Oh denneboom, oh denneboom…

Kerst is weer losgebarsten. En of het nou kwam door al die liedjes (met dank aan The Christmas station) of de lichtjes overal, ik begon ook zelf met het van zolder halen van de kerstspullen.
En ieder jaar weer de discussie wel of geen kerstboom? Waarom? Omdat zo’n boom hartstikke leuk is en het huis van binnen een heerlijke geur geeft. Maar ja, met katten en kinderen in huis hou je je hart per dag een paar keer vast, gaat de boom nu om? Leuk, kransjes erin hangen en er weer uit eten, maar het liefst wil ik alles en iedereen uit de buurt van die boom houden. En ook al valt hij niet, dan vallen er nog steeds naalden, leve de zwaartekracht.
Dit jaar een ultieme kerst lifehack. Hang je boom op! Gewoon een gaatje in het plafond, een stevige plug, desnoods een keilbout en hangen maar. De boom stond toch altijd op dezelfde plek. Er is zeer sterk visdraad of touw te koop. Bij ons werkt ijzerdraad prima, ook goed te versieren met lichtjes of engelenhaar!
Dus dit jaar geen boom met kluit of kunstkerstboom (brrrr), maar een gewone boom uit een zeecontainer op de hoek van de straat. Even goed kijken naar de top takken. Want als die dicht aan de top zitten, is dat een prima plek om de boom aan op te hangen.
Geen emmer, bak of houder meer onder de boom. 5 cm boven de grond hangen en een kleedje om de stam, precies genoeg ruimte om snel met de stofzuiger naalden te ruimen.
Nu geen stress meer. Ja, de boom slingert af en toe, maar de angst dat de boom omvalt is weg! Iedereen speelt er de hele dag maar omheen of eet zich misselijk aan kerstkransen. De gevallen naalden zijn ook zo weer weg. 1 minpuntje! De piek kan er niet meer op. Omdat de boom zichzelf precies recht hangt, legt de piek altijd het loodje. Dus mensen die daar erg aan gehecht zijn, helaas. Misschien weet iemand daar nog een lifehack voor. Ik kan tenminste weer volop van mijn kerstboom genieten.
Wil je geen gaten of zooi, geniet dan van al die andere mooie bomen in de buurt. Voor iedereen in het midden van het land, kijk ’s avonds eens naar die hele mooie grootste kerstboom van de wereld. Omvallen kan hij niet, naalden heeft hij niet, dus die vallen niet uit. Uitval is hooguit mogelijk met Apaches van Defensie in de buurt.
Iedereen fijne dagen en veel lifehacks toegewenst in 2008.
Met dank aan Janna Huis voor deze kersthack.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Hans
  Posted 21/12/2007 9:02 am 0Likes

  Ah, goed idee… Ik snap nu ook dat je de kerstboom dan gewoon inderdaad ophangt. Was even in de war met een andere nieuwe hippe trend: je kerstboom ondersteboven ophangen.. Wellicht een optie voor mensen met een wat ruimer onderkomen… Wel grappig.

 • Walter Vos
  Posted 20/12/2007 2:03 pm 0Likes

  Is hier een foto van?

 • Robbie Veldwijk
  Posted 20/12/2007 12:21 pm 0Likes

  Nou altijd handig ik heb er ook over na zitten denken om de boom eens anders neer te zetten. Maar hij staat bij ons weer gewoontjes op een tafeltje.
  Voor de piek is er altijd nog een oplossing om het wel mogelijk te maken om die erop te zetten toch? Zoiets als purschuim ofzo.
  Tegen het uitval van de naalden zou ik kiezen voor een Nordmann spar, die vallen ‘BIJNA’ niet uit.

Comments are closed.