Online factureren voor Z(Z)P’ers

facturen_online.pngAls zelfstandig ondernemer doe je vaak veel dingen zelf. Acquisitie, relatiebeheer, marketing, administratie, personeel, boekhouding. In de loop der tijd ben ik (mede na het lezen van ‘The 4-hour work week‘ van Timothy Ferris, aanrader) een aantal zaken uit gaan besteden. Een onderdeel van mijn bedrijfsvoering waar ik geen plezier in had maar wat ik toch niet wilde uitbesteden omdat het resultaat vaak zeer bevredigend was, is het opstellen en versturen van facturen.

Ik geef advies. Doe projecten. Verhuur mijzelf. Gemiddeld genomen heb ik niet veel facturen te versturen – tussen de 3 en 7 per maand – maar deze facturen vereisen wel de nodig aandacht. Projecten uitgesplitst, verschillende uurtarieven, budgetnummers, je kent het wel waarschijnlijk. Omdat ik mijn boekhouding uitbesteed heb (jaja) gebruik ik zelf geen boekhoudpakket zoals King of Davilex of iets dergelijks. Daarom werden mijn facturen gewoon in MS Word opgesteld, met een (al zeg ik het zelf) zeer nette excel import om mijn inspanningen voor de klant om te zetten in een totaalbedrag dat – liefst binnen 14 dagen – overgeschreven kan worden op mijn bedrijfsbankrekening.

Wat een werk!

Zoals ik al zei, als de factuur eenmaal verstuurd is geeft dat een goed gevoel. Tevreden klant, en de beloning voor je werk. Maar de weg ernaartoe, daar werd ik minder warm van. Mijn persoonlijke actielijstje voor 1 (via e-mail) verstuurde factuur:

1. Oude factuur van dezelfde klant opzoeken en openen
2. Excelsheet met uitgaande facturen openen en het volgende factuurnummer opzoeken
3. Factuurnummer aanpassen
4. Snel bestand ‘Opslaan als’ om niet de originele factuur te overschrijven
5. Factuurgegevens zoals datum, tijdstip, ‘Betreft:’ etc veranderen
6. Mijn excel import openen en aanpassen aan de te factureren werkzaamheden
7. Excel afsluiten, lay-out controleren omdat die daarna altijd weer verziekt is
8. Totaal controle
9. Opslaan als PDF voor verzending per e-mail
10. E-mail opstellen met tekst en attachment
11. Versturen

en dan… bewaking! Elke week (of maand) in de gaten houden of de uitstaande facturen al betaald zijn. Ik heb dit wel als ‘repeating event’ in mijn GTD (Things) staan, maar toch schiet het er soms bij in.

Hoe het ook anders kan

Dus… ik ben me gaan verdiepen in de wereld van online factureren. Na vergelijking van een aantal aanbieders zoals facturen.net, digitalefactuur.nl en moneybird viel mijn oog op factuursturen.nl. Voor mij persoonlijk is dit de meest aantrekkelijke omdat deze aanbieder kosten berekent per factuur, en niet per maand en de gebruikersinterface zeer intuïtief en ‘Web2.0’ is. En voor mensen die minder dan 25 facturen per maand versturen zijn zij met 40 ct per factuur en maximaal 10 euro per maand (ongeacht het aantal facturen) toch de goedkoopste aanbieder, zeker voor mijn 5 facturen per maand. Bij de meeste aanbieders zit je toch vast aan een maandelijks bedrag van tussen de 10 en 25 euro. Ik beperk me in dit artikel dan ook tot factuursturen.nl omdat ik met dit systeem gewoonweg de meeste ervaring heb. Ik ga ervan uit dat het gros van de aangeboden functionaliteit ook bij andere aanbieders aanwezig is, al dan niet met specifieke verschillen.

Het principe van online factureren is simpel: je voert online je factuurgegevens in, het systeem doet de rest. Voor mij betekent dit dat uit bovenstaand lijstje de punten 1, 2, 3, 4, 7, 9, en 10 zijn komen te vervallen. Met andere woorden:

1. Inloggen
2. Klant selecteren en nieuwe factuur aanmaken (1 handeling)
3. Factuurgegevens zoals ‘Betreft:’ etc invullen (datum, tijdstip, factuurnummer zijn als door systeem ingevuld)
4. Te factureren werkzaamheden invullen
5. Totaal controle
6. Versturen

facturen_opstellen.png

Een tijdswinst van zo’n 80% per factuur. Naast het versturen wordt zo ineens het opstellen van de facturen ook weer leuk werk! En voor maandelijks/wekelijks/jaarlijks terugkerende facturen (webhosting, detachering etc) kan je periodieke facturen opgeven waar je helemaal geen omkijken naar hebt.

