Ook last van slecht werkende interne zoekmachines?

Erg vaak komt het bij mij voor dat ik op een website ben waar geen interne zoekmachine is, deze niet te vinden is of dat wanneer er wel een zoekfunctie bestaat, de resultaten en/of de weergave ervan dramatisch slecht zijn en dus niet weergeven wat ik zoek. Ik schakel dan direct over op de site search optie van Google. Ik voer in het zoekveld in: “site:domeinnaam zoekopdracht“, bijvoorbeeld “site:lifehacking.nl Ton Wesseling“.

Dit werkt uitstekend en de meeste webbrowsers hebben reeds een Google zoekbox opgenomen. Voor jou is het dus slechts je zoekopdracht op een andere plaats invullen om betere resultaten te krijgen! Ervaar het zelf in dit deze interne zoektocht naar “Ton Wesseling” op marketing weblog molblog.nl, via molblog zelf of via google.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Ton Wesseling
  Posted 02/07/2008 11:43 pm 0Likes

  @kriskras dat is een pagina met wel heel veel keuzes waarvan ik al angstig wordt als ik er naar kijk… Gezien de bezoekcijfers vanuit verschillende bronnen als Google Trends en Alexa ben ik niet de enige die dat vind 🙂

  Voordeel van deze hack is dat je door de google zoekbox in de meeste browsers je de pagina waar je op aanwezig bent in het geheel niet hoeft te verlaten!

 • kriskras
  Posted 02/07/2008 11:36 pm 0Likes

  Soepel zoeken doe ik met soople.nl.
  De bovengenoemde ‘hack’ – maar ook die van bijvoorbeeld die voor het zoeken naar pdf’s, of om te kijken wie juist ergens naar linkt – gebruik ik net te weinig om makkelijk te onthouden. Bij Soople staan ze gewoon allemaal.

 • Matthijs Roumen
  Posted 02/07/2008 10:46 pm 0Likes

  Goede basishack inderdaad! Kom nog veel te veel websites tegen die geen eigen zoekveld hebben. Erg vervelend.

 • Ton Wesseling
  Posted 02/07/2008 10:40 pm 0Likes

  Ja, de optie bestaat al heel lang, maar gebruikte jij het al goed voor dit euvel? Daarnaast zie ik het nog te vaak niet gebruikt worden!

Comments are closed.