Read! And the force is with you…

Zoals Tim Sanders al schreef in zijn bestseller Love Is The Killer App (Managen Met Liefde, nu €0,99 bij De Slegte…), kun je als professional een belangrijk marktvoordeel op doen met kennis uit boeken, omdat hierin ook de Grotere Gedachte achter een concept in wordt uitgelegd.

Los van kopen van kennis in een boek via de diverse boekensites als Amazon, BOL, etc. zijn er ook andere manieren om van deze kennis deel te nemen. Manieren die uitgaan van de gedachte dat ieder boek een eigen weg te gaan heeft, van lezer naar lezer.

Op Librarything.nl kun je een eigen catalogus bouwen, informatie van andere lezers over het boek lezen, zelf je kennis toevoegen, suggesties krijgen voor nieuwe boeken (en deze aanschaffen via de bekende kanalen), maar ook je eigen boeken ruilen tegen boeken van andere deelnemers. Als je jouw collectie beperkt houdt is deelname gratis.

Het fenomeen Bookcrossing.com was te ervaren op het Natural Networking Festival dit weekend. Een mooi wereldwijd fenomeen, dat het mogelijk maakt via de website boeken te volgen van lezer naar lezer, maar je kunt ze ook daar oppikken of bij een Crossing Zone: een kruispunt van boeken (een café of andere ontmoetingsplaats).

Fijne tools om snel en goedkoop bij kennis te komen, maar een even belangrijke meerwaarde kan zitten in het delen van die kennis met het netwerk rondom het boek, de auteur of in je buurt…

geschreven door gastblogger Bart van der Meij 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Comments are closed.