Handige functionaliteiten

Het systeem van factuursturen.nl biedt naast de basis functionaliteit nog wat andere handige functies:

 • Je kunt het factuurnummer aanpassen als je toch ook via andere systemen facturen verstuurd. Op deze manier blijven je factuurnummers elkaar (wettelijk verplicht) opeenvolgen;
 • Je kunt per klant standaard factuurteksten invullen (waardoor voor sommige klanten punt 3 ook komt te vervallen);
 • Je kunt per klant de betalingstermijn veranderen;
 • Je kunt de uitgaande e-mail voor versturen nog personaliseren op basis van de door jezelf opgegeven standaardtekst;
 • Je kunt automatisch na verstrijken van je betalingstermijn een herinnerings e-mail laten versturen;
 • Verstuurde facturen komen BCC naar jezelf, zodat je de PDF’jes ook direct in je eigen administratie kunt zetten;
 • Dashboard. Na inloggen direct inzage in omzet, openstaande facturen, gemiddelde betalingstermijn etc.;
 • Je kunt ook nog bijlagen toevoegen aan je factuur zoals specificaties, algemene voorwaarden, noem maar op;
 • Producten zijn zeer flexibel. Je kunt kiezen uit de vaste (door jezelf gedefinieerde) productenlijst maar je kunt ook direct op de productregel gaan typen om iets afwijkends te plaatsen.

facturen_beheren.png

Een functie die factuursturen.nl (nog) niet aanbiedt die mij zeer ook handig zou lijken is het aanbieden van een dienst waarmee ook facturen per post door hen verstuurd kunnen worden. Voor die paar klanten die nog graag hardcopy ontvangen ipv PDF. Scheelt me ook weer vouw- en likwerk en een wandeling naar de postbus (ja ik ben liever slim dan moe, dat is toch lifehacking? :-))

Demo’s

Voor een verdere vergelijking van systemen kijk op http://www.onlinefactureren.net/ Deze vergelijkingssite is weliswaar gemaakt door factuursturen.nl maar biedt toch een objectief overzicht van functionaliteiten.

Ondersteuning

Last but not least moet ik toch nog even melden dat ik erg gecharmeerd ben van de support en reactiesnelheid van de heren van factuursturen.nl. Ik ben een zeer kritisch gebruiker en heb veel wijzigingen aan het systeem aangedragen die mij zouden helpen in mijn workflow. De ervaring leert dat als deze zaken door andere gebruikers ook zijn opgemerkt ze binnen een paar dagen met een nieuwe release geïmplementeerd zijn.

Graag zou ik in de reacties jullie ervaringen horen met online factuursystemen. Wat zijn de voordelen nadelen en ontwikkelingen?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

39 Comments

 • Alex de Vries
  Posted 18/09/2017 4:07 pm 0Likes

  Tegenwoordig zitten er in bijna alle boekhoudprogramma’s online factuurmogelijkheden. Er zijn een aantal vergelijkingswebsites die mij hierbij hebben geholpen. Online boekhoudprogramma vergelijken voor ondernemers is gewoon belangrijk om te doen. Bijv via https://www.boekhoudprogramma-vergelijken.com/

 • Joram
  Posted 29/07/2013 12:21 pm 0Likes

  Momenteel ben ik ook bezig in een zoektocht het ideale programma om digitaal facturen mee te sturen. Zoals Mischa zegt is Factuursturen.nl een erg goede optie. Lees mijn ervaringen over de verschillende opties op http://www.boekhoudreviews.nl/online-factureren/ Het grote voordeel van de facturatiesoftware in Nederland is dat je bij bijna alle apps een gratis account aan kunt maken en zelf kunt testen. Gr Joram

 • Rick Putten
  Posted 22/07/2013 12:48 pm 0Likes

  Wij zijn erg te spreken over workspace.nl!

 • Ayla Verheijen
  Posted 02/07/2013 10:07 pm 0Likes

  Wow, wat een heerlijk bende nuttigheid hier 🙂

  Dank voor alle info Mischa plus de nuttige stroom updates!

