Prijsvraag: Win de LiveScribe

In de bespreking van de LiveScribe gaven we al aan dat er een prijsvraag aan zat te komen, waarmee je een LiveScribe Echo kunt winnen. Bij deze.

En wat vraag je lifehackers in een prijsvraag? Juist: hacks. Kortom, wie heeft de slimste, meest creatieve, McGyvereske toepassing van de LiveScribe? Wie gebruikt de functionaliteiten van de pen het meest ingenieus?

Extra punten zijn er voor de inzendingen die de pen voor een ander willen winnen. Kortom, een slimme hack voor je trouwe verenigingssecretaris of vergeetachtige baas levert een voorsprongetje.

Inzendingen tot 26 maart a.s. in de comments aub.

Nog even ter inspiratie de uitleg van in De wereld draait door:

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

21 Comments

 • Suus
  Posted 11/09/2012 1:57 pm 0Likes

  Maar wat kost dit ding? Hij onthoud, vertaalt en rekent. http://www.schrijfop.nl heb ik nu gezien. Waanzinnige uitvinding!

 • Patrick Ahles
  Posted 26/03/2012 9:52 am 0Likes

  Beetje rare prijsvraag, dit! Hoe kan ik de pen nou op een ingenieuze manier gebruiken als ik er geen heb? En hoe moet ik er dan iets over opschrijven?

  • Arjan Broere
   Posted 26/03/2012 9:54 am 0Likes

   De vraag is er één naar voorstellingsvermogen en niet naar een beproefde toepassing.

 • Christophe
  Posted 26/03/2012 6:19 am 0Likes

  Mijn vrouw blijft zweren bij post-its en andere kleine papiertjes. Als ze mij die meegeeft (bv boodschappenlijstjes enzo) verlies ik er keer op keer, want ze zet natuurlijk niet alles op hetzelfde briefje.
  Al geprobeerd met inscannen, maar dat werkt ook niet optimaal.

  Met zo’n pen zou het mogelijk zijn haar briefjes en eventueel ingesproken commentaar te syncen met evernote of dropbox. Dan heb ik de laatste versie van de lijstjes altijd bij me in m’n smartphone!

 • Saskia
  Posted 25/03/2012 3:56 pm 0Likes

  Mijn vriend is jarenlang ziek geweest en is momenteel hard op weg beter te worden. Hij wil erg graag weer aan de slag en een pen als deze sluit perfect aan op zijn werkhouding. Hij probeert het gebruik van papier al enkele jaren drastisch te verminderen, wat met behulp van intensief gebruik van een scanner, Evernote en E-reader al drastisch is gedaald.

  Mijn vriend heeft ADHD en ik heb het idee dat zijn beste ideeën op de meest onhandige momenten opduiken. Door de ADHD vervliegen (ook erg goede) ideeën als sneeuw voor de zon als ze niet worden genoteerd (doordat er eerst pen en papier of een beeldscherm opgezocht moeten worden). Een LiveScriber Echo zou een ware uitkomst zijn voor het noteren van ideeën die voor nadere uitwerking vragen, het uitgebreid documenteren van klantengesprekken en het maken van aantekeningen terwijl hij onderweg is of een interessante presentatie bijwoont.

  Deze pen zou een mooie aanmoediging zijn om weer aan de slag te gaan. De motivatie is er, de energie verbeterd met de dag en met een pen als deze kan alle energie naar het uitwerken van ideeën en het (weer) opstarten op de werkvloer kunnen gaan. 🙂

 • Bas Bootsveld
  Posted 24/03/2012 7:54 pm 0Likes

  Ik heb dyslexie. Dit betekent voor mij dat het vertalen van beeld en geluid naar tekst mij nogal wat extra tijd kost. Voor zowel mijn werk als studie voer ik nogal wat gesprekken. Voor mijn studie betekent dit dat ik actief bezig ben met schrijven en niet met luisteren. Op mijn werk (management) betekent dit dat ik focus op het schrijven en niet op de persoon.

  Hoe zou ik de livescribe gebruiken? Ik zou mijn notitie stijl veel beknopter kunnen maken, en mijn notities als een index/inhoudsopgave gebruiken voor de audio opname. Ook kan ik op deze manier mijn notities direct digitaliseren. Tijdens gesprekken gebruik ik het liefst een notitieblok ipv een Mac/iPad omdat de interactie dan persoonlijker blijft. Dit zou me in staat stellen om tijd te besparen maar ook veel effectiever te worden in mijn luisteren, interactie en dus studie en baan. De pen en hack zijn dus voor mezelf maar mijn team zou er zeker van profiteren in de vorm van kwalitatieve aandacht.

