Nu Google inmiddels een Chromebook heeft gelanceerd waarbij gebruikers niets installeren en alles op internet werken, besloten ze waarschijnlijk dat ze ook iets offline moesten kunnen. Daarvoor heeft Google nu in Chrome een extension gemaakt waarmee je Gmail offline kunt gebruiken!

Voor nu is het alleen nog voor Gmail, maar er komt ook offline voor Google Docs en Google Calendar aan, dus dan zijn je favoriete diensten ook offline te gebruiken.

De offline email ziet er nu uit zoals je die ook ziet in op een iPad in landscape view, dat betekent een ander uiterlijk, maar ook preview (!) wat je normaal alleen met Google Labs voor elkaar krijgt.

De mail moet naar wat ik nu gemerkt heb wel online geladen worden, maar dat is niet meer dan logisch. Wat ik nu persoonlijk doe is vlak voordat ik wegga even offline aanklikken, (laten laden,) vervolgens laptop dichtklappen en (bijvoorbeeld) de trein in! Vervolgens alle mailtjes verwerken offline en op het moment dat ik weer verbinding heb wordt alles afgehandeld!

Na het installeren van offline gmail  moet je toestemming geven, maar dan is het ook gelijk klaar. Dan staat de app tussen de andere apps wanneer je een nieuw tabblad opent!

Uiteraard is deze dienst nog in bèta, maar gewoon te installeren in Google Chrome! Hoe ga jij deze dienst gebruiken?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Edwin
    Posted 19/09/2011 8:59 am 0Likes

    Begrijp dit artikel niet echt. Kan toch al lang met iMap?

  • Patrick Ahles
    Posted 16/09/2011 12:03 pm 0Likes

    Gmail is prima te gebruiken in verschillende desktop-programma’s hoor. Je moet alleen IMAP- of POP-toegang aanzetten in de settings.

Comments are closed.