 • Mischa Coster
  Posted 23/06/2011 4:52 pm 0Likes

  Vers van de pers: Ik heb zojuist met Freddie Leeman van factuursturen gesproken. Ter info: er komt een grote update aan! Grootste wijzigingen:

  – Meerdere profielen per account mogelijk (lay-out, achtergrond, tekst, taal etc)
  – Het hele systeem in meerdere talen (Nederlands, Vlaams, Frans, Duits, Spaans en Pools)
  – Gebruik van meerdere e-mail teksten bij het versturen van de offerte/factuur
  – Veel meer opties en mogelijkheden in de settings

  Volgende week verwacht!

 • Freddie Leeman
  Posted 18/12/2010 10:33 pm 0Likes

  Voor ondernemers die maximaal 3 facturen/offertes per maand versturen is het gebruik van FactuurSturen.nl tegenwoordig GRATIS! Tevens zijn de kosten voor een iDEAL transactie verlaagd van 99 naar 59 eurocent en is de bankimport functie uitgebreid met ondersteuning voor de Triodos bank en de Belgische BKCP bank.

 • Karen
  Posted 19/10/2010 3:53 pm 0Likes

  Facturen per post versturen kan ook via Easy2Post.
  Je betaalt 0,55 euro cent voor een kleurenfactuur met eigen logo (excl. postzegel).

  Handige features:
  – upload je digitale adresboek met een Excellsheet
  – in je archief blijven alle verstuurde brieven bewaard
  – bijlages (extra pagina’s) kosten slechts 0,20 eurocent per A4

 • Brenno
  Posted 16/09/2010 6:58 pm 0Likes

  Zie hier een handig overzicht met alle aanbieders online factureren: http://www.cloudtools.nl/cloud-directory/finance/factureren/

 • Freddie Leeman
  Posted 01/05/2010 9:58 pm 0Likes

  UPDATE! FactuurSturen.nl verstuurt nu ook documenten per reguliere post. Ter promotie van deze nieuwe dienst kunt u nu één document helemaal GRATIS verzenden per post om te ervaren hoe eenvoudig, tijd- en geldbesparend deze functie kan zijn!

 • Marcel
  Posted 24/03/2010 6:22 pm 0Likes

  @Marc Edwin
  Als eigenaar van http://www.factuuradmin.nl zou ik je natuurlijk graag op mijn eigen software wijzen ;). Maar de twee systemen die je aangeeft lijken naar mijn idee zeker niet op elkaar.

  Digitale factuur heeft vooral heel veel mogelijkheden, wat het soms ook wat minder makkelijk kan maken.
  Moneybird kiest juist voor eenvoud met een likje web2.0 en is hiermee een Lean en Simple systeem. Werkt erg goed, maar mist soms wat functionaliteit. Echter voor veel mensen een goede keuze.

  Wat de vergelijkingssites betreft. Vrijwel elke vergelijking is of opgesteld door een maker of gesponserd. Probeer dus gewoon de systemen die er zijn en bekijk welke het beste bij je past.

  Succes

 • Marc Edwin
  Posted 30/12/2009 11:20 pm 0Likes

  Ben een nieuw pakket aan het zoeken (werk nu met factuursturen.nl maar wil o.a. inkoopfacturen kunnen gebruiken en verschillende factuurtemplates) maar kom er niet helemaal uit. Wordt digitalefactuur.nl of moneybird.nl. Maar als ik ze goed bekijk lijken ze wel erg op elkaar. Net of ze door dezelfde firma wordt gebouwd.

  Wt moet ik nu nemen? Welke heeft de beste toekomst/mogelijkheden.

 • Freddie Leeman
  Posted 31/08/2009 5:57 pm 0Likes

  Om onze gebruikers nog beter van dienst te zijn hebben we nu ook een zeer uitgebreide importeermodule. Naast de handige importeerfunctie voor klanten en producten hebben we ook een zeer geavanceerde importeerfunctie voor exportbestanden van banken.

  De functie kan overweg met bestanden van maar liefst zeven banken (ABN, Bizner, Fortis, ING, Rabobank, SNS en van Lanschot Bankiers) in diverse formaten. Na het uploaden van het exportbestand krijgt u een duidelijk overzicht van alle credittransacties met daaronder (mogelijk) corresponderende facturen. Voor elke factuur die overeenkomt staat een zogenaamde “match”-waarde. Deze waarde (in procenten) geeft aan in hoeverre de betaling overeenkomt met de factuur. Met één druk op de knop kunt u alle overeengekomen facturen als betaald markeren.

