Piclens voor online foto weergave

Piclens is een Firefox extentie die je in staat stelt om foto’s op een grafisch gelikte maar vooral overzichtelijke manier weer te geven. Piclens over Piclens:

PicLens instantly transforms your browser into a full-screen slideshow experience. With just one click, PicLens makes photos come to life via a cinematic presentation that goes beyond the confines of the traditional browser window. Available for Firefox (Windows and Mac), Internet Explorer, and Safari.

Zelf ben ik enorm fan van Piclens. De gratis plugin voor zowel Firefox, Safari als Internet Explorer is te downloaden op de Piclens website zelf.

Ter volledigheid een mooie voorbeeldvideo van Piclens;
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/6oFy0P2lS8E" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

10 Comments

 • Jeroen
  Posted 12/10/2008 7:52 pm 0Likes

  PicLens/CoolIris ziet er erg gelikt uit! Weet iemand of het mogelijk is om met deze app ook door foto’s/afbeeldingen op je eigen harde schijf (dus lokaal) te bladeren, ipv alleen door online spullen?
  Mvg, Jeroen

 • Merijn Vogel
  Posted 12/03/2008 4:11 pm 0Likes

  Een andere lifehack van CoolIris is Previews: http://cooliris.com/site/firefox/tutorial_cp_ff.php
  Misschien is ie hier al eens geweest; ze schermen zelf met quote van lifehacker.

 • eskimo
  Posted 12/03/2008 4:10 pm 0Likes

  Het schijnt vaker voor te komen dat, met Safari op Flickr, Piclens niet goed werkt, vooral in bepaalde landen, aldus de support-pagina van Piclens. Er wordt aan gewerkt om het probleem te verhelpen, en er wordt gevraagd, mocht dit het geval zijn, om een meeltje te sturen met : 1. Je verblijfplaats (Land), 2. de URL waarmee je inlogt op Flickr en 3. De taal waarop Flickr ingesteld staat, zodat ze meer informatie kunnen verzamelen over het probleem. Of je kunt natuurlijk Firefox gebruiken…

 • eskimo
  Posted 12/03/2008 3:58 pm 0Likes

  Werkt aanzienlijk beter met Firefox dan met Safari.

 • eskimo
  Posted 12/03/2008 3:41 pm 0Likes

  Nou, geinig, alleen werkt het bijvoorbeeld op Flickr alleen voor m’n eigen foto’s maar niet voor die van m’n kontakten daar. Heeft misschien met Safari te maken?

 • Annedien Hoen
  Posted 12/03/2008 2:02 pm 0Likes

  PS Zei ik nou ‘dia’? Ik bedoel ‘slides’. Dat is natuurlijk ook een dia, maar dan anders. Dia’s are soooo 20th century! Hoewel dat wel mooi werk was, zo’n zoemend ding, stof dat door de straal dwarrelt, het duidelijke ‘klik-klak’ van een nieuwe dia…”Oh, hij zit ondersteboven, haha”. Dat waren nog eens tijden…maar Piclens is ietsje cooler.

 • Annedien Hoen
  Posted 12/03/2008 1:51 pm 0Likes

  Je waant je echt een Matrix personage met deze app…swoosh swoosh clicketyclick…ik heb de app al een tijdje en vind het echt een aanrader.
  Je kunt natuurlijk ook ergens je eigen batch foto’s (presentatie? dia’s? schetsen voor een klant?) uploaden (ofwel op Flickr of op je eigen domein hosten) en dan op deze manier (organisch!) presenteren. You’ll blow them away 🙂

 • Rogier
  Posted 12/03/2008 1:30 pm 0Likes

  Zeer cool! echt een hele vette extension. Had “the wall” al eens gezien in een filmpje maar ik wist niet dat het zo’n simpel gedaan kon worden… 🙂

  Tnx!

Comments are closed.