Pinterest geeft je een virtueel prikbord met prachtige afbeeldingen

Pinterest is een redelijk nieuwe social bookmarking website dat de laatste tijd veel aandacht krijgt in de media. Wanneer je een account weet te krijgen (de website is alleen nog beschikbaar voor mensen met een uitnodiging, maar jij maakt kans op toegang — lees verder) kun je hier interessante links en afbeeldingen delen, op een zeer visuele manier.

Natuurlijk zijn er genoeg andere websites die aan “social bookmarking” doen: Pinboard, del.icio.us en Reddit bijvoorbeeld. Het grote verschil met Pinterest zit ‘m in het type links wat gedeeld wordt: waar je op de andere websites in principe alles kunt delen, wordt Pinterest ingezet voor het delen van afbeeldingen.

Bij het aanmelden kun je gelijk allerlei “prikborden” van andere mensen volgen. Heb je bijvoorbeeld veel interesse in mode? Volg dan een prikbord over fashion. Meer iets met gadgets? Daar is ook een prikbord voor! En zo ook voor architectuur, kleding en natuurlijk eten.

Met de bookmarklet voeg je zonder problemen een afbeelding toe aan jouw pinterest. Ook is er een iPhone applicatie om vanaf je telefoon snel te delen en voor Android is er een 3rd party app.

Heb jij ook zin om gelijk aan de slag te gaan? Dan heb je een account nodig. En lifehacking.nl geeft er vijf weg! Het enige wat je hoeft te doen is de volgende tweet te plaatsen:
“Pinterest geeft je een virtueel prikbord met mooie plaatjes: http://bit.ly/zVzQIO op lifehacking.nl door @martijnengler”

Op 1 februari datum pikken we uit alle tweets vijf willekeurige inzendingen en sturen we deze mensen een pinterest uitnodiging!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

  • Senol Tapirdamaz
    Posted 01/02/2012 1:38 pm 0Likes

    Quote: en voor Android is er een 3rd party app.

    Welke dan?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]