Review Earskinz: Siliconen overzetstukjes voor je iPhone oordopjes

Gallery_—_EarSkinz___Apple_EarPod_and_Earbud_Covers

 

Heb jij dat ook dat je oordopjes van je Apple iPhone af en toe uit je oor vallen? Je staat niet alleen. Het is een irritatie die veel iPhone gebruikers maar al te goed kennen. Ik gebruik mijn Earpods van mijn iPhone 5 niet zo vaak. Eigenlijk alleen als ik naar de sportschool ga. En juist daar vallen tijdens het sporten regelmatig mijn oordopjes uit mijn oren. Meestal als ik mijn handdoek gebruik en die even achter het kabeltje blijft hangen.

Op Internet kwam ik dit Kickstarter Project tegen. Earskinz maakte al siliconen overzetstukjes voor de Earbuds van de iPhone 4S en ouder. Het Kickstarter project was bedoeld voor de ontwikkeling en naar de markt brengen van min of meer identieke overzetdopjes voor de Earpods van onder andere de iPhone 5. Earskinz stuurde mij een setje voor zowel de Earbuds en de Earpods.

Wat is het?

Earskinz zijn siliconen overzetstukjes die je over de dopjes van je Apple headphones plaatst. Er zijn twee soorten:

 • Earbuds voor de iPhone 4S en “ouder”.
 • Earpods voor de iPhone 5.

Beide overzetstukjes zien er min of meer identiek uit. Het verschil zit hem in de pasvorm die voor de beide soorten oordopjes verschillend is. Overigens passen de Earbuds en Earpods ook op de corresponderende iPods.

Earskinz zijn verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren: zie de foto hieronder voor een impressie.

EarSkinz___Apple_Earbud_Covers___iPhone_iPod_Accessories-4

Earskinz kosten USD 10,95 + verzendkosten vanuit Amerika. Ze zijn te koop op de site van Earskinz www.earskinz.com.

Voors

 • In meerdere kleuren verkrijgbaar. Dus ook handig als er meerdere iPhones in huis zijn en er dus overal oordopjes rondslingeren.
 • Draagcomfort en pasvorm.
 • Stevig siliconen en daarom zonder angst voor scheuren over je oordopjes te plaatsen.
 • Ook geschikt om gedurende langere tijd in je oor te dragen.

Tegens

 • Lastig aan te brengen. Je moet wat draaien en friemelen om er voor te zorgen dat de Earskinz precies goed op je oordopjes zitten.
 • Ik heb zelf geen dramatische verbetering van het geluid kunnen constateren.
 • Earskinz vergroten de omvang van de oordopjes iets. Daardoor kan het zijn dat ze niet meer voor iedereen goed passen.

Conclusie:

Ik heb de Earskinz nu al een poosje in huis. Doordat het siliconen oppervlak een beetje stroef is blijven ze goed in mijn oren zitten. Door het zachte oppervlak zitten ze ook na een poos dragen nog goed in het oor en irriteren ze niet. Luisteren naar muziek of een podcast tijdens het trainen in de sportschool is dan ook een plezierige ervaring. De Earpods zijn voor mij dus een blijvertje en ook voor mijn vrouw die op haar iPhone 4S de Earbuds in gebruik heeft genomen.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Wesley
  Posted 26/12/2019 11:20 am 0Likes

  Ik heb ze proberen te bestellen echter ze shippen niet naar NL, waar zijn ze nog meer verkrijgbaar?!

 • Evert Kuiken
  Posted 18/09/2013 5:23 pm 0Likes

  Ik vind de geluidskwaliteit van de Apple oordopjes zo slecht dat ik Sennheisers heb gekocht. Nu de CX-301. Zitten stukken beter en het geluid is uitstekend. Enige nadeel: er zit geen microfoon in. Maar goed, ik heb geen iPhone maar een iPod, dus die microfoon heb ik toch niet nodig.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]