  Oftewel een besparing in tijd moeite en papier (ivm kortere noties) en een vergroting van effectiviteit en kwaliteit.

 • Livescribe Nederland
  Posted 23/03/2012 12:02 pm 0Likes

  Voor de genen die de pen niet winnen, niet getreurd, houd de facebook pagina van Livescribe Nederland in de gaten! Regelmatig vind je hier nieuwe acties, met flinke korting, en wanneer onze promotoren in de winkels te vinden zijn. En natuurlijk kun je ook met al je vragen hier terecht.

  http://www.facebook.com/livescribeNL

 • Pieter Kuppens
  Posted 22/03/2012 10:28 am 0Likes

  Waar ik ‘m voor zou gebruiken?
  Ik ben wel benieuwd hoeveel meter tekst ik op een dag schrijf. Hopelijk heeft ie ook een (h)odometer.
  En hoeveel ik zondag tijdens een voetbalwedstrijd loop.
  Tekening van voetbalveld, iemand aan de zijlijn die mijn loopbewegingen tekent op schaal. Omrekenen.

  De eerst volgende wedstrijd maar eens extra m’n best doen.

 • Anouk
  Posted 22/03/2012 1:48 am 0Likes

  Mijn passie is het schrijven van liedjes achter de piano, van kleins af aan met potlood tussen de tanden achter de piano, om en om spelend, zingend en noterend van noten en woorden. Met de ‘praat pen” kan ik mijn noten noteren en de woorden er bij inspreken of zingen zo vergeet ik nooit meer mijn muzikale creaties.

  Mijn vriend studeert in Hongkong waar Engels redelijk wordt gesproken, maar zodra hij als globetrotter een stap op Chinese bodem zet is alles in het Chinees en spreekt niemand meer Engels. Een vertaling naar het chinees zou echt uitkomst bieden! Zo kan hij de taxichauffeur tenminste laten weten waar hij heen wil of iemand vertellen wat hij zoekt of nodig heeft zonder iemand in verlegenheid te brengen.

 • Emmeline
  Posted 21/03/2012 9:59 pm 0Likes

  Niet echt een hack, maar wel een leuke toepassing: laatst heb ik met mijn pen een verhaaltje geschreven voor mijn dochter. Terwijl ik het schreef las zij het voor, en daarna heb ik het voor haar afgespeeld. Echt ontzettend leuk voor de beginnende lezer.
  Nu wil ze natuurlijk ook zelf schrijven met “de praatpen”, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

 • Wouter
  Posted 21/03/2012 9:41 pm 0Likes

  Wat een handig hulpmiddel!

  Ik zou de pen graag willen hebben zodat een aantal van mijn cliënten er gebruik van kan maken.
  Ik werk (onder andere) als coach in de verstandelijk gehandicapten sector, waarbij ik de medezeggenschap probeer te vergroten. Zo zijn er verschillende cliëntenraden.
  Het maken van de notulen van zo’n vergadering wordt vaak nog gedaan door begeleiders, omdat het overleg voor de deelnemers zelf te snel gaat, concentratieboog van meeste cliënten kort is en aandacht op één gebied kan liggen.
  De LiveScribe ZOU een hulpmiddel kunnen zijn, waardoor cliënten zelf hun notulen kunnen uitwerken. Waarschijnlijk nog steeds met begeleiding, maar ieder klein stapje in het vergroten van hun zelfstandigheid is een stap.
  Geen garanties of het gaat werken, waardoor zo’n aanschaf eigenlijk niet ‘verantwoord’ is, maar ik zou het graag willen proberen!

  • Arjan Broere
   Posted 27/03/2012 1:57 pm 0Likes

   Wouter, mail even je adres naar arjan at arjanbroere punt com 😉

 • Marijn G.
  Posted 21/03/2012 6:50 pm 0Likes

  Wat een coole en handige pen!
  Ik zou hem voor 2 dingen gaan gebruiken.
  1. Allereerst voor mezelf, weg pluspuntje maar we moeten het wel eerlijk houden. Als student probeer ik altijd zoveel mogelijk te houden met behulp van simpele steekwoorden maar omdat hoorcolleges vaak lang duren vergeet je nog wel eens wat. Nu zit ik in mijn afstudeerfase en moet ik veel bedrijven gaan interviewen. Nu vind ik het niet netjes om de hele tijd bij een bedrijf te gaan zitten schrijven dus wederom met die steekwoorden en mindmaps en noem maar op. Maar dan toch worden er altijd dingen vergeten.
  2. Ten tweede zou ik hem voor mijn broer willen winnen. Hij studeert ook nog maar met bepaalde (vooral wiskundige) vakken heeft hij het erg moeilijk. Met de LiveScribe kan hij zijn aantekeningen/berekeningen in de les noteren en later nog eens terug luisteren wat de uitleg van de leraar was.
  Kortom: Help mij en mijn broer met afstuderen en iedereen is tevreden.

