Printen via Dropbox

Mobiele telefoons worden steeds geavanceerder maar één onderdeel waar ze blijven achterlopen is makkelijk printen vanaf je telefoon. Afgezien van de vraag hoe vaak je het echt nodig zult hebben is de oplossing die Digital Inspiration biedt wel erg fraai. Via een speciaal VBS-script en een aparte Dropbox folder kun je vanaf elke plek documenten op je eigen printer laten afdrukken. De werkwijze staat op de site uitgelegd en een kleine demonstratievideo laat de werking zien. Je installeert een klein programma op de PC die aan je printer is verbonden en de speciale map in de gaten houdt voor printopdrachten. Als je op een andere lokatie via Dropbox een document in de map zet wordt deze automatisch geprint. Handig!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • Kevin
  Posted 03/10/2010 7:59 pm 0Likes

  Dit is handig als je een oude printer hebt die niet op het netwerk zit aangesloten, maar die wel aan een vaste pc is gekoppeld. Op die pc heb ik dezelfde Dropbox map die ook op mijn laptop staat. Printopdrachten kun je dus via Dropbox doorsturen. Oké, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat je dit probleem ook nog anders kunt oplossen.

  Daarnaast is deze hack wel zeer handig als ik thuis iets wil laten afdrukken (voor mijn partner bijvoorbeeld), terwijl ik zelf op mijn werk zit … Wanneer de computer opgestart wordt, begint de printopdracht meteen. Verder hoef ik geen instructies te sturen naar de persoon die thuis zit. Al kun je uiteraard nog altijd via e-mail of sms laten weten dat er een printopdracht klaar staat.

  @Antoine: dit werkt bij mij perfect op Windows 7 en lost waarschijnlijk ook jouw probleem op: http://www.tutorial5.com/content/view/157/47/

 • Antoine van Dinter
  Posted 03/10/2010 10:08 am 0Likes

  Ik ben het niet eens met de meeste bovenstaande sprekers. Behalve voor je Android of iPhone kun je het ook gebruiken om te printen vanaf een computer met een ander besturingssysteem, zonder dat je allerlei ingewikkelde printer delen instellingen hoeft in te voeren. Vooral de veelzijdigheid maakt het erg bruikbaar. Ik heb wel een probleem: ik heb een computer met Windows 7 en als ik deze opnieuw start werkt het niet meer. Wanneer ik het script opnieuw uitvoer werkt het wel weer prima. Weet iemand hoe je een vbs script automatisch kan starten?

 • Patrick
  Posted 02/10/2010 11:14 am 0Likes

  @pbdietmee, @Niels Gouman: en wat is dan het voordeel boven het gewoon mailen? Laat de ander maar beslissen of hij/zij het wil printen. Alsof er niet al genoeg papier wordt verspild aan zinloze printjes…

 • Allards
  Posted 01/10/2010 4:33 pm 0Likes

  Een printer is dat niet zoiets als een Fax, technologie die langzamerhand overbodig aan het worden is.
  Ik print zoveel mogelijk naar PDF en het lezen ervan kan op elke device vanuit mijn Dropbox.

 • Niels Gouman
  Posted 01/10/2010 3:50 pm 0Likes

  Thuis is het misschien minder boeiend, maar op ’t kantoor zie ik hier wel voordelen van.

  Lijkt mij dat je ook verschillende PrinterQueue mapjes kan maken voor de verschillende printers die aanwezig zijn.

  Dan kan je dus ongeacht van waar je bent wel iets printen (mailtje, document, support ticket, whatever) wat voor je collega’s belangrijk is.

 • pbdoetmee
  Posted 01/10/2010 3:27 pm 0Likes

  Misschien is het printje voor iemand anders bestemd? Ik doe maar een gok hoor…

 • Willem Buising
  Posted 01/10/2010 2:56 pm 0Likes

  Om dan ook maar meteen de vraag te stellen: waarom zou je überhaupt willen printen van je mobiel?

 • Dennis
  Posted 01/10/2010 2:26 pm 0Likes

  Volledig eens met Patrick. Geen idee waarom dit handig zou zijn.

 • patrick
  Posted 01/10/2010 12:13 pm 0Likes

  En wat is nu het probleem waar dit de oplossing voor is?

  Op de PC (er is trouwens ook een oplossing voor Mac en Linux, zie de site) waar de printer aan gekoppeld is, is dropbox al geïnstalleerd. Je kunt dus net zo goed het document daar openen en printen. En het argument dat je vanaf eender welke plek iets kunt printen: stel ik zit in de trein, en dan kan ik iets printen vanaf mijn telefoon. Fijn, maar hoe kom ik nu aan het fysieke printje?

  Ik zie het niet…

Comments are closed.