Omgekeerd illustraties zoeken met TinEye

Zoek je geregeld een illustratie online voor je presentatie, blogpost of rapport? Geen probleem om Google Images, Flickr search, Bing Imagesearch of een andere zoekmachine te gebruiken. Maar helaas wil het wel eens ontbreken aan de juiste attributie bij de illustratie. Je kunt de illustratie wel gebruiken, maar wil je het juiste doen, dan kan het geen kwaad om attributie te geven aan de oorspronkelijke maker. Dat kan nu met TinEye. Je geeft het een URL van een foto of upload een eigen versie en de zoekmachine gaat voor je op zoek naar vergelijkbare foto’s op het web. Zo kun je grotere versies vinden, of andere uitsnedes. Fotografen en andere rechthebbenden kunnen de service gebruiken gebruik (misbruik?) van hun eigen werk op te sporen. De zoekmachine werkt redelijk accuraat en geeft veel resultaten. Tevreden met de eerste tests? Installeer de plugin (elke browser) en zoek direct via je rechtermuisknop.

TinEye is een gratis zoekmachine, ontwikkeld door PixID, een enterprise dienst om duplicate foto’s te vinden op het web.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Debora
    Posted 20/08/2010 12:25 pm 0Likes

    Gelijk eens geprobeerd met een plaatje waarvan ik me al een poosje afvraag waar ik het ook al weer vandaan had. 552 resultaten. Tja, voordat ik daar doorheen ben. En wat het origineel is?
    Je kunt dan wel weer sorteren op grootste eerst. Kijk, dat schiet wel op!

Comments are closed.