 • B.F.van Assum
  Posted 21/03/2012 4:52 pm 0Likes

  Een vriend van mij, al eeuwig vrijgezel, studeert momenteel aan de VU.

  Hij heeft eigenlijk 2 problemen:
  1. Hij is een chaoot en is altijd en eeuwig zijn notities kwijt of heeft ze in zoveel verschillende schriften en op zoveel losse blaadjes staan dat het om moedeloos van te worden is.
  2. Als we gaan stappen en hij ontmoet een leuk meisje dan vergeet hij altijd haar naam. Vervolgens gaat hij dan opzoek naar mij of 1 van onze andere vrienden om ons aan haar voor te stellen om zo weer de naam te achterhalen. Nu zou je dit kunnen oplossen door het op te schrijven (een kleine beetje opzichtig) of om haar te vragen zichzelf in zijn telefoon te zetten. Alleen werkt dit niet voor hem, want hij valt op exotisch. Dus dan kan hij het wel opschrijven, maar dan weet hij nog niet hoe het uit te spreken.

  De oplossing:
  Ik win deze livescribe voor hem, hij kan er vervolgens in de colleges mee aan de slag. En we helpen die arme stakker ook weer een handje in zijn troosteloze liefdesleven;)

 • Jim
  Posted 21/03/2012 2:17 pm 0Likes

  Perfect voor mijn vriendin, basisschooljuffrouw. Ondanks dat ik haar een iPad cadeau heb gedaan is ze volhardend in alles opschrijven op blaadjes, boekjes, en in diverse agenda’s: vreselijk! De kasten liggen vol met notitieblokjes, agenda’s en verzamelingen post-it’s. Die LiveScribe is het ideale bruggetje dat ze nodig heeft tussen haar ‘oude’ stijl werken en digitaal aan de slag gaan. Vooral bij het nakijken van proefwerken en schrijven van rapporten kan ze tijdens het schrijven haar eigen commentaar tegelijk opnemen. Ideaal om je gedachtegang te bewaren!

 • René
  Posted 21/03/2012 1:08 pm 0Likes

  Die LiveScribe lijkt mij fantastisch om mee te schrijven bij mijn favorite kookprogramma’s op de BBC.

  De ingredienten schrijf je op, het recept neemt hij voor je op en hij kan het ook nog voor je vertalen! Misschien kan hij ook nog de hoeveelheden omrekenen naar contenentale maten?

  • Livescribe Nederland
   Posted 23/03/2012 12:05 pm 0Likes

   bij elk schrijfblok van livescribe zit een rekenmachine voor in, de pen kan dus ook voor je rekenen!

 • Robin
  Posted 21/03/2012 12:16 pm 0Likes

  Is toch de meest optimale pen die een persoon in bezit kan hebben, zelfs kunnen schrijven wanneer je geen papier in de buurt hebt, ingesproken teksten om later terug te kunnen horen en weg te schrijven.
  Altijd handig om bij je te hebben, zodat je kunt schrijven wat je wilt wanneer dat nodig blijkt.

  Ikzelf schrijf erg veel op om op een later moment terug te lezen, met een pen als deze is dat erg makkelijk aangezien je niet zo snel hoeft op te letten om binnen de lijntjes te schrijven, erg handig wanneer je zoals ik in veel besprekingen zit en veel nieuwe zaken zult moeten noteren, zonder het (oog)contact met je gesprekspartner kwijt te raken.

  Verder is het natuurlijk optimaal dat ook de gesproken tekst hoorbaar is, zodat je eventueel verkeerd begrepen onderwerpen en/of woorden direct kunt corrigeren.

 • Desiree Eenkhoorn
  Posted 21/03/2012 12:13 pm 0Likes

  Wat een gave pen, die LiveScribe,

  Handig bij het notuleren (die latop voor mijn neus vind ik ook zo ongezellig), weg met die gekleurde post-its overal op mijn bureau (in het kader van HNW en paperless werken dat we vanaf augustus invoeren). Maar zeker ook bij het vertalen als ik straks op een Spaans terras zit over een paar maanden.
  Als ik notuleer (en opneem) met deze pen, kan onze directeur nooit meer verklaren: zo heb ik dat niet gezegd …

Leave a comment

[wpterms id="3193"]