Particulier auto huren en verhuren

Er staan zo vreselijk veel auto’s in Nederland en het grootste gedeelte van deel van de tijd staan ze gewoon stil. Wachten op iemand die hem nodig heeft. Het schijnt zelfs dat de gemiddelde auto per dag slechts 40 minuten gebruikt wordt. Wat dus betekent dat ie 23:20 uur stil staat, stof te vanger, het straatbeeld staat te vervuilen en vooral niet nuttig te zijn. En dat kost geld, althans, het levert niets op.

En op die basis is het idee ontstaan van het delen van auto’s met anderen. Zoals bijvoorbeeld Greenwheels, waar je een abonnement op kunt nemen en een van de auto’s die door het hele land staan kunt reserveren en vervolgens gebruiken. Je betaalt dan alleen voor het gebruik, niet niet voor de tijd dat de auto er maar staat, te wachten op jou.

Een paar initiatieven hebben inmiddels ingezien dat hier meer mee te doen is. Zowel SnappCar als Mywheels.nl en Wego.nu hebben plan opgevat om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar auto aan andere te verhuren.

Inmiddels is SnappCar live gegaan en staat mijn trouwe Polo er te huur. Aangezien ook deze vaker stil staat dat op de weg te vinden is. Dus wellicht gaat de auto op termijn zelfs geld opleveren in plaats van kosten.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

14 Comments

 • Door
  Posted 11/04/2016 11:01 am 0Likes

  Het is zeker een interessante ontwikkeling, ook in de lijn met Uber. Ik woon zelf in Amsterdam en ik merk sowieso dat weinig van mijn Amsterdamse vrienden een auto hebben. Sommige hebben een abonnement bij Greenwheels, anderen gebruiken Uber, maar veelal gaat het vervoer gewoon met het OV en de stalen ros. Toen ik vanuit Oost naar het Centrum verhuisde, heb ik nog overwogen om een fietsbakfiets te huren; bleek toch te klein, haha. Ik moest toen een verhuisbus huren in Amsterdam, en kwam uiteindelijk uit bij Diks uit, http://www.diks.net/vestigingen/amsterdam – scheelt weer dat ik geen bus hoefde te kopen, haha!

 • Geoffrey Raatgever
  Posted 18/03/2013 5:25 pm 0Likes

  Echte een hele leuke nieuwe manier om een auto te huren of te verhuren. Het kan voor mensen met een auto die weinig gebruikt wordt een hele uitkomst bieden om de kosten per km laag te houden door een deel van de kosten terug te verdienen met de huur. En voor huurders bied het een uitkomst dat zij makkelijk en snel en goedkoop een auto in de buurt kunnen huren.

 • Puck
  Posted 19/11/2012 11:56 am 0Likes

  Ik heb een puntgave witte Mini Cooper cabrio, uitvoering Sidewalk. Voor kenners een begrip: o.a. mooie cognac kleurige leren bekleding. Ik wil ‘m best verhuren Hij is heel geschikt als trouw auto. Ook in de winter rijd ik regelmatig met open dak als de zon schijnt: kachel en stoelverwarming aan, heerlijk!
  Hoeksche Waard. Stuur me een mail als je belangstelling hebt.
  Puck

  • Patrick Loonstra
   Posted 19/11/2012 8:17 pm 0Likes

   Puck, leuk.
   Je moet je auto maar gewoon op Snappcar zetten lijkt me. En mocht je hem willen aanprijzen, plaats hier dan vooral even een link.

 • Patrick Loonstra
  Posted 13/03/2012 5:02 pm 0Likes

  @Marc: Helaas, nog geen enkele keer is er interesse in getoond =[

 • Marc de Haan
  Posted 28/02/2012 2:46 pm 0Likes

  Patrick, we zijn inmiddels 4 maanden verder. Heb je de Polo in de tussentijd al verhuurd? Ben beniewd naar het succes van deze formule.

 • Patrick Loonstra
  Posted 07/11/2011 9:22 am 0Likes

  Qua verkering heb je best een punt, daar heb ik geen antwoord op. Die zal ik eens voor gaan leggen aan de mensen van SnappCar.

  En qua vergoeding, die is lijkt me gewoon wat je er zelf voor wil hebben, wat het je waard is. Diegene met de Smart vindt dat genoeg, ik bijvoorbeeld niet.

  Het zal uiteindelijk op marktwerking uit gaan komen. Wie weet, of de Polo gaat goedkoper worden, óf de Smart duurder. Wei weet het, het moet nog allemaal gaan lopen hé. Tot nu toe is ie nog niet verhuurd.

 • Eibo
  Posted 07/11/2011 8:45 am 0Likes

  Dat is allemaal wel leuk dat verhuren van je autotje om eventueel zelfs geld te ontvangen ipv af te dragen aan dat blikje mobiliteit, maar wat zegt de verzekering ervan bij schade? Veel van de (voornamelijk budget-) verzekeringsmaatschappijen hebben expliciet in de voorwaarden staan dat je het voertuig niet voor verhuur- of verpandingsdoeleinden mag gebruiken. Sommigen stellen zelfs dat je er niet eens iemand anders in mag laten rijden, ook al zit je zelf ook in de auto.

  Off topic: Daarnaast is de bijna 30 euro voor een (oudere?) polo best veel geld. Voor een tientje rijd je al een smartje om van a naar b te tuffen… 😉

  • Pascal
   Posted 07/11/2011 11:38 pm 0Likes

   Tijdens de huurperiode geldt de speciale verzekering van Centraal Beheer Achmea, deze vervangt de lopende verzekering volledig. Het gaat hier om een All Risk verzekering waarin alle vormen van schade, aansprakelijkheid, diefstal en verduistering zijn gedekt. Ook de no-claim van de verhuurder is hiermee beschermd.

   Qua prijs is 30 euro voor een VW polo niet slecht en een Smartje is geen VW polo ;-).

 • Pascal
  Posted 26/10/2011 9:24 am 0Likes

  Relay Rides doet het zeker goed, zij worden gesteund door Google Ventures. Wereldwijd gebeurt er dit jaar erg veel op het gebied van peer-to-peer car sharing.

 • Flater
  Posted 25/10/2011 10:35 pm 0Likes

  In California zag ik dit ook vorige week op grote advertenties in het openbaar vervoer, het heet daar Relay Rides en lijkt goed te lopen.

Comments are closed.