Overweging? Denk er eens over na in je tweede taal

Volgens een onderzoek van de universiteit van Chigago vermindert het denken in een tweede taal de vooroordelen die invloed hebben op de manier waarop risico’s en voordelen worden ervaren. Deze kennis kan haar voordeel doen in een proces waarin beslissingen worden genomen.


Voor verder in te gaan op het onderzoek, is het van belang om te weten dat wetenschappers claimen dat mensen op twee verschillende manieren denken: de een is systematisch, analytisch en kennisgericht. De tweede manier is snel, onbewust en emotioneel geladen.

Uit het onderzoek blijkt dat deze eerste manier aangesproken wordt bij het denken in een tweede taal. Dit hebben onderzoekers geconcludeerd na diverse testen bij Amerikaanse en Koreaanse studenten: ze werden gevraagd een gok te nemen, en wanneer ze de beslissing in hun tweede taal overdachten, waren de kansen op een positieve uitkomst gunstiger. Lees een uitgebreid artikel over het onderzoek of bekijk het volledige onderzoek.

Dus als we dit onderzoek mogen geloven: heb je een overpeinzing waar je niet uit komt? Denk er eens over na in een andere taal, en wie weet ligt de juiste beslissing ineens voor je neus!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Albert
  Posted 17/05/2012 1:16 pm 0Likes

  Wel interessant! Ik pleeg ook wel eens een probleem in het Engels door te spreken in mijn hoofd. Dan benader ik het anders merk ik. Maar ik zou toch denken dat in de tweede taal de eerste manier wordt aangesproken: systematisch, analytisch en kennisgericht. In je eigen taal lijkt me alles juist snle, onbewust en emotioneel geladen. Zo voel ik het zelf in ieder geval.
  Per ongeluk verkeerd geschreven hier?

  • Janine Sterenborg
   Posted 17/05/2012 1:31 pm 0Likes

   Hoi Albert, bedankt voor je reactie, je hebt helemaal gelijk, scherp! Ik pas het aan.

Comments are closed.