Programma’s op de nieuwe Windows 7 taakbalk pinnen

windows-7Vandaag ziet het nieuwe besturingssysteem van Windows het officiële levenslicht. Windows 7 is al een tijdje als Evaluation Copy te gebruiken maar nu is het als stabiele versie ook in de winkel en online te koop. Ik heb de afgelopen maanden met erg veel plezier op Windows 7 gewerkt en vindt het een erg goed besturingssysteem naast Mac OSX. Windows 7 komt met een aantal handige eigenschappen die het werken net iets prettiger maken. Eén ervan is het pinnen van programma’s en bestanden aan de taakbalk

De taakbalk in Windows 7 heeft een flinke metamorfose ondergaan, waarmee je nu programma’s kunt starten en je openstaande programma’s kunt bekijken. Iconen van openstaande programma’s hebben een vierkant kader om zich. Daarnaast kun je elk programma aan de taakbalk “pinnen” zoals je in XP en Vista ook programma’s naar de Quick Launch balk sleepte.

taakbalk

In bovenstaande illustratie zie je dat de programma’s Firefox, Tweetdeck en Postbox open heb, terwijl een programma als Keepass en VLC Mediaplayer gesloten zijn.

Je kunt je eigen programma’s op twee manieren op de taakbalk pinnen

 1. Als een programma is geopend klik je met de rechtermuisknop op het icoon in de taakbalk en kies je “Pin this program to taskbar”
 2. Je kunt vanuit het Startmenu elk programma kiezen en met de rechtermuisknop wederom uit het menu kiezen “Pin this program to taskbar”

Er is ook de mogelijkheid om individuele documenten, presentaties en mediabestanden aan het icoon te pinnen, zo kun je direct bij de presentatie waar je veel aan werkt of je favoriete film.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Tineke Smit
  Posted 19/07/2011 1:46 pm 0Likes

  Onderin de blak heb ik firefox staan om snel te openen. Het is mij op de een of andere manier gelukt om daarin iets te *pinnen*. Als ik op de re.muisknop klikt zie ik wat ik gepind heb…nu wil ik meerdere zaken (voornamelijk websites) hierin zetten maar het lukt me niet…hoe moet ik dat doen?

 • Pekince
  Posted 10/07/2010 12:27 am 0Likes

  Hoe verwijder je ze weer van de taakbalk

 • JJ1
  Posted 23/10/2009 3:20 pm 0Likes

  Verdomd als het niet waar is…..:) ze snappen het eindelijk bij MS. Ze moesten het bij Apple ook wel heel erg lang voordoen zeg…..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]