  Met deze nieuw functie hopen we onze gebruikers onnodig werk uit handen te nemen om de bedrijfsadministratie weer een stukje eenvoudiger te maken.

  Meer informatie: http://www.factuursturen.nl/mogelijkheden

 • Edwin Vlieg
  Posted 21/08/2009 9:00 pm 0Likes

  Ook de andere twee aanbieders die in dit artikel naar voren komen hebben al geruime tijd ondersteuning voor iDEAL betalingen. Meer informatie is te vinden op de onderstaande locaties:

  – DigitaleFactuur, voorbeeld iDEAL: http://digitalefactuur.nl/mogelijkheden-van-elektronisch-factureren/voorbeelden/m/5/Betalen-via-iDeal
  – MoneyBird, online facturen bekijken en betalen: https://www.moneybird.nl/tour/online-facturen-bekijken#ideal

 • Freddie Leeman
  Posted 08/08/2009 8:52 am 0Likes

  UPDATE: FactuurSturen.nl (www.factuursturen.nl) ondersteund nu ook iDEAL. Hiermee kunnen gebruikers van FactuurSturen.nl de facturen verzenden met een betaal-link. Ontvangers van deze facturen kunnen dan met deze veelgebruikte betaalmogelijkheid online betalen, waardoor fouten in bedrag en omschrijving (factuurnummer / klantnummer) uitgesloten zijn.

 • Joeri
  Posted 03/06/2009 10:38 pm 0Likes

  Beste Mischa,

  Boeiend artikel!

  Wat betreft poststukken. Dan kun je http://www.wingmail.nl proberen. Je kunt het PDFje van factuursturen.nl zo uploaden en zij gaan voor je naar de brievenbus.

  Duur? Daar durf ik even geen uitspraak over te doen, kijk even op de site en vorm zelf een oordeel (houd rekening met de postzegel die ze ervoor je op plakken en hoeveel tijd het je kan besparen.)

  Voor die enkele keer dat je klant het in zijn brievenbus wil, is het de prijs misschien wel waard.

 • Richard vdB
  Posted 28/05/2009 2:49 pm 0Likes

  Handig stukje dit, ben zelf al heel lang fan van deze rubriek! Ga zo door! En dan vooral voor OSX 😉

  Voor de ZZP’ ers heb ik een mooie tip en de eerste maand volledig en gratis uit te proberen: e-boekhouden.nl. Werkt via browser en ook offline (alleen windows), maar verder via mijn combo OSX / Firefox. Alleen boekhouden (incl. BTW aangifte!!!!) 14,50 (Ex) en 9,50 (ex) voor factureren. Helemaal naar wens aan te passen. Factureren heb ik zelf geen ervaring mee, maar m’n jaarrekening is helemaal naar wens. Heb zelf wat moeilijke boekhoudkundige zaken erin verwerkt (ben ook accountant o.a.), maar is echt heel simpel en werkt heel goed. Ook import van MT940 (elec banking) gaat perfect. Niets dan hulde. Heb in 1 maand heel m’n jaarrekening 2008 eruit geknald inlcusief alle BTW aangiftes.

  Overigens voor de duidelijkheid, ben zelf gewoon gebruiker van e-boekhouden.nl, verder geen belangen. Ben gewoon positief verrast door de kwaliteit. Heb als accountant professionelere pakketten gezien die er veel minder van bakten!!

 • Ronald
  Posted 25/05/2009 8:11 am 0Likes

  Goed artikel over factuur sturen online, en al er niet veel facturen verstuurd hoeven worden is dit zeer zeker een aanrader.

  @Karel, kijk eens bij Sugar CRM

 • Karel
  Posted 24/05/2009 10:56 pm 0Likes

  Klinkt goed dat factuursturen, nu nog eindelijk een keer een echte webbased CRM tool. gewoon eentje waarin je bezoekverslagen kunt vastleggen, contactpersonen per klant kunt vastleggen en niet heel veel meer dan dat…

 • Mark
  Posted 20/05/2009 1:25 pm 0Likes

  Ik gebruik zelf ook zoho en ben erg tevreden. Het is mogelijk om alle gegevens te exporteren en veilig te stellen. De dienst is stabiel, groeit makkelijk mee en is eenvoudig te combineren met projectmanagement en crm (ook van zoho). Ik gebruik de software trouwens via Intermedio die zorgt voor snelle Nederlandstalige support en communiceert rechtstreeks met de ontwikkelaars.

