Review Nimblstand voor tablet en Apple Wireless keyboard

Nimblstand

Wat is het:

De Nimblstand is een standaard voor je iPad (of zowat elke andere tablet). Bij normaal gebruik (stand + Apple Wireless Keyboard) heb je een bijna laptopachtige werkplek waar het prima vertoeven is. Het keyboard kun je in de Nimblstand schuiven. Het geheel is behoorlijk stabiel. Ook wanneer je de tablet in de portret (verticale) stand plaatst.

Bij mijn review exemplaar werd een Wacom Bamboo stylus meegeleverd. Dat is een goede stylus die ik zelf al een paar jaar heb en waar ik heel tevreden over ben. De Nimblstand kan verbouwd worden tot een teken/touch werkplek (Compact Mode). Hiervoor moet je een deel van de stand ombouwen en het toetsenbord eronder wegwerken.

Nimblstand in compact mode

Wanneer je de stand omgebouwd hebt, kun je jouw iPad gebruiken voor het maken van tekeningen met de bijgeleverde Wacom Bamboo stylus (optie). In deze stand ligt de iPad iets vlakker om het tekenen gemakkelijker te maken.

De Nimble stand is te koop via de website van Nimblestand. De versie met Wacom Bamboo stylus kost USD 66,95. De versie zonder stylus USD 49,95.

VOORS:

 • Type met je eigen vertrouwde Apple Wireless Keyboard
 • Kan redelijk dikke covers ondersteunen (ik heb dit niet met de Apple Smart Cover geprobeerd maar mijn Piel Frama padded iPad case met de wat dikkere iPad 1 wil er nog net in)
 • Ondanks de diverse ver- en ombouwmogelijkheden is het geheel behoorlijk stevig en wiebelt zelfs op een huiskamertafel nauwelijks. Wel beweegt het geheel een beetje als je de HOME knop wilt gebruiken.
 • Op schoot typen is wat lastiger maar na wat experimenteren ook heel goed te doen.

TEGENS

 • Ondersteunt enkel het Apple Wireless Keyboard zoals het bijvoorbeeld met een iMac meegeleverd wordt.
 • Geen HOME knop (met de ESC toets gaat je iPad aan) dus lastig bij de portrait stand omdat de HOME knop dan deels in de stand verdwijnt.
 • Apple Wireless Keyboard kan maar aan 1 device tegelijk. Je kan wel pairen met een iMac en je iPad, maar om simpel te switchen moeten die buiten elkaars bluetooth bereik staan.
 • Je moet dus eigenlijk twee toetsenborden hebben (1 voor je iMac en 1 voor je iPad.
 • Het geheel is niet zo heel erg portable. Wellicht is het beter om een meer portable oplossing te kiezen van een andere leverancier. Je kan dan ook je Apple keyboard thuis laten.
 • Een paar keer in en uit de stand halen liet een streep over de volle breedte op mijn keyboard achter. Die streep kan eenvoudig verwijderd worden maar misschien dat het op de lange duur echte schade aan het oppervlak van je keyboard achterlaat.

Conclusie:

De Nimblstand is een goed alternatief voor mensen die op een min of meer permanente plek in huis op hun iPad willen kunnen werken. Nadeel is wel dat het geheel niet uitnodigt tot het meenemen in je tas of koffertje. Ik zou daar een andere oplossing voor kiezen.

Voor mij telt in deze review zwaar dat ik op mijn vertrouwde Apple Bluetooth keyboard kan typen. Ik heb deze review dan ook op mijn eigen toetsenbord gekoppeld aan de Nimblstand geschreven. Dat was een plezierige ervaring

Wil jij deze Nimblstand ook?

Ik gebruik al jaren het Logitech Tablet Keyboard voor iPad. Daar ben ik heel tevreden over. Ik stel dus het review exemplaar van de Nimblstand dat ik voor deze review gebruikt heb ter beschikking van de lifehacking community. De winnaar is diegene die de beste, origineelste en inspirerendste motivatie achterlaat waarom jij deze Nimblstand zou moeten winnen.

Laat dus hieronder je naam, emailadres en jouw motivatie achter. Nadat de winnaar gekozen is, wordt er contact met je opgenomen voor je adresgegevens.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Sietse
  Posted 07/09/2013 7:40 pm 0Likes

  @Jos: Wat leuk om te horen. Ben heel benieuwd hoe het bevalt! Mooie gelegenheid om weer eens de boel om te gooien. Begreep wat je bedoelde met de workflow 😉

  Heb je een mailtje gestuurd. Vind het leuk om eens te sparren over de workflow. Ga eerst eens verdiepen en proberen: is al een hoop wat ik kan aanpassen met de beschikbare middelen.

  Hou je op de hoogte hoe het bevalt.

 • Jos v.d. Voort v.d. Kleij
  Posted 07/09/2013 8:21 am 0Likes

  “Ik ben geen advocaat dus ik kan je niet helpen met je workflow”

  Ik bedoelde natuurlijk dat ik je in het kader van een reactie hier jou niet zo goed kan helpen.

