Minder winterdip met de Philips EnergyUp (Adv.)

Heb je een kantoorbaan in deze donkere wintermaanden? Je bent onderweg als het nog donker is of al weer begint te schemeren? Een tekort aan daglicht leidt al snel tot minder energie en mindere prestaties. Al jaren zijn er meerdere lampen op de markt die het daglicht reproduceren inclusief het opwekkende effect. Op uitnodiging van Philips mocht ik de Natural White en Intense Blue een aantal dagen testen. Van beide lampen is klinisch bewezen dat ze het energieniveau en het humeur verbeteren. Is dat zo?

De twee lampen zijn verschillend maar uiteindelijk hebben ze hetzelfde effect, het verbeteren van je energieniveau en zorgen dat je uit de winterdip komt. Ik kreeg de EnergyUp Natural White en de EnergyUp Intense Blue om te testen.
Het eerste wat me opvalt is de vormgeving van de lampen. Ze zijn niet opvallend en je kunt ze prima op meerdere plaatsen in huis kwijt. Al is in ons kleine huisje de EnergyUp Natural White wel behoorlijk aanwezig. Deze lamp is beduidend groter dan de Intense Blue. Deze laatste is eveneens mobiel te gebruiken. Als de batterij eenmaal is opgeladen kun je hem overal mee naar toe nemen met de bijgeleverde beschermhoes. Zo kun je op kantoor de lamp gebruiken of overal in huis, zonder een extra adapter mee te nemen.

 

 

BFFB7B96-DC2D-424D-B1CD-0EC4D53DE1E1 383AEC13-638C-4120-8F5A-8C9F0C3ACD28

Ik ben eerlijk gezegd sceptisch over dergelijke apparaten. Zou het werkelijk zo werken dat je door een lamp aan te zetten een betere energiehuishouding krijgt? Ik herinner me van vroeger dat je echt een half uur voor zo’n lamp moest zitten. Dat is inmiddels niet meer. Als de lamp maar in het zicht van je ogen is, dan vangen de fotoreceptoren het speciale licht al op en gaan ze hun werk doen. De lamp is ideaal op dagen met weinig daglicht en voor iedereen die veel tijd doorbrengt in slecht verlichte kamers of kantoren en last heeft van een gebrek aan energie of zich somber voelt. Zoals ze zelf zeggen: “Bij dagelijks gebruik in een normaal verlichte kamer is het stimulerende effect van de EnergyUp al binnen 1 – 2 weken merkbaar”

Tijd en touch

De lampen hebben een tijdindicator. Deze geeft met led-lampjes aan hoe lang de lamp aan heeft gestaan. Zo kun je goed bijhouden hoe lang je lichtkuur heeft geduurd. De lamp geeft per balkje 10 minuten aan tot 60 minuten.

Het licht van beide lampen is behoorlijk fel. In het begin is dat wel wennen. Het voordeel van deze lamp is dat je ze met touch-knoppen in 5 stappen kunt dimmen vanaf 10.000 lux. Je kunt het licht dus aanpassen naar je eigen wens. Hoe feller het licht, hoe korter de lichttherapiebehandeling duurt voor een goed effect.

EnergyUp App

Een fraaie aanvulling bij de lampen is de EnergyUp App. Hiermee kun je eigen programma’s maken zodat je niet vergeet om je lamp-therapie te doen én je kunt achteraf je eigen energieniveau meten.

Available-iPhone-APPGoogle_Play_logo

Eindresultaat

Ik heb beide lampen een aantal dagen getest. Mijn natuurlijke humeur is in de ochtend niet altijd even best en als avondmens kan ik echt moeite hebben met opstarten in de ochtend. Met name als ik niet per se weg hoef en vooral thuis aan het werk ben om te schrijven of workshops voor te bereiden. Als ik de lampen gebruik merk ik naderhand wel een positiever gevoel, een beter idee dat ik er weer tegenaan kan. Je kunt je altijd afvragen of dat ingebeeld is omdat het beloofd wordt door de lampen. Maar ik ben best bereid de wetenschappers van Philips te geloven met hun klinische testen.

Als ik mocht kiezen zou ik wel gaan voor de Intense Blue, vanwege het formaat. Omdat we niet heel ruim behuisd zijn is de Natural White best een flinke lamp, ondanks het platte uiterlijk. Maar het gebruik van een adapter en de hoeveelheid licht die het geeft, maakt het voor ons lastiger om hem te gebruiken. De kleinere Intense Blue is dan handiger. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak.

De EnergyUp is te koop bij Bol.com (affiliate links)

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030833266,9200000030833270″ name=”EnergyUp” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]