Organiseer een extra geheugen: Memo-to-Me

Mijn brein heeft sinds kort een hulpje. De website Memotome. Hier kun je reminders voorjezelf instellen en die op reguliere basis in je mailbox laten verschijnen. Natuurlijk kan dit ook via je agenda, via Outlook en andere zaken, maar voor mij kwam deze site als geroepen.

Zo zijn er wekelijks een groot aantal zaken die erg handig zijn om te doen, maar die ik makkelijk vergeet. Ik zou natuurlijk een rigide agendabeleid kunnen voeren, en op vaste momenten in de week die taken afhandelen. Niets voor mij echter.

Dankzij Memotome gaan die zaken een stuk soepeler. Op deze site kan je precies instellen hoe vaak en wanneer je welke meldingen binnenkrijgt. Elke zondag krijg ik van mezelf de mededeling dat ik een backup moet maken van een aantal mission-criticalbestanden. En dat ik even snel een aantal sites check om de linkjes te checken die ik daar geplaatst heb.

Op dinsdag krijg ik een standaardmelding met de vraag of ik vrijdag ook op de borrel van een heel leuk netwerk kom, zodat ik mijn dierbaren (geselecteerd via een slimme map in adresboek, ik gebruik een Mac) een mail kan sturen (via Textexpander automatisch gegenereerd) dat ik er die vrijdag erop ook bij ben.

Verder zijn er veel kleine klusjes die mijn productiviteit verhogen, en die ik makkelijk vergeet in de hectiek van de dag. Maar zodra er in mijn mailbox een mail verschijnt met: “Martijn, je moet vandaag even 10 minuten de tijd nemen om je adresboek bij te werken” is de kans groot dat ik dat die dag ook daadwerkelijk doe.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Aartje
  Posted 09/03/2009 10:54 am 0Likes

  Bv. omdat je het dan overal kan aanpassen, op je werk, thuis, je vakantie-
  adres etc. en als je webmail gebruikt wordt je ook overal op de hoogte gehouden. Ik heb jarenlang http://www.free-minder.com gebruikt, maar dat
  is sinds een paar dagen plotseling verdwenen.

  Ik ben als enig redelijk alternatief ook memotome tegengekomen. De
  andere zoals Google calendar en Yahoo calendar zijn veel te omslachtig en
  daar moet je veel te veel voor doen om hetzelfde resultaat te krijgen.

 • Nietsje
  Posted 23/02/2008 1:38 am 0Likes

  Waarom zou je dit via een website doen (waarmee je je informatie aan anderen beschikbaar stelt) terwijl je dit veel veiliger via outlook kan doen?

 • Ailo
  Posted 22/02/2008 2:45 pm 0Likes

  Ik gebruik een soortgelijk programma: Chaos Manager. Dit is een klein programmaatje dat gewoon meteen opstart wanneer ik de computer aanzet. Hier zet ik al m’n afspraken in. Je kan instellen dat de afspraak elke dag/week/maand/jaar herhaald moet worden (bv. rekening betalen). En er gaat een alarmpje af bij de afspraak (de geluidjes kun je zelf instellen). Het is freeware, dus gratis te gebruiken.

  http://www.chaosmanager.net/

 • Martijn Aslander
  Posted 17/12/2007 5:54 pm 0Likes

  handig, zo’n reminder 🙂

 • Remco32
  Posted 17/09/2007 9:04 pm 0Likes

  In principe zou het moeten werken.
  Als je PDA over mail en internet beschikt 😉

 • Gert-Jan
  Posted 17/09/2007 11:17 am 0Likes

  Werkt ie ook vanaf PDA? Die memo’s to self maak ‘k meestal on the road.

 • Martijn Aslander
  Posted 16/09/2007 6:10 pm 0Likes

  @remco: nee, dit was mijn reactie op ron. Op 16 dec plaats ik hier nog een 🙂 met deel 2 er achter …

 • Remco32
  Posted 16/09/2007 5:17 pm 0Likes

  ^
  Huh?
  Bedoel je dat er een 2de deel aan zit te komen! 😀

 • Martijn Aslander
  Posted 16/09/2007 1:37 pm 0Likes

  🙂 (deel 1)

 • Ron C. de Weijze
  Posted 16/09/2007 1:22 pm 0Likes

  Zet ook in die agenda een reminder aan jezelf, over 3 maanden vanaf vandaag, dat je op deze blog aangeeft of je jezelf NOG STEEDS van buiten het hier en nu opdrachten geeft DIE JE DAN OOK OPVOLGT. Ik heb een kleine weddenschap met mijzelf daarover..

 • Remco32
  Posted 16/09/2007 12:27 pm 0Likes

  Klinkt handig, dat ga ik eens proberen
  Bedankt!

Comments are closed.