Restyle je kantoor

In de lente is de drang om een woning opnieuw in te richten over het algemeen groter dan op andere momenten. Ook een thuiskantoor kan dan meegenomen worden in de restyling. Hieronder vind je enkele tips om het kantoor zo in te richten dat je er efficient en productief kunt zijn: een betaalbaar redesign, een likje verf en de juiste muziek kunnen al een hele verandering voortbrengen.

Complete redesign voor weinig geld
Lifehacker legt in 1500 woorden uit hoe je je huis, en dus ook je kantoor, kunt restylen: maak een plan, kies een kleurenschema, steel ideeën, mix & match je meubelen, kleur één of twee muren, neem een tapijt en voeg persoonlijke items toe als decoratie. Hierbij hebben ze ondersteuning gehad van Bradford Shellhammer, één van de oprichters van Fab.com, waar nog veel meer fijne interieurtips te vinden zijn.

Welke kleuren?
Het kleurenschema uitkiezen kan je doen met behulp van de vele informatie die over kleuren beschikbaar is, en natuurlijk op basis van je eigen ervaringen. Werk je beter met rood om je heen of juist met lichtgroen?
Architect Jan Pauwels legt op VDAB MagEzine uit wat het effect van kleuren op een ruimte is en wat de meest voorkomende kleuren voor uitstraling hebben.

Muziek
Tijdens je werk naar muziek maken maakt je productiever, mits je de juiste muziek aan hebt staan. Luister deze muziek wel via een fatsoenlijke geluidsinstallatie, anders is het een stoorfactor. Dit hoeft echt geen honderden euro’s te kosten, een stereotoren van de kringloop kan goed genoeg zijn. En welke muziek je dan moet luisteren? Daar geeft werken Sonos antwoord op.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Bas
  Posted 29/10/2016 12:29 am 0Likes

  Bedankt voor de tips.

 • Paul Christian
  Posted 14/05/2012 3:50 pm 0Likes

  Muziek aan werkt niet voor iedereen… ik ga bijvoorbeeld (soms) onbewust op de teksten letten en dit haalt me uit mn werk. Mijn tip voor goeie speakers… de ouwe trouwe Soundsticks van Harman Kardon… verreweg de beste koop ooit qua speakers.. (en ik ben niet snel tevreden over hardware:)

 • jef
  Posted 11/05/2012 11:11 am 0Likes

  Als je aan het restylen gaat, neem eens contact op met Joren: http://www.omgevingspsycholoog.nl/
  Hij is een expert op gebied van functionele ruimtes en motiverende omgevingen.

Comments are closed.