Repareer een link op Facebook met Facebook Crawler

Als je naast je website een bijbehorende pagina op Facebook onderhoudt, kan het wel eens gebeuren dat er bijzondere fouten optreden bij het delen van een link. Gelukkig is er ‘Facebook for developers’, waar allerlei tools worden aangeboden om te controleren welke informatie Facebook via jouw link deelt.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zomertips-tien-ijskoude-tips-voor-een-warme-zomer/

Zo probeerden we laatst via een link op Facebook een artikel te delen wat op de website stond. Het probleem was echter dat de link die we deelden nog de oude afbeelding weergaf. Facebook gaf namelijk dit aan:

Facebook Link 1

Terwijl de meest actuele afbeelding van de website er zo uitzag:

Facebook Link 2

Links en afbeeldingen

Blijkbaar houdt Facebook bepaalde informatie over links en dergelijke vast. Hoewel dit superhandig is als een website niet verandert, kan het in dit geval problematisch zijn doordat we vaak artikelen een update geven. Gelukkig is daar de zogenaamde Facebook Crawler.

Facebook Crawler 2

Op deze pagina kun je een link invoeren om te kijken wat Facebook precies van die link weet en wanneer ze deze informatie hebben opgehaald. Op de onderstaande afbeelding konden we zien dat Facebook de oude afbeelding van het artikel in het geheugen had staan.

Nadat we op ‘opnieuw afschrapen’ hadden geklikt, ververste Facebook de link en kregen we de meest actuele status te zien.

En zo staat inmiddels de juiste link met de juiste afbeelding op onze Facebookpagina. Nu weet je waar je moet zoeken als je tegen hetzelfde probleem aanloopt!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]