Pas het loginscherm van je Mac aan

9 Comments

 • Bastiaan van Oorde
  Posted 22/05/2009 2:59 am 0Likes

  Het nadeel van al die programmaatjes is dat ze vaak veel restafval achterlaten, dat bedoel ik met vervuiling. Als je progje een keer opstart zet het vaak meteen een preference file in je preferences folder, daarnaast misschien iets in de map Application Support en misschien ook nog wat in je cache mappen en waar al niet meer. Als je programma wist (gewoon in de prullenbak gooien) dan blijven al die files op je systeem staan. En als iemand die regelmatig mensen (Martijn Aslander/Fanny Koerts en meer lifehackers) hielp met macs opschonen die raar doen is het niet zeldzaam dat zo’n rest bestandje iets in de war schopt.

  Nou ben ik hier heel erg scherp op aangezien ik mijn mac als vj machine gebruik waardoor ik letterlijk altijd alle rommel eruit sloop (ook meuk uit die coreservices map zoals Frontrow en andere rommel zoals alle desktop images etc.)

  Qua Mac uitzet verhaal zet je natuurlijk je desktop mac wel uit net zoals dat je een tv ook echt uitzet uit milieu overwegingen.

 • Martijn Engler
  Posted 21/05/2009 12:35 pm 0Likes

  @Bastiaan: Hoewel ik enerzijds je bezwaar tegen alle tools snap, weet ik niet precies hoe dit precies onder “vervuiling” valt. Als je wilt zou je een app als dit (als je het toch maar één keer gebruikt) zelfs direct vanuit de DMG kunnen starten en dan de de image weer weggooien.
  Zoals bij veel tools is er ook een andere manier om het op te lossen, het is vaak puur een GUI. Dan is er tijdens het schrijven van de post altijd de afweging hoeveel informatie je verder vermeldt. Soms doe je dat wel (en geloof het of niet, dan krijg je daar weer commentaar op) en nu koos ik er voor om het niet te doen. Of dat de juiste keuze is geweest weet ik niet zeker, maar af en toe moeten we gewoon een keuze maken.

  @Sypie: De definitie van lifehacking lijkt tegenwoordig erg breed. Ik ben het met je eens dat dit misschien in een grijs gebied valt, maar voor een redelijk deel van de lezers van lifehacking.nl is dit interessant. Ik begrijp dat dit voor jou minder interessant is, maar dat is nu eenmaal zo af en toe.
  Of je hiermee je “kostbare tijd verprutst aan onzin dingen” vind ik ook zeer discutabel. Ik verplicht niemand om deze tip op te volgen, of ook maar te lezen. Ik neem, misschien heel naïef, aan dat de lezers van lifehacking.nl zelf kunnen inschatten of zij dit hun kostbare tijd waard vinden. Als ze het een “onzin ding” vinden zou ik ook zeker afraden om er mee aan de slag te gaan.
  Wil je me uitleggen waar fouten kunnen optreden door het vervangen van een jpeg’je? (Want meer doet het eigenlijk niet)

  Een doorgewinterde Mac-gebruiker zal inderdaad zijn of haar Mac niet snel uitzetten, danwel rebooten, maar deze weblog kent een gevariëerd publiek. Er zijn dus ook genoeg lezers die hun Mac wél elke dag helemaal afsluiten. Of ze dit wel of niet moeten doen is een totaal ander discussiepunt, feit is dat het gebeurt.
  Zoals Nick al aangeeft zet hij zijn MacBook ook uit (en of zijn argument daarvoor valide is laat ik even in het midden), wat het voor hem kennelijk een nuttige tool maakt.

 • Nick
  Posted 20/05/2009 11:16 pm 0Likes

  @Martijn: Yep, neem het eerst op m’n gemak door though.. Eerst zeker weten dat ik weet waar ik mee bezig ben.

  @Bastiaan: Heb je opzeker gelijk in. Maar dit soort artikelen kunnen bepaalde mensen een duwtje geven van, ‘goh het is mogelijk’. Zo kan je beginnen met een tooltje en er zelf later achterkomen hoe het kan met het drag & drop verhaal 🙂 Moet toegeven dat ik zelf qua Mac niet echt bekend ben met dit soort onderwerpen, maar het kan best een leuk nice 2 knowtje zijn mocht je er geinterresseerd in zijn.

  @Sypie: Nooit uit? Moet toegeven dat ik m’n macbook liever uitzet in verband met m’n accu. Dus zijn dit soort dingen best handig voor mensen als mij 🙂 En net als anderen kom ik hier vooral om te leren, wat ik tot dusver al aardig gedaan heb.

 • Sypie
  Posted 20/05/2009 8:57 pm 0Likes

  Wat ik niet begrijp is dat dit niks met lifehacking te maken heeft. Dit is meer OS X hacking. Je schiet er wekelijk geen donder mee op. Met dit soort tips kunnen er fouten optreden in een en ander en je verprutst je kostbare tijd aan onzin dingen. Een doorgewinterde zet z’n Mac immers nooit uit en hoeft dus ook nooit opnieuw op te starten.

 • Bastiaan van Oorde
  Posted 20/05/2009 8:31 pm 0Likes

  Het ding waar ik erg over val bij veel lifehacking tips is dat er overal een tooltje voor geadviseerd wordt hoe simpel zoiets ook zonder gedaan kan worden. Ik zie nu bij veel mensen een wildgroei aan apps op hun systemen die allemaal een keertje gebruikt worden en dan de boel vervuilen, dat is zo jammer en onnodig.

  Ook zou het misschien blog technisch handig zijn dat als je bekend bent met het alternatief dit ook te noemen. De manier hoe je deze post schrijft wek je de indruk dat dit tooltje onmisbaar is om het inlogscherm aan te passen en dat je het zonder niet kan doen. Als jij dit zoals jezelf aangeeft ook weet dat het anders kan vind ik dat extra vreemd waarom je dat dan ook niet vermeld.

 • Martijn Engler
  Posted 20/05/2009 12:05 pm 0Likes

  @Nick: ik denk dat Bastiaan jouw vraag wel redelijk beantwoord? 🙂

  @Bastiaan: ik weet dat je het ook gewoon zelf kunt vervangen op die manier, maar – zoals ook op de website van de maker vermeld staat – is dit een erg simpele manier met gewoon drag ‘n’ drop.
  Sommige mensen willen gewoon niet in dat soort mappen gaan rommelen. Vergeet niet dat het publiek van lifehacking.nl erg gemengd is.

 • Bastiaan van Oorde
  Posted 20/05/2009 11:17 am 0Likes

  @Nick als even gaat kijken op http://macthemes2.net/ zie je allemaal opties hoe je OSX kan skinnen waaronder ook het inlogscherm. De iLeopard theme is bijvoorbeeld een hele mooie manier om je systeem te moderniseren.

 • Bastiaan van Oorde
  Posted 20/05/2009 9:56 am 0Likes

  Dit artikel gaat over een onzin produkt. Je hebt dit helemaal niet nodig om je inlogscherm te vervangen.

  Ga op je systeemschijf vanuit de bron (dus waar je bibliotheek/systeem/programma map etc. staan) naar Systeem/CoreServices en vervang daar DefaultDesktop.jpg door een ander plaatje met exact dezelfde naam en he zie daar ander loginscherm.

  Kom op lifehackers wel een beetje echt hacken en niet alleen maar onnodige software aanraden. De beste lifehack blijft om te zorgen dat je niet verzand in duizend en een programma’s.

 • Nick
  Posted 20/05/2009 2:49 am 0Likes

  En het login block zelf? Zou leuk zijn als je die ook kon veranderen 😀

Comments are closed.