Print alleen wat nodig is

De wereld wordt steeds digitaler er komen steeds meer beeldschermen, maar toch zal het printen van tekens en tekst nooit verdwijnen. Althans nog lang niet. En maar goed ook, want het is een groot deel van mijn werk.

bEr zijn veel redenen te verzinnen waarom er minder, heel veel minder, geprint dient te worden. Maar de voornaamsten zijn toch wel, het redden van het bos én het besparen op de uitgave van toner en inkt.

Echter vaak is het een heel stuk fijner om iets op papier te lezen. Het leest gemakkelijker, hoewel het ebook daar ook aanspraak op maakt, en het is gemakkelijker mee te nemen naar plekken waar je niet afhankelijk wilt zijn van techniek.

Alleen het printen van websites gaat wel eens goed fout. Vaak heb je maar een deel van de informatie nodig en de reclame banners rondom heb je al helemaal niet nodig. En daarom is het gemakkelijk als je van tevoren kunt bepalen wat je precies wilt printen.

En met printwhatyoulike.com, perfecte naam, kan dat. Als je de speciale snelkoppeling in je browser bewaart en klikt als je iets wilt printen, kun je vervolgens exact bepalen wat je allemaal op je printje wilt hebben.

print-what-you-like

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Sypie
  Posted 04/06/2010 5:33 pm 0Likes

  Ik zit in een wereldje waar niet alleen veel (onnodig) geprint wordt maar ook nog eens heel veel geplot. Ik plot altijd alles in de economy stand, de kleuren worden lichter en het zwart neigt naar grijs maar ik kan het goed zien en voor het calculeren is dat voldoende.

  Waar ik mij het meest aan erger, maar dat is de bouw- en installatiewereld is dat voor ieder wissewasje wat wijzigt op een tekening een nieuwe tekening wordt geplot in plaats van een A4-tje met daarop het stukje wat gewijzigd is. Meestal is dat al voldoende. Plotten op A2 valt nog best mee, A0+ wordt irritant om dat steeds opnieuw te moeten doen. (nu hebben we een snelle plotter dus dat scheelt).

  Als ik zie hoeveel papier er in een offerte gaat zitten dan denk ik bij mezelf: laat alles lekker digitaal, verstuur de hele santamakraam via e-mail en post alleen… Maar nee, er wordt geprint (minimaal 3 vel), gefaxt (=minimaal 3 vel bij de ontvanger + verzendrapport van 1 vel+bij 10 faxen een overzicht), dan gekopiëerd voor eigen archief (terwijl ook digitaal is, kost ook minimaal 3 vel)… Dus voor 1 offerte, die in één keer goed geprint en verstuurd wordt ben je al minimaal 10 velletjes verder. Dat moet toch best anders kunnen?

 • Reinier
  Posted 04/06/2010 12:39 pm 0Likes

  Handig hoor.

  Ik stuur nu de Pagina naar Evernote met de webclipper. Al ik m’n dan print krijg ik ook een redelijk leesbaar geheel.

 • Joost Plattel
  Posted 04/06/2010 12:30 pm 0Likes

  Het Ecofont is ook een goede optie om milieubewuster te printen:

  http://www.ecofont.com/en/products/green/printing/sustainable-printing-using-ecofont-software.html

 • Patrick Loonstra
  Posted 04/06/2010 11:27 am 0Likes

  Aangepast hoor Luc.

 • luc
  Posted 04/06/2010 11:16 am 0Likes

  Als je bewaart is met een “t” en niet met een “d”.

  Ach Ach ‘ollanders en “dt”.

 • Niels Gouman
  Posted 04/06/2010 11:11 am 0Likes

  Zelf vind ik http://lab.arc90.com/experiments/readability/ erg handig om websites wat fatsoenlijker te maken 🙂

  @Anneke
  Die PrintFriendly van jou doet ook PDF 😉
  En anders heb je op een Mac in het print dialoogje altijd de optie om te kiezen voor print naar PDF, en het lijkt me dat Windows wel iets vergelijkbaars zal hebben

 • Anneke Nunn
  Posted 04/06/2010 10:19 am 0Likes

  Dit wiel is al vaker uitgevonden:

  http://css-tricks.com/examples/ThePrintliminator/
  http://www.printfriendly.com/

  Is er al iets vergelijkbaars voor pdf’s?

 • Remco
  Posted 04/06/2010 10:16 am 0Likes

  @ Patrick: Geen probleem. Door je actie heb ik (weer) een interessante website leren kennen! Bedankt daarvoor.

 • Patrick Loonstra
  Posted 04/06/2010 9:59 am 0Likes

  @remco: Ik heb je code even elders geplaats, het haalde de layout van de site een beetje onderuit wegens te lange regels.

 • Remco
  Posted 04/06/2010 9:39 am 0Likes

  De volgende tekst gebruiken als Favoriet werkt ook. Dan blijft alleen de tekst over van bijvoorbeeld het nieuwsbericht:
  http://friendpaste.com/2oTOKt2mQfXs3Ts3Yt33nl

Leave a comment

[wpterms id="3193"]