 • Mischa Coster
  Posted 20/05/2009 11:06 am 0Likes

  @Stefan Tja…

 • Stefan
  Posted 20/05/2009 11:01 am 0Likes

  250% tijdsbesparing per factuur??? Dat is erg knap (100% tijdsbesparing = geen tijd kwijt). Ik mag hopen dat bij het controleren van je facturen niet vergelijkbare fouten maakt.

 • Freddie Leeman
  Posted 15/05/2009 3:56 pm 0Likes

  Een compleet persbericht over het factuurcongres 2009 is te vinden op http://www.factuursturen.nl/goudenfactuur-2009-voor-factuursturen-nl

 • Mischa Coster
  Posted 12/05/2009 8:53 am 0Likes

  Update: gisteren heeft factuursturen.nl de Gouden Factuur 2009 gewonnen op het congres http://www.factuurcongres.nl/

 • Freddie Leeman
  Posted 06/05/2009 4:13 pm 0Likes

  @Dennis: De website FactuurSturen.nl is sinds deze in de lucht is nog geen seconde offline geweest. Mogelijk is er een andere oorzaak dat je de website niet kan bezoeken. Mocht je problemen houden, neem dan even contact op via info@factuursturen.nl.

 • Dennis
  Posted 05/05/2009 2:30 pm 0Likes

  Jammer genoeg ligt de website van factuursturen.nl er uit op dit moment, weet niet sinds wanneer maar nu kan ik niet meer bij mijn concept facturen. Hoop dat dit tijdelijk is.

 • Sabine
  Posted 22/04/2009 11:52 pm 0Likes

  Ik gebruik factuursturen.nl ook al een paar maanden (volgens mij bestaan ze nauwelijks langer) en ook mijn ervaring is superpositief.

  Een factuur sturen gaat echt 10x sneller dan met Excel en de administratie blijft ook nog eens mooi overzichtelijk.

  Daarnaast is ook mijn ervaring dat suggesties voor verbeteringen snel worden opgepakt en bovendien krijg je altijd snel en persoonlijk antwoord. De dienst wordt iedere paar weken weer mooier en uitgebreider en dat voor slechts 40 cent per factuur.

  Het enige jammere is dat het niet is geintegreerd met mijn boekhoudpakket, waardoor het niet automatisch geadministreerd wordt.

 • Mark
  Posted 22/04/2009 4:15 pm 0Likes

  @marco Je kunt regelmatig exports maken. Zit dat er bij ZOHO niet in? Bovendien hebben tegenwoordig de bedrijven online hun backup beter op orde dan vroeger en dan de gebruikers zelf.

  Zo kregen wij vorige week iemand aan de lijn die erg blij was, omdat zijn pc was gecrasht, maar alles nog online stond.

 • Marco
  Posted 17/04/2009 8:19 am 0Likes

  @Paul: Leuk dat je Zoho noemt. Ik heb pas deze webdienst eens doorlopen en ze bioeden inderdaad heel veel mogelijkheden. De interface kan naar mijn idee nog iets beter, maar zeker het overwegen waard.

  Mijn grote struikelblok met dit soort webbased applicaties is toch altijd nog de vrees dat ik, door wat voor fout of upgrade dan ook, alle gegevens verlies.

  Google kun je off-line halen voor archivering. Bij Zoho ben ik dit echter nog niet tegengekomen. Heb jij hier ervaring mee? Zoals gezegd, dit is echt het enige argument wat me tegenhoudt Zoho niet te gebruiken.

  Zie je bericht graag tegemoet!

 • Paul Avontuur
  Posted 16/04/2009 1:42 pm 0Likes

  Er zijn inmiddels veel alternatieven op de markt om voor de kleinere bedrijven om zonder grote investeringen in software toch te kunnen beschikken over alle functionaliteiten.

