Opslaan en delen van bestanden met STACK

Er was een tijd waarin een mp3 werd beschouwd als een groot bestand. Een liedje nam zo’n 3 MB in beslag en duurde met een inbelverbinding eeuwen om te downloaden. Inmiddels is het online landschap enorm veranderd en hebben we soms bestanden van enkele gigabytes die we moeten versturen. Dat past natuurlijk niet in een mailtje. Gelukkig zijn er diensten die je kunnen helpen, zoals STACK van TransIP.

Er bestaan natuurlijk al heel lang diensten voor het versturen van grote bestanden. Zo zijn er speciale sites als WeTransfer waarmee je tot 2 gigabyte via de mail kunt versturen. Op zich superhandig, maar de bestanden blijven maar beperkt beschikbaar. Je kunt ze niet meer aanpassen nadat ze verstuurd zijn én er is niet één centrale plek waar je ze eenvoudig kunt delen.

Eenvoudig synchroniseren

Of je nu een fotograaf bent die z’n foto’s op één plek wilt bewaren en wilt kunnen delen, of iemand die graag wil dat z’n bestanden allemaal veilig op één plek staan: het succes van een systeem dat dit doet valt of staat met het gebruiksgemak. Daarom kun je voor STACK eenvoudig een app downloaden voor je smartphone, Windows-pc of Mac.

Op je pc of Mac maakt deze app een synchronisatiemap aan op je harde schijf. Wanneer je dus in Windows Verkenner of Finder een bestand in die map plaatst, wordt deze automatisch geüpload naar je online STACK-map.

Op je smartphone kun je die inhoud vervolgens weer bekijken vanuit de app, zodat je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden.  Er is daarnaast, in tegenstelling tot vele andere cloud-diensten, ondersteuning voor SFTP en WebDAV, zodat er nagenoeg geen grenzen zijn aan de manieren waarop je je gegevens kunt benaderen.

Delen

Het is fijn om al je bestanden, groot en klein, op één plek te hebben. Maar soms wil je die bestanden ook kunnen delen. Met STACK is dit heel eenvoudig. Wanneer je inlogt via de webinterface kun je klikken op een bestand of map en vervolgens kiezen voor Delen. Vervolgens wordt er een speciaal adres aangemaakt dat je kunt delen met de personen die je toegang wilt geven tot het betreffende bestand of de betreffende map. Je kunt ook aangeven dat je die toegang wilt afschermen met een wachtwoord en wanneer je de toegang tot het bestand of de map wilt intrekken.

Jouw STACK

Wanneer je een STACK-account aanmaakt, dan krijg je een uniek STACK-adres toegewezen waarop je al je bestanden kunt vinden (dit is ook het adres dat je invult wanneer je de app installeert). Extra interessant is echter dat je ook een eigen domein kunt koppelen, zodat je bestanden te benaderen zijn via een URL die vertrouwd is voor jou én voor de mensen met wie je het deelt.

Privacy

Tot slot is het goed om te weten dat alle gegevens die je opslaat bij STACK, alleen worden bekeken door jou en de mensen met wie je ze deelt. Gegevens in STACK worden niet door TransIP geanalyseerd voor marketingdoeleinden. Daarnaast worden alle gegevens opgeslagen in Nederland, waardoor ze zijn beschermd door de strenge Europese privacywetgeving. Een voordeel dat je bij concurrenten als OneDrive, Google Drive en Dropbox niet hebt. Tel daarbij op dat je bestanden uitstekend beveiligd zijn via two-factor authentication, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over security.

Tell Us What You Think
5Te gek6Leuk1Serieus?0Meh...3Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]