RSS in krantenformaat

Tabbloid is een nieuwe dienst uit het ontwikkelkamp van HP. Het zet je favoriete RSS-feeds om in een persoonlijk krantenformaat. Zonder in te loggen kun je je favoriete feeds opgeven, emailadres geven en een bezorgingschema (Elk uur, dagelijks of wekelijks) en je krijgt netjes een PDF met je persoonlijke magazine. Na de klik vind je de ochtendeditie van met een aantal van mijn favoriete weblogs.

[HTML1]

Een leuke oplossing als je dagelijks in de trein zit en toch makkelijk je nieuws wilt lezen. Nu nog een ebook reader en een achtergrondtaak op je computer om nieuwe edities direct over te zetten en je bent klaar!

Een alternatieve “magazine”-layout voor Firefox is Feedly.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Coen
  Posted 07/11/2008 1:55 am 0Likes

  Er is natuurlijk ook het mac programma Times die dit ook geweldig doet. Vind het een erg prettige manier om nieuws tot mij te nemen. Voelt een stuk natuurlijker.

  Times is niet gratis, maar elke cent waard wat mij betreft 🙂

 • Karel Kolb
  Posted 05/11/2008 6:25 pm 0Likes

  Mooi uitgewerkt, vond het jaren terug ook al mooi dat je met FeedDemon je feeds als krant kon presenteren (op een scherm uiteraard, papier bestond toen nog niet :-). Ga dit eens serieus bekijken voor onze gratis knipseldienst, zien of we onze gebruikers er een plezier mee doen.

 • Jan
  Posted 05/11/2008 10:43 am 0Likes

  Uhhh… maar je krijgt dan toch alleen de verkorte artikels op papier te zien? En op papier is het zo lastig doorklikken naar het volledige artikel… Ik snap nog niet helemaal de meerwaarde hiervan.

 • Arjan
  Posted 03/11/2008 10:34 am 0Likes

  Nu nog wachten op de dag de er e-readers zijn onder de 150 euro. Dan is dit echt een perfecte oplossing om in de trein bij te lezen.

Comments are closed.