Rozen verwelken, scheepjes vergaan, zo blijft jouw boeketje eeuwig bestaan

Gedroogde bloemen zijn niet alleen leuk ter decoratie maar kunnen soms ook een sentimentele herinnering zijn aan een mooi of speciaal moment. Door deze bloemen te drogen, kun je ze voor altijd (mits je er een beetje voorzichtig mee bent) bewaren. Bloemen drogen en bewaren doe je zo!

Geen groene vingers? Maak je eigen urban jungle

Een hele bos bloemen drogen

Stel je hebt een prachtige bos bloemen gekregen omdat je bent afgestudeerd. Misschien wil je altijd wel aan dat moment blijven terugdenken. Om de bos bloemen goed en mooi te drogen is het belangrijk dat je ze niet tot op het laatste moment in de vaas laat staan. Dus als de kopjes al hangen, de blaadjes afvallen en je woonkamervloer vol ligt met pluis, dan ben je te laat. Droog de bloemen net ná hun piekmoment. Dat doe je door ze ondersteboven op een droge plek op te hangen. Bind dus een touwtje om de bos, en hang de bloemen op z’n kop, bijvoorbeeld op zolder. Na een tijdje worden de bloemen en bladeren hard en crunchy en zijn ze weer klaar om in een vaas gezet te worden. Hetzelfde principe geldt voor één enkele bloem zoals een roos die je voor Valentijn gekregen hebt.

Een bloem of bladeren drogen

De mooist gedroogde enkele bloemen en bladeren krijg je door deze in een dik boek te leggen. Let er wel op dat dit van nature al enigszins ‘platte’ bloemen

Bloemen drogen en bewarenmoeten zijn zoals een gerbera of een madeliefje. Een roos zal er niet beter uitkomen nadat je deze in een boek hebt gefrommeld. Leg de bloem of de bladeren in een dik boek en leg er voor de zekerheid nog wat extra gewicht op. Laat het minstens een week tot twee weken onaangeroerd drogen. Het gewicht drukt de bladeren plat waardoor je leuke dingen met deze bloemen en bladeren kunt doen.

 

 

DIY-ideeën met gedroogde bloemen

Bloemen en bladeren die je in een boek hebt gedroogd, zijn erg leuk als muurdecoratie. Lijst deze in op een witte achtergrond of juist met glas aan beide kanten. Zo creëer je een soort expositie effect. Je kunt de bloemen ook in een fotoalbum of bullet journal plakken als unieke versiering. De hele bos bloemen die je gedroogd hebt, kun je natuurlijk in een vaas zetten maar je kan er ook een krans voor aan de deur van maken. Leuk tijdens Halloween bijvoorbeeld.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek3Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author