 • Jos v.d. Voort v.d. Kleij
  Posted 07/09/2013 8:18 am 0Likes

  Ik gebruik EN nu al een jaar of 4 en in het begin had ik heel erg de neiging om veel structuur aan te brengen. Vooral veel verschillende notebooks. Ik heb gemerkt dat vertrouwen op de zoekfunctie van EN veel gemakkelijker is en veel minder werk kost. Het opnieuw inrichten en structureren van mijn EN is een project wat al een tijdje op mijn Misschien/Ooit lijst staat.

  David Sparks is een lifehacker die advocaat is en heeft samen met Merlin Mann (lifehacker van het eerste uur) een boek geschreven: “iPad at Work” (itunes Bookstore). Wellicht kun je daar wat inspiratie uit halen. Op zijn eigen site schrijft hij ook regelmatig over de specifieke uitdagingen van zijn werk als advocaat.

  Ik ben geen advocaat dus ik kan je niet helpen met je workflow. Als je een keer een middagje wilt sparren over je workflow dan moet je maar eens bellen. Ik ben er van overtuigd dat we samen een heel eind kunnen komen. (www.dagaz-coaching.nl). Over de prijs worden we het wel eens.

  Aangezien er verder geen reacties komen, ga ik de stand aan jou toekennen. Je hebt het meeste werk gemaakt van je reactie en ik heb het gevoel dat deze stand bij jou goed terecht komt. Benader mij maar even via mijn site, dan kiun je mij de volledige adresgegevens doorgeven en wordt de stand begin volgende week naar je opgestuurd.

 • Sietse
  Posted 06/09/2013 11:10 pm 0Likes

  Evernote gebruik ik deels: vooral voor boekhouding. Al heb ik ruim 2750 notities opgenomen. Vooral naar EN scannen is een geweldige functie.

  Heb nog niet een goede workflow ontwikkeld voor dossiers. Ben begonnen met een eigen tag voor ieder dossier. Dan krijg je zoveel tags, dat ik het overzicht verloor. Wellicht is methode van mijn boekhouding beter: unieke code in alle notities opnemen, zodat je slim kan zoeken.

  Typen op een device zonder afleiding (multitasking) is wellicht een goed idee voor mij. Ook ga ik beter kijken naam #iPadOnly. Veel geweldige tips, scheelt weer een wiel uitvindden;-) Dank voor de tip!!!

 • Sietse
  Posted 04/09/2013 4:09 pm 0Likes

  Leuk om te lezen dat je een kritische recensie schrijft en niet alleen maar lofzang. Had overigens verwacht dat de wedstrijd wat meer reacties zou oproepen! Niet erg hoor, als er wat minder concurrentie is 😉 Overigens aardig om te zien dat de verdikking die o.a. nodig is voor de batterijen gebruikt wordt voor de bevestiging (vind de AA-batterijen een enorm voordeel, tov een interne accu).

  Al vanaf de iPad 1 probeer ik dit apparaat meer in mijn werk te betrekken (juridische dienstverlening). Enerzijds omdat het een prettig apparaat is waar veel mee kan; anderzijds omdat dit niet een markt is die heel veel innoveert: een nieuwe gadget is leuk, maar optimaal gebruik? Veel juristen zullen liever dikke dossiers rondzeulen. Meestal heb ik eigenlijk ook een laptop bij me. Vaker gedacht dit te vervangen door een ipad + apple toetsenbord, maar het gebruik is niet optimaal. De combinatie toetsenbord in de ipad-hoes vind ik geen optie: ik wil het niet altijd bij mij hebben en geheel is bijna net zo groot als een laptop. Daarnaast typen veel toetsenborden niet prettig. Apple toetsenbord is in die zin erg prettig.

  Grootste uitdaging is de mogelijkheid om een veelheid aan pdf-bestanden op het juiste moment boven tafel te krijgen. M.i. kan Evernote hier een belangrijke rol in spelen.

  Kortom: veel potentie, mooie gelegenheid om verder in deze overgang te verdiepen!

  • Jos v.d. Voort v.d. Kleij
   Posted 04/09/2013 5:06 pm 0Likes

   Leuke reactie!

   Ik gebruik zelf Evernote al jaren en heb bijna 4000 notities in EN zitten. Net nog een factuur van een mobiele airco ivm garantie opgezocht. Een eitje.

   Ik heb wel een laptop maar die bivakkeert inmiddels een jaar of drie bij 1 van mijn kinderen. Ik gebruik enkel de iPad met het Logitech Tablet Keyboard zoals ik ook in het artikel aangaf. Heb je het artikel van Arjan Broere gelezen met de recensie van het boek Ipad Only?: https://lifehacking.nl/algemeen/review-ipadonly/

   Misschien kun je daar wat inspiratie uithalen.

   Jos

 • erik lindenburg
  Posted 04/09/2013 8:55 am 0Likes

  Ga zelfs al typefouten maken: prezies > precies!

 • erik lindenburg
  Posted 04/09/2013 8:53 am 0Likes

  Ik gebruik al jaren het Logitech Tablet Keyboard voor iPad. Daar was ik heel tevreden over, maar hij is vorige week kapot gegaan. Kortom, dit aanbod komt prezies op tijd!

Comments are closed.