Pro-gamer worden? Met deze tips moet het lukken!

Dus je zit langdurig thuis, gamet er een beetje op los, maar wil je skills eigenlijk naar een hoger niveau tillen. Ja, je wil pro-gamer worden! Hoe doe je dat precies? Nou, let maar goed op, want met de volgende tips versla je straks al je vrienden en strijd je om de big bucks!

Vind de juiste game & console

Laten we bij het begin beginnen. Allereerst: kies de juiste game uit die je van binnen en van buiten wil gaan masteren! Waarschijnlijk weet je zelf wel waar je goed in bent en wat je leuk vindt, en vooral dat laatste is belangrijk. Je gaat er namelijk veel tijd in stoppen en dan zou het natuurlijk zonde zijn als het toch niet helemaal je ding blijkt te zijn. Gelukkig wordt het aanbod qua competitief gamen steeds groter. Voor zo goed als alle multiplayer-games zijn tegenwoordig wel toernooien te vinden. Probeer ook te bedenken op welk systeem je wil gaan spelen. De meeste e-sporters gamen via pc, maar een PlayStation of Xbox werkt ook prima – het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. We willen hier immers geen console-war ontketenen; hebben we geen zin in en voor alles is wel iets te zeggen. Wie weet wil jij wel de beste Animal Crossing-speler van Nederland worden, ook helemaal prima natuurlijk!

Oefenen, oefenen, oefenen!

Ze zeggen weleens dat je 10.000 uur moet oefenen voordat je een instrument écht goed kunt bespelen. Dus ja, goed worden in iets kost tijd. Met e-sports is dat niet anders. Ook hiervoor zul je flink moeten investeren en moet je gewoon trainen, héél veel trainen. Plan er dus echt goed veel tijd voor in. Misschien is deze tijd juist wel hét perfecte moment om te beginnen. Het kan gezellig zijn om met vrienden/teamgenoten te oefenen, maar dat kan ook voor afleiding zorgen. Probeer daarom regelmatig alleen te oefenen. Doe het wel online, zodat je tegen anderen speelt. Dat is vaak uitdagender dan als je tegen de AI van de game speelt. Stel voor jezelf een weekschema op met wat je per dag wil oefenen. Soms kun je ook meerdere dagen per week hetzelfde oefenen. Verwacht niet meteen te veel van jezelf. Juist van je fouten kun je leren en uiteindelijk zul je zien dat al die uren oefenen goud blijken!

Wedstrijden

Naast oefenen is het vanzelfsprekend handig dat je ook een wedstrijdritme opbouwt door veel wedstrijden te spelen. Dat zorgt ervoor dat je weet wat je kunt verwachten als het erop aankomt. Als je met een team speelt, ga dan samen in een party om elkaar tips te geven. Daarnaast: als je meedoet aan officiële toernooien, kun je naam voor jezelf maken. Mits je het een beetje goed doet natuurlijk. Wie weet word je wel opgepikt door een team en speel je dan écht mee om de grote prijzen.

Zorg voor goede gear!

En last, but not least misschien een kleine open deur, maar goeie gear is altijd belangrijk. Maar echt! Zorg voor een goede bureau- of gamingstoel en een knap beeldscherm. Niets is vervelender dan na een lange sessie last hebben van je rug omdat je niet goed zit. Ook een koptelefoon mét microfoon is een aanrader. Anders wordt communiceren met teamgenoten die ergens anders zitten vrij lastig. Of je moet natuurlijk alleen willen spelen. Ook fatsoenlijke controllers zijn aan te raden. Het zou toch zonde zijn als midden in een verhitte strijd een van je knoppen blijft hangen bijvoorbeeld.

Denk je dat je gameskills geschikt zijn om aan de rest van de wereld te tonen? Check dan dit artikel over streamen op Twitch!

Wat vind je van deze hack?
16Te gek5Leuk4Serieus?14Meh...63Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Kami
  Posted 22/04/2020 12:45 am 0Likes

  Die 10000 uur telt voor meeste vaaardigheden, niet alleen instrumenten. Gezien ik zelf meedraaide in de wereldtop in een aantal esports zal ik nog wat tips geven, al vind ik dat ik meer recht van spreken heb dan de auteur van het artikel. Vind een spel dat je leuk vindt om te spelen, je oefent dan vanzelf veel. Focus niet op het verbeteren vaavan jerdigheden maar op zoveel mogelijk waarde toevoegen als je mogelijkheden ziet om je team te helpen. Hierbij verbeteren je vaardigheden volgens het meest efficiënte pad. Ieder mens heeft in potentie grofweg hetzelfde plafond voor de vaardigheden die ze kunnen ontwikkelen, het draait er meer om of je meer doet dan je concurrentie. Als je van tevoren al weet dat je niet meer tijd er in zal kunnen steken dan anderen, heeft het weinig nut om er aan te beginnen tenzij je exceptioneel getalenteerd bent.

  Dat oefenen komt vanzelf wel, als je eenmaal ranked speelt tegen anderen. Casual gamemodes zijn enkel geschikt om gewend te raken aan controls. Verder heeft elk spel specifieke eigenschappen waarin je respectievelijk beter kunt worden en de nadruk in je training op kunt leggen. In cs:go bijvoorbeeld zijn headshots het beste te oefenen in een custom map waarop je een target op een muur op willekeurige plekken laat verschijnen met een interval van .25 seconde en het volgen van een spray pattern weer op een muur zonder target, waarbij je enkel probeert op hoofdpositie al je kogels te laten aankomen. Of zoals astralis mikken op het lichaam en gebruik te maken van het spray patroon dat naar het hoofd gaat. Zo heeft elke game een genuanceerde optimale aanpak. Succes.

  • Richard
   Posted 15/05/2022 11:23 am 0Likes

   Tikkeltje arrogant maar toch bedankt Kami!

Comments are closed.