Orden je vensters met Moom (REVIEW)

Een kleine 2 weken terug kwam ik een aantal programma’s van Many Tricks tegen. Dit bedrijf maakt software voor je Mac, die je in staat stelt om meer uit  je Mac te halen. Ik mocht Moom en Witch reviewen. Vandaag Moom.

Moom is een kleine applicatie de mogelijkheid geeft snel je vensters te ordenen en de grootte aan te passen. De applicatie toont een klein keuzemenu als je met je muis over het groene plusje gaat. Zo kan je applicatie links van je scherm neerzetten, rechts van je scherm, op de bovenste of onderste helft of schermvullend. Het neemt de zorg weg van het constant maar weer lopen slepen met je muis om die 2 vensters perfect in beeld te krijgen.

Het ordenen van schermen kan op 2 manieren. Met de muis kan je ordenen bij het groene resize icoon. De grootte van het venster is goed en verschijnt snel genoeg. Ook verdwijnt het weer snel genoeg om verder te gaan met je werk. Naast het ordenen van vensters met de muis, is ordenen met het toetsenbord ook mogelijk. Je kunt een groot aantal verschillende acties instellen waaronder het veranderen van grootte van een venster, het zoomen van een venster of het centreren ervan en hieraan een toetsencombinatie hangen.

Groot voordeel van Moom is dat naast vergroten/verkleinen van een venster, je ook zelf een aantal persoonlijke instellingen toe kan voegen die je kunt bereiken met sneltoetsen. Met 1 druk op de knop vanuit de menubalk alle applicaties neerzetten zoals jij wilt. Erg handig als je bijvoorbeeld met meer schermen werkt, of voor bepaalde taken vensters op en vaste manier neer wilt zetten. Het toewijzen van groottes van schermen in het menu voor sneltoetsen werkt fijn, als had het raster waarop je de grootte bepaalt wel iets verfijnder mogen zijn. Gelukkig is het raster waarbij je zelf een venster ordent onder de groene plus wel zelf in te stellen op het aantal vakjes.

Moom is een erg fijne toevoeging als je vaak bezig bent met veel vensters. Elke keer als ik tijdens het reviewen van de app dacht iets negatiefs tegen te komen, bleek dit er toch in te zitten. En dat is de kracht van Moom, alles over vensters ordenen zit er in. De prijs is $4,99 en die is helemaal gerechtvaardigtOp wat voor manier jij het ook wilt, het zit in Moom. Het scheelt een hoop tijd. Op de website van Moom vindt je meer informatie.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • Wouter Groenewold
    Posted 31/07/2011 12:13 am 0Likes

    Ik gebruikte altijd SizeUp. Sinds ik op zoek ben naar gratis/vrije alternatieven voor mijn software ben ik uitgekomen op ShiftIt. Kan precies hetzelfde als SizeUp alleen dan gratis.

  • Addy
    Posted 28/07/2011 6:06 pm 0Likes

    Mooi. Ik gebruik zelf altijd “Window Mover” op de Mac, werkt ook heerlijk met twee monitoren. Ook een aanrader! Goedkoper en misschien nog wel beter.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]