Reeder for mac, eindelijk een goede RSS-reader

Sinds 1,5 jaar heb ik de RSS echt ontdekt. Waar ik vroeger in de loze uurtjes regelmatig over het web struinde ben ik veel doelgerichter geworden in het stroomlijnen van mijn informatiestromen. Goolge Reader was daar de eerste stap in, voor vele van ons een prima omgeving om je feeds in te lezen. Maar ik mistte toch wat, iets wat de ervaring echt fijn maakte. Reeder bracht de oplossing.Reeder was er al voor de iPhone en iPad. Inmiddels is er ook een versie voor Mac! Hoewel nog in beta is het het ideale programma om rustig je feeds te lezen. Links worden niet geopend in de browser maar in reeder en met de laatste versie kan je ook in de applicatie RSS-feeds toevoegen. Een aanrader voor iedereen die ongestoord in een prachtige interface zijn RSS-feeds wil lezen. Je hoeft geen nieuwe accounts aan te maken want hij gebruikt je Google Reader.

En het mooiste moet nog komen. Wat ik mis in de webinterface van Google Reader is het snel delen via Twitter, eventueel toevoegen aan Readitlater of op andere manieren bewaren. Reeder heeft rechtsboven in de interface heel veel mogelijkheden om artikelen te delen of bewaren. En het mooiste is dat je hiervoor zelf toetsencombinaties in kan stellen, zo is een artikel twitteren bij mij “T”. Alles zit goed in elkaar. Het leest een stuk prettiger en ik kan daarom ook niet terug naar Google Reader.

Ik raad Reeder for Mac elke intensieve gebruiker van RSS-feeds aan. Dit is echt een toevoeging waar je nog heel veel plezier van gaat krijgen. En daarnaast kan je feature-requests insturen om Reeder for Mac nog beter te maken! Downloaden doe je hier.

Dit artikel is geschreven door Klaas Kooistra. Klaas zit op momenteel in VWO 6 en gaat volgend jaar Bedrijfskunde studeren. Naast zijn opleiding is hij actief op Twitter en schrijft hij op zijn eigen blog over technologie. Hij is ontzettend geinteresseerd en technologie en leuke gadgets, daarom schreef hij zijn profielwerkstuk over het succes van Apple. Een klein boekje waar iedereen in ongeveer 50 pagina’s heel veel leert over het succes van Apple en de mensen achter het bedrijf. Hier op Lifehacking schrijft hij over tips voor je Mac, Mobiele tips en andere Technologie.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Jeremy Timessen
  Posted 26/10/2012 7:41 pm 0Likes

  Leest lekker door 🙂 Misschien tijd voor een update van mijn RSS-reader op de Mac.

 • Ronald
  Posted 20/06/2011 5:05 pm 0Likes

  Ik gebruik op mijn iMac calibre. Dit programma kan je gratis downloaden.

 • 5
  Posted 14/06/2011 7:56 pm 0Likes

  Voor feeds gebruik ik nog altijd het liefst Netvibes. Jaren terug al hier een artikel voor op gekomen, sure beats iGoogle/Google Reader.

 • Geert Booster
  Posted 14/06/2011 10:27 am 0Likes

  Heb de publieke beta ook getest tijdje terug, werkt erg prima. Sinds kort is Reeder echter uit de beta en is de final release 8 euro (verkrijgbaar via de Mac App Store) Mij net iets teveel, maar wellicht binnenkort toch maar aanschaffen.

  NetNewsWire is voor alsnog mijn (gratis) alternatief.

  @Klaas de links naar de publieke beta vanuit je artikel werken helaas niet meer, tenminste, de uiteindelijke download niet. De final release is via de Mac App Store te verkrijgen.

 • Niels Gouman
  Posted 08/06/2011 1:18 pm 0Likes

  Gebruik zelf al jaren NetNewsWire, en hoewel die niet zo awesome meer is als vroeger kan Reeder er nog niet aan tippen. Misschien over een paar versies 🙂

  – Niels Gouman

 • Edwin
  Posted 08/06/2011 7:25 am 0Likes

  Toch leuk op te lezen dan mac gebruikers altijd dingen missen. Geweldig blij zijn als er iets uitkomt met basis functies en je moet er nog voor betalen ook. Was de Mac niet het ding met een hoog usability factor? En ja, twitter. Vooral delen, delen, delen en nog eens delen. Zie de meerwaarde niet. Nu begrijp ik ineens wel waarom ik mijn twitter account heb opgezegd. Dat was het. Ik kwam nergens meer aan toe. Goed voor windows kun je Awasu, BottomFeeder, FeedDemon, Feedreader en duizend andere gebruiken. Keuze genoeg.

 • peter
  Posted 06/06/2011 7:06 pm 0Likes

  delen via twitter gaat in google reader via ‘verzenden naar’.
  eventueel aanvinken in de instellingen in google reader waar nog een hoop andere ‘deel’ mogelijkheden staan.
  Je kan daar ook nog zelf ‘deel’ sites toevoegen.

 • Roy Tomeij
  Posted 06/06/2011 5:47 pm 0Likes

  Er zijn ook uitmuntende Reeder-versies voor iPhone en iPad!

 • Laurens Dortland
  Posted 06/06/2011 5:13 pm 0Likes

  Hij werkt echt lekker. Vind de meeste RSS readers een beetje gammel werken. Maar dit ziet er lekker uit, werkt prettig en is vrij overzichtelijk!

 • Klaas Kooistra
  Posted 06/06/2011 12:10 pm 0Likes

  @david Ik gebruik hem nu iets intensiever en elke dag. Fijne reader. Snel en offline lezen gaat prima. Alleen laad hij nog geen plaatjes in. Ik moest afgelopen week weg met de trein. In het hotel snel alle artikelen ingeladen en in de trein alles gelezen. Prima en fijn.

  Aanmelden/afmelden en zoeken op feeds werkt trouwens al wel.

 • Bram
  Posted 06/06/2011 11:26 am 0Likes

  Ik lees dit bericht in Gruml, mijn RSS reader bij voorkeur. Niet echt heel mooi, maar doet het voorlopig prima qua syncing met Google Reader.

 • David
  Posted 06/06/2011 11:14 am 0Likes

  Dank je wel! Dit gaat ‘m echt worden, eindelijk een fijne RSS lezer op de Mac. Zeker als je ook offline kunt lezen.

  Vooralsnog een Beta en nog niet in de AppStore. Omdat er nog geen feedmanagement ingebouwd is wacht ik nog even (gebruik ik bijna dagelijks), maar uit je review lees ik dat de beta ook heel bruikbaar zou kunnen zijn.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]