Ontdek de waarde van tweedehands spullen met ThePriceGeek

Als je iets op een website voor tweedehands spullen zet zoals Marktplaats, bedenk je vaak eerst wat je ongeveer voor iets wil hebben. Vooral elektronica kan snel zijn waarde verliezen, waardoor je niet altijd weet hoeveel je nog voor een oud product kan krijgen. Er is een handige website die dat voor je opzoekt! Lees ook: Zo haal je de laatste restjes uit de verpakking.

Prijs

Op de website ThePriceGeek kun je een product invoeren, waarna de website allerlei websites met tweedehands spullen afspeurt naar het opgegeven product. Als alle websites zijn gescand, krijg je van het opgegeven product de gemiddelde prijs en de uitschieters te zien. Ook zie je wat verschillende verkopers voor hetzelfde product vragen.

thepricegeek-1

Je kan de website laten scannen naar producten in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en Australia. Aangezien prijzen per continent flink kunnen verschillen, is het voor ons het nuttigst om te zoeken naar advertenties in het Verenigd Koninkrijk.

thepricegeek-2

Bieden

Na het zoeken krijg je twee tabellen te zien. In de linker kolom zie je het aantal producten dat is gevonden en voor welke prijs deze worden verkocht. Zo heeft de website in dit geval 8 producten gevonden die worden aangeboden voor 250 pond. Ook worden er 5 aangeboden van ruim 400 pond. In het geval van een iPad hangt de prijs ook af van de opslagruimte van het apparaat.

In de rechter tabel zie je de huidige biedingen op de gevonden producen en hoelang deze nog op de websites staan. Op websites als Ebay kun je een product plaatsen en aangeven hoeveel dagen of weken gebruikers mogen bieden op een product. De verticale lijn geeft aan hoelang de advertentie nog online staat, de horizontale lijn geeft het maximale bod aan per product. Door met je muis over de tabel te navigeren, krijg je de advertenties te zien met het exacte bod.

thepricegeek-3

Onder de tabellen zie je de gevonden advertenties. Links zie je de websites waarop ze zijn gevonden, daarnaast de huidige prijs en in het groen zie je het percentage dat het product goedkoper is dan de nieuwprijs. Deze gegevens kunnen je een goede indicatie geven hoeveel een product tegenwoordig waard is. Zo voorkom je dat je een product voor te weinig geld verkoopt of dat je teveel geld vraagt voor een tweedehands product.

Bron: ThePriceGeek

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]