Scan je laptop

Onderop mijn laptop zit een hele batterij stickers met barcodes, nummers en andere informatie. Zolang hij het doet en alles werkt is dat niet zo interessant, maar wanneer ik ‘m een keer wil herinstalleren of zelfs helemaal kwijt ben, is het handig om die gegevens bij de hand te hebben.

Daarom heb ik m’n laptop maar op de scanner gezet. In één scan heb ik nu alles bij elkaar. Helemaal handig omdat na verloop van tijd de inkt op sommige stickers toch wat begint te vervagen.

Voor deze hack heb je wel een flatbed scanner nodig, dit is één van de weinige situaties waarin een ScanSnap dan toch tekort schiet.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

11 Comments

 • Harm
  Posted 27/07/2009 11:39 pm 0Likes

  Prima actie.
  Maar bedenk allemaal wel dat als je pc crashed je ook deze digitale gegevens kwijt bent. Zorg er dus voor dat het óf ook elders digitaal staat of maak er ook een printje van en berg dat maar weer goed op 🙂

 • Rob
  Posted 23/06/2009 7:26 am 0Likes

  Is zeker aan te raden! Vooral wanneer je aangifte van diefstal zou moeten doen. Op die manier kan de politie jouw laptop “signaleren”, zoals dat heet, in hun opsporingssystemen. Mocht het serienummer dan ooit nagetrokken worden bij aqantreffen, dan is er in ieder geval een zaak….

 • Suzanne Unck
  Posted 18/06/2009 1:46 pm 0Likes

  Dat heb ik ook met mijn paspoort, inschrijving KvK en andere handige papieren gedaan :).

 • Arnoud
  Posted 07/06/2009 7:32 pm 0Likes

  De simpelste ideeën zijn toch vaak de beste. Dank hiervoor.
  Misschien nog een andere goede tip: bij het uitpakken van nieuwe apparatuur maak ik met de digitale camera altijd een paar foto’s om vast te leggen hoe alles ‘heeft gezeten’. Zo kun je het apparaat weer netjes inpakken in het geval dat het terug moet naar de winkel.

 • Marco
  Posted 05/06/2009 9:56 pm 0Likes

  Ik heb onderop mijn laptop(s ) over alle stickers een cellotape geplakt
  zo blijft het relatief bedekt, en eenvoudig af te lezen

  De ‘oude’ dell geeft nog altijd netjes een leesbare servicetag af.

 • Danio
  Posted 04/06/2009 9:37 pm 0Likes

  Goede tip! Achter je PC of laptop kruipen is nooit handig. Als je het via evernote opslaat is meteen het gevaar gedekt dat je het kwijt raakt. Je evernote bestanden zijn ook digitaal te benaderen.

 • Jim
  Posted 04/06/2009 4:53 pm 0Likes

  @ Jan: lol. mijn fabrikant zal daar ook nooit aan beginnen :p

  Heeft die van jou ook met fruit te maken?

  Handige tip wel, voor degenen die dit wél hebben.. Nu alleen niet opslaan op die betreffende laptop 😉

 • Jan
  Posted 03/06/2009 5:44 pm 0Likes

  Wat voor doos moet je dan wel niet hebben voor zoveel stickers. Wie plakt er nou stickers aan de onderkant?? Duh, moet je wel heel dom zijn als fabrikant. Ik heb niet zonder toeval een fabrikant die dat nooooit doet.

 • Lex
  Posted 03/06/2009 5:04 pm 0Likes

  Handige tip inderdaad! Nog een stapje verder: ik heb ook de verpakkingen van software met licenties ingescand en registratiecodes in Evernote verwerkt.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 03/06/2009 5:02 pm 0Likes

  Goeie tip! Ik heb via Evernote op de iPhone foto’s van de belangrijkste nummers gemaakt, zo staat het altijd “ergens”, mocht het misgaan!

 • Joost
  Posted 03/06/2009 4:26 pm 0Likes

  Met een beetje fatsoenlijke camera moet dit ook goed te doen zijn! Handige tip, want ik morste gister net een glas water over mijn laptop heen…

  Gelukkig doet hij het nu weer, maar om alvast verdere problemen te voorkomen maak ik nu alles digitaal 😉

Comments are closed.