OpenGoo als alternatief voor Google Docs

We zijn grote liefhebbers van het webwerken, zodat je onafhankelijk van plaats en machine toch je werk kunt doen. Google Docs, Zoho en Microsoft nieuwe Office Online diensten zijn dan ook een welkome toevoeging voor de webwerkers. Maar toch is dat niet altijd de ideale oplossing. Google en anderen bepalen de regels van het spel en zeker bij de zoekmachine is het natuurlijk nog steeds de vraag wat er met de inhoud van je documenten gebeurt.

demo_opengoo.png

Gelukkig is er nu een alternatief, OpenGoo. Dit is op je eigen server te installeren. De software wordt onder een van de GPL afgeleide licentie uitgebracht, the honest public license.

De software is gisteren als 1.0 versie uitgekomen, de spreadsheet toepassing is nog niet beschikbaar. Al wel tot je beschikking staan

 • Tekst documenten
 • Presentatie
 • Takenlijsten
 • E-mail
 • Agenda
 • Web Links
 • Contacts

(Bron: Kletskous)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • rm -rf
  Posted 14/11/2008 9:45 am 0Likes

  Kijk eens op http://www.priacta.com/Articles/Comparison_of_GTD_Software.php een lange lijst van 112 stuks met vast wel een site of tool naar je gading.

  Ik gebruik Toodledo om dat de import/export en sync mogelijkheden uitgebreid zijn maar helaas geen tijdsregistratie.

 • Peter Weessies
  Posted 10/11/2008 9:47 pm 0Likes

  Ideaal. Ben nu druk aan het zoeken naar een goed online GTD systeem.
  Nozbe en RTM hebben beide positieve en negatieve punten.

  Dit ziet er echter goed uit, en kan ik zelf verder na smaak aanpassen. Zo mis ik bijvoorbeeld een reporing functionaliteit. Aan het eind van de week kijk ik altijd graag welke dingen ik heb gedaan, uitgesteld, en hoeveel tijd ik aan dingen heb besteed.

  Hier zal ik dus zelf een modje voor kunnen schrijven, of deze optie moet er wel zijn…. Of heeft iemand een andere goede GTD site die deze functie bied, en niet alleen een takenlijst aanbied, maar bijvoorbeeld ook een kalender (vind dit in Nozbe erg beperkt…) ???

  Miss is het zelf een idee om dit bijvoorbeeld op lifehacking te zetten, enkele hacks toe te passen in dit systeem of dit LH.nl-proof te maken en hier uiteindelijk een alomvattend systeem van te maken… 🙂 :-p….

  Maja, ik beheer deze site niet, hoe graag ik wel met enkele dingen zal willen helpen en aankomen cq verbeteren…

Comments are closed.