Op zoek naar de ‘crowd’

Eén van de ideeën achter web 2.0 is ‘kennisdelen’. Velen weten meer dan één. Dit wordt ook wel aangeduid met de term “wisdom of crowds” (naar een boek van James Surowiecki met die naam).

Het is niets nieuws maar nu zijn de ‘crowds connected’! Dat biedt mogelijkheden om die kennis ook aan te boren. Zo zijn er bedrijven die direct bij de markt te rade gaan voor informatie voor hun innovaties. Sinds kort komt hiervoor de kreet “crowdsourcing” bovendobberen.

“De uitvinder van crowdsourcing” (Jeff Howe) heeft er nu een boek over geschreven. Hij is het natuurlijk aan zijn stand verplicht om het aan de ‘crowd’ voor te leggen voordat hij het uitgeeft. Dat doet hij op http://www.crowdsourcingdirectory.com/?p=117.
Het mes snijdt aan twee kanten: je kunt het gratis lezen, en de auteur krijgt input en feedback.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Angela
  Posted 15/05/2008 9:02 pm 0Likes

  Jeff Howe is overigens niet de eerste die een boek samen met ’the crowd’ schrijft. Kijk maar eens op We are smarter than me. Hierin staan allerlei tips hoe je crowdsourcing kunt gebruiken binnen je bedrijf. En je kunt meewerken aan de tweede editie.

 • Roel Willems
  Posted 15/05/2008 2:03 pm 0Likes

  crowdsourcing is zeker een erg interessant onderwerp en ik denk dat we wel meer van dit soort initiatieven gaan zien. Ook leuk weetje (zeker voor mensen in het SEO gebied) is dat Seomoz.org in een artikel over search ranking factors een beetje gebruik maakt van de “wisdom of crowds” (meerdere SEO guru’s geven hun visie op de stellingen m.b.t. SEO) wat het een erg interessant artikel maakt.

  @ Matthijs: Dat event lijkt me erg leuk, ga misschien wel even kijkje nemen!

 • Matthijs Roumen
  Posted 14/05/2008 9:42 pm 0Likes

  Leuk! Jeff Howe spreekt overigens volgende week – 22 mei – in Nederland op het gratis event Social Strategy Talk.

Comments are closed.