OmniFocus op de iPhone

OmniFocus iPhoneEen populair programma voor GTD op de Mac is OmniFocus. OmniGroup, de maker van OmniFocus, heeft vandaag de iPhone-versie van OmniFocus uitgebracht. Het programma heb ik nog niet op m’n iPhone kunnen testen (ik wacht even met de software-upgrade naar versie 2.0 totdat die versie te hacken is) maar qua functies ziet het er geweldig uit. Met één klik kun je een complete GTD-actielijst syncen met je iPhone. Als je onderweg in de trein een idee hebt noteer je dat bijvoorbeeld in je Inbox. Eenmaal in de buurt van je Mac synct OmniFocus die informatie automatisch naar je desktop. Om te weten welke acties op dit moment het handigst zijn om te ondernemen is er de “Nearby contexts” functie. Een simpele druk op de knop vertelt je welke acties je dicht bij je huidige locatie kunt ondernemen. Ook erg handig zijn de Smart Groups, met daarin acties die je binnenkort moet hebben uitgevoerd of die je een vlag hebt gegeven. Deze video op de website van OmniFocus laat je alle belangrijke functies zien. Er lijkt op dit maar één minpunt te zijn: net als OmniFocus op de Mac is het programma aan de prijzige kant: $ 19,99.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Jeroen Gerth
  Posted 11/07/2008 1:09 pm 0Likes

  @Martijn Aslander:

  Daar ben ik me ook goed van bewust. De iPhone bied heel wat nieuwe mogelijkheden op allerlei gebieden. Zeker verdient dat aandacht.

  Waar mij het omgaat is dat om elke app een nieuwe post word gemaakt en op de frontpage verschijnt. Het lijkt mij handiger dat die dingen gebundeld worden. Er is ook een top10 applicaties die je voor je mac moet hebben. Zoiets kan toch ook voor de iPhone? Ik krijg nu het gevoel dat veel andere dingen ondergesneeuwd raken door die iPhone en dat zou zonde zijn.

  Verder heb ik niks tegen de iPhone. Het is een mooi apparaat dat zeker de aandacht verdient. Het gaat mij meer om de wijze hoe de informatie gepubliceerd en weergeven word op de site. Voor de mensen die de iPhone minder interessant vinden, maar hun interesses op andere gebieden liggen, kan ik me voorstellen dat ze nu een overload aan iPhone-stuff krijgen.

  Gewoon even mijn gedachtes en mening. 🙂

 • Martijn Aslander
  Posted 11/07/2008 12:37 pm 0Likes

  @jeroen Gerth

  Ik denk dat er wel degelijk een revolutie gaande is door de nieuwe iphone.

  De meeste mensen hebben geen idee wat er op lifehacking gebied aan zit te komen dankzij dit apparaat.

  Location based services dankzij gps, gekoppeld aan capture-mogelijkheden dankzij de camera, gekoppeld aan OCR (tekstherkenning) synchroniseerbaar met alle GTD-apps en web2.0 toepassingen gaan absoluut een shift veroorzaken als het gaat om kennis werk, creeren en innoveren.

  Daar kunnen we als lifehacking.nl niet genoeg bovenop zitten.

  Om die reden proberen we in de posts hier op lifehacking.nl ook juist in te gaan op die lifehacking en gtd aspecten van de nieuwe Iphone.

 • Jan vdP
  Posted 11/07/2008 9:03 am 0Likes

  Het grote nadeel van OmniFocus of ‘Things’ op de iPhone is dat je altijd zit met synchronisatie toestanden tussen de iPhone en de computer. Dit vind ik anno nu, het internet tijdperk, een beperkende factor.

  Ik loop al een poosje met een iPhone rond. Als actielijst gebruik ik Remember The Milk. Ik ben er vooral enthousiast over omdat het volledig op internet werkt. En internet is ‘overal en altijd’. Achter elke computer thuis (Mac’s), op mijn werk (pc’s), bij opdrachtgevers (pc’s) en via mijn iPhone kan ik mijn actielijst muteren en ze zijn altijd, overal up to date. Ik zou ook iNozbe kunnen gebruiken.

  Keuzes.

 • Jeroen Gerth
  Posted 10/07/2008 10:27 pm 0Likes

  Kunnen we niet ergens een verzameltopic over de iPhone maken? Er komen nu tig dingen voorbij over dat ding. Kan erg interessant zijn, maar verzamel het dan, zodat de rest niet ondergesneeuwd raakt. Lifehacking is toch meer dan de iPhone? Iets met timemanagement, stressmanagement. psychologie, enz.. dat zie ik nu amper meer door die iPhone :-p

Comments are closed.