Ga je ook altijd in de supermarkt op de groente- en fruitafdeling op jacht naar de perfect rijpe avocado? Vanaf nu is deze zoektocht verleden tijd. Er is namelijk een manier om zelf die steenharde avocado’s in een handomdraai rijp te maken. Lees ook: Zo kies je een zonnebril.
Om de perfecte rijpe avocado te maken heb je drie dingen nodig:
– Een harde avocado
– Bakpapier
– Aluminiumfolie
Wikkel de harde avocado in aluminiumfolie en leg deze vervolgens op een bakplaat op bakpapier in de oven. Als je de oven op ongeveer 100 graden Celsius voorverwarmt maak je de avocado perfect rijp. Doe de avocado in de folie tien minuutjes in de oven en hij komt er heerlijk zacht uit. Enkele minuten korter levert een iets minder zachte avocado op. Haal hem vervolgens uit de oven en laat hem even afkoelen in de koelkast of vriezer!
Abonneer je op Rein
Ontvang de nieuwste berichten rechtstreeks in uw e-mail.
Eva
Goeie tip, ik liep gister nog te klooien met een knalharde avocado. Maar waarom dat bakpapier?
Stijn
Ik zag dit bericht laatst ook ergens anders, maar toen werd de proef ook op de som genomen. Resultaat: avocado werd inderdaad wat zachter, maar smaakte niet rijp. De romigheid en volle smaak mistten