  Wij gebruiken sinds eneige tijd de mogelijkheden van ZOHO.
  Een internet oplossing die alleen maar beter en functioneler wordt.
  Onze klantenadministratie zit in Zoho CRM… (gratis) en deze database wordt gekoppeld met ZOHO Invoice (tot 5 facturen gratis per maand) dan 8$ voor 25 facturen per maand. Je hebt een overzicht van de facturen, de vervaldata. Je kunt zelfs je opvolgingssyteem automatiseren.

  Wij zijn zeer tevreden met deze oplossing. Het is allemaal gratis, totdat je echt gaat groeien.
  http://www.zoho.com (ook in het Nederlands beschikbaar)

  Wil je meer weten laat het me weten.
  Laat een bericht achter op onze website, contactpagina

 • Jan
  Posted 16/04/2009 12:50 pm 0Likes

  Waar je bij de handmatige facturen de koppeling met je administratie (uren en inkomende facturen) is dit bij de webapplicatie niet het geval. Verder is er ook nog geen koppeling met je bankrekening, dus het programma’tje kan niet automatisch betalingen wegstrepen; dat moet je ook nog zelf doen.
  Opeenvolgende nummers van facturen kan je ook koppelen aan de inhoud van de map waarin je uitgaande facturen opslaat -> standaardmap voor facturen selecteren -> als nummer bestaat, +1 (of laatste nummer +1 exporteren via excel macro)

  Ik exporteer via de urenadministratie en de inkoopadministratie, inclusief uren en omschrijving indien van toepassing, naar word naar de standaardfactuur (met eventuele aanpassingen) met macro’s, waarna de factuur meestal klaar is.

  Vergeet niet dat éénmaal een goede administratie opstellen waar vanuit je alles makkelijk kan kopieren/plakken/importeren/exporteren ook veel oplevert. Nu zit er weer een extra systeem bij ipv enkel een extra PDFje met de factuur op je harde schijf.

 • Paul
  Posted 16/04/2009 8:34 am 0Likes

  Hoe herkenbaar! Wat ik overigens erg handig vind is om betalingen te integreren in mijn factuur, hiervoor gebruik ik paybymail van paydutch en de wel bekende boven beschreven 11 stappen methode.

 • Edwin Vlieg
  Posted 16/04/2009 8:15 am 0Likes

  @Mischa: gegevens over het percentage facturen per e-mail heb ik zo niet. Is ook niet helemaal betrouwbaar, omdat mensen ook zelf kunnen printen en daar hebben wij niet altijd gegevens van. MoneyBird Post wordt verbazend veel gebruikt, maar de meerderheid gaat gewoon via e-mail (of wordt zelf geprint).

 • jojootje
  Posted 15/04/2009 8:34 pm 0Likes

  wat een ontzettend handig logje.

  thnx!!

 • Mischa Coster
  Posted 15/04/2009 8:09 pm 0Likes

  @Pieter: Bedankt voor de tip! Die kende ik niet, is dit ook enkel factureren? Het handige van online factureren vind ik namelijk dat ik altijd een backup heb en overal een factuur kan aanmaken ook bij collega-ondernemers op kantoor etc.

  @Edwin: Kijk dat is een goede tip, van bluemail! Ook goed om te horen dat jullie dat met Moneybird aanbieden. Ik ben benieuwd, hoeveel procent van de facturen wordt tegenwoordig per e-mail verstuurd volgens jullie systeem?

 • Kees Romkes
  Posted 15/04/2009 8:09 pm 0Likes

  Bookmarked artikel, thanks !

 • Edwin Vlieg
  Posted 15/04/2009 7:30 pm 0Likes

  Mischa, leuk artikel! Misschien leuk om ook de review van MoneyBird die een tijdje geleden op Lifehacking heeft gestaan de noemen: https://lifehacking.nl/kantoor-tips/sitereview-moneybird/

  Verder haak ik graag even in op je puntje over het versturen van facturen per post. Wij bieden dit aan met MoneyBird Post (http://www.moneybird.nl/tour/post), maar vanuit andere pakketten is het ook mogelijk om een onafhankelijke partij te kiezen. Blue Mail Central is een Nederlandse club waarmee je simpel digitale documenten per post kunt versturen: http://www.bluemailcentral.com/ Misschien de moeite waard eens naar te kijken.

 • Pieter de Jong
  Posted 15/04/2009 7:01 pm 0Likes

  Voor de Mac gebruiker is http://www.billingsapp.com/ ook zeker een aanrader!